IPK haki pisteet Rovaniemeltä

IPK palasi voittokantaan kaatamalla RoKin.
Kuva © Jarno Hietanen
Mestiksessä nähtiin yllätys, kun Rovaniemen Kiekko koki kotonaan tappion Iisalmen Peli-Karhuille lukemin 0–4.

Viime aikoina nousua tehnyt ja pitkässä voittoputkessa Mestiksessä ollut RoKi kohtasi kotonaan sarjajumbo IPK:n. Ensimmäinen erä oli maaliton ja siinä nähtiin tasaista vääntöä. RoKi oli ottelun alussa hallitseva osapuoli, mutta myös vierasjoukkueelle tarjoutui paikkoja.

Toisessa erässä alkoi tapahtua. RoKilla oli tilaisuutensa tehdä ottelun avausmaali, mutta viimeistely ei onnistunut. Sen sijaan IPK pystyi hyödyntämään vähäiset paikkansa tehokkaasti. Julius Rantaeskola sai kiekon RoKin maalivahti Rasmus Reijolan taakse, kun toista erää oli pelattu vajaa viisi minuuttia. Maali helpotti hieman IPK:n peliä ja vain muutama minuutti edellisestä Riku Korhonen iski tilanteeksi jo 0–2. Tämän jälkeen kotijoukkue pyrki saamaan otetta takaisin itselleen ja saikin kiekon kertaalleen maalin asti. Videotarkastuksen jälkeen osuma kuitenkin hylättiin potkumaalina.

RoKi tehoton

RoKin hyökkäys oli tehotonta ja laukaukset maalia kohti vähäisiä, vaikka joukkue kiekkoa hallitsikin. Kun kotijoukkue ei maalinteossa onnistunut, näyttivät vierailijat puolestaan, miten paikat hyödynnetään. Otto Huttunen laittoi pomppukiekon verkkoon, kun toista erää oli pelattu reilu kymmenen minuuttia. Tilanteessa 0–3 RoKi yritti hakea uutta nousua aikalisän turvin, mutta sekään ei tuottanut toivottua tulosta. IPK:n maalivahti Elmeri Metsävainio pystyi torjumaan RoKin vähäiset laukaukset.

Päätöserässä RoKin peliä leimasi vahvasti tappioaseman luoma tuska. Laukausten vähyys ja hyökkäysten heikko laatu korostui, ja joukkueen peliä leimasi väsymys ja turhautuminen. Vajaat yhdeksän minuuttia erää oli takana, kun kotijoukkueen puolustuksessa tapahtui paha virhe. Aleksi Poikolan ja maalivahti Reijolan kommunikaatio ei toiminut tasavajaalla pelatessa, ja virheen seurauksena Rantaeskola pääsi tekemään illan toisen osumansa ja viemään vierasjoukkueen jo neljän maalin johtoon. Pelin loppua sävytti RoKin turhautunut kiriyritys, joka ei tuottanut tulosta. Näin 0–4 jäi ottelun lopputulokseksi ja IPK onnistui viemään pisteet Rovaniemeltä sekä katkaisemaan pitkän tappioputkensa.