Ketterä nousi Mestiksen kärkeen, RoKi kaatui nopealla jatkoaikamaalilla

MESTIS / Raportti
Maso Lehtonen on kääntänyt katseensa ja joukkueensa nousuun.
Kuva © Topi Lainio
Ketterä näytti olevansa tämän hetken kovin joukkue Mestiksessä, kun se kaatoi RoKin Rovaniemellä. Neljäs peli viiteen päivään ja niistä kaikista voitot on todella kova suoritus.

Ketterä oli ennen sunnutaita pelannut keskiviikkona, perjantaina ja lauantaina, joten neljännen pelin olisi luullut jo painavan jaloissa. Painoi tai ei, niin joka tapauksessa joukkue osoitti erinomaista taistelutahtoa ja venymiskykyä nousten kahdesti tasoihin ja iskiessä voittomaalin heti jatkoajan aloituksen jälkeen. Voitto nosti Ketterän samalla Mestiksen kärkeen.

Joukkueet olivat jo lauantaina kohdanneet toisensa Rovaniemellä ja Ketterä oli ottanut 1–4-vierasvoiton isännistään. Sunnuntaina RoKi halusi hyvitystä tappiolleen ja lähtikin hyvällä asenteella sitä metsästämään. Ketterä oli kuitenkin saanut erittäin hyvän vireen peliinsä ja nappasi ohjat käsiinsä heti alusta alkaen luoden useita vaarallisia tilanteita Tommi Ronkaisen vartioimalle rovaniemeläismaalille.

Maalinteon aloitti kuitenkin RoKi. Eetu Karvinen saapui juuri oikeaan aikaan vieraiden maalille ja iski irtokiekon oppikirjojen mukaan läheltä ylös. Ketterä hallitsi peliä, mutta ei onnistunut vielä avauserässä maalia tekemään, laukauksia oli kuitenkin peräti 17 kohti isäntien maalia.

Toinen erä noudatti pitkälti samaa käsikirjoitusta, mutta nyt Ketterän työ myös palkittiin. Mestiksen maalipörssiä johtava Rasmus Hämäläinen näytti, ettei tarvitse paljoakaan tilaa maalin tekemiseen. Maalin edustalla pyörineen kiekon hän iski rystypuolelta sisään, vaikka RoKin puolustaja olikin häntä pitävinään.

Kauan ei kuitenkaan Ketterä saanut tasatilanteesta nauttia, sillä rovaniemeläiset siirtyivät jälleen johtoon Konsta Jaakolan tarkalla laukauksella. Hänelle kiekon toimitti kauniilla jättösyötöllä avausmaalin tehnyt Karvinen. Ketterä iski kiekon kertaalleen RoKin verkkoon, mutta videotarkistuksen jälkeen sitä ei kuitenkaan hyväksytty. Summeri oli juuri ehtinyt soimaan, ennen kuin kiekko ylitti kokonaan maaliviivan.

Kolmannessa erässä tahti jatkui samana, Ketterä hallitsi ja loi tilanteita Ronkaisen torjuessa maalillaan lähes kaiken. Roope Mäkitalo onnistui ohittamaan hänet erän alussa tasoittaen pelin uudelleen. Lisämaaleja ei enää viimeisessä erässä nähty, joten ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalta.

Jatkoaikaa ei ehditty pelaamaan kuin 13 sekuntia, kun Ketterän Sebastian Sjöholm laukoi voitto-osuman. Hänelle loistavan syötön tarjoili Santeri Airola. Tappiosta huolimatta ottelun sankari löytyi RoKin maalilta, missä Ronkainen joutui venymään peräti 54 kertaa kiekon eteen.

Ketterä nousi voitollaan Mestiksen kärkeen ohittaen tasapisteissä olevan Kooveen maalieron turvin. Nämä kärkijoukkueet kohtaavatkin toisensa keskiviikkona Imatralla, joten odotettavissa on erittäin jännittävä ottelu. RoKi puolestaan jatkaa sarjan hännillä. Eroa on nyt kuusi pistettä karsintaviivan yläpuolella olevaan Peliittoihin ja väliin mahtuu vielä Hokkikin kolmen pisteen erolla rovaniemeläisiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo