Ahoniemen taistelumaali ratkaisi – Keltanokka Lonkila nollasi Peliitat

MESTIS / Raportti
Niko Ahoniemi nousi esiin, kun ottelua ratkaistiin.
Kuva © Timo Savela
Heinolassa pelattu vähämaalinen taistelu päättyi TUTO Hockeyn voittoon maalein 0–1 (0–0, 0–1, 0–1). Maalivahtien taistelussa pidemmän korren veti Mestis-debyyttinsä tehnyt Samu Lonkila.

Ottelusta muodostui kotijoukkueen slovakivahti Adam Nagyn ja turkulaisjoukkueen puolustusmuurin vastakkainasettelu. Tiukan TUTO-muurin takana oli maalivahti Samu Lonkilalla lokoisat oltavat. 21-vuotias KalPan kasvatti hoiti kohdalleen osuneet 24 laukausta mallikkaasti.

Iso osa Peliittojen laukauksista paukahteli päätyplekseihin tai tussahti vierasjoukkueen kenttäpelaajien muodostamaan ihmismuuriin.

Peliittojen maalilla 26 kertaa torjunut Nagy esitti otteluun muutaman kansainvälisen tason suorituksen. Nagy pelasti joukkueensa kertaalleen varmalta näyttäneeltä takaiskulta käsittämättömällä hanskatorjunnallaan. Slovakialainen joutui antautumaan ottelussa vain kerran, mutta se riitti TUTOlle täyteen pistepottiin.

Pelin ainoa maali näki päivänvalonsa ajassa 34:15. Maalia edelsi tilanne, jossa Peliittojen Ville Nieminen ja TUTOn Niko Ahoniemi kellivät jäänpinnassa kotijoukkueen siniviivan tuntumassa toistensa varusteisiin sotkeutuneena.

Ahoniemi ryntäsi oikopäätä maalille heti kumppanusten päästyä irti toisistaan iskien lennosta Timi Lehden tarjoileman syötön maalinkulmalta maaliin. Toiseksi syöttäjäksi maaliin merkittiin Timi Lahtinen. Turkulaisjoukkueen neloskenttä pelasi kokonaisuutena hyvän iltapuhteen.

TUTOlle niukkamaalinen voitto oli yksi kauden monista ja vastaavasti Peliitoille yksi kauden lukuisista yhden maalin tappioista. Turkulaisjoukkueen valmentaja Miika Elomo tiedosti Peliittojen tilanteen.

– Ollaan oltu tosi hyviä vieraissa tänä vuonna. Joudutaan pitämään oma pää todella tiiviinä. Yksi maali tänään ja se riitti. Olin tietoinen, että kotijoukkueella on ollut noita maalin tappioita ja että tällä lailla kun pelataan niin se peli kyllä kääntyy.

Kotijoukkueen valmentaja Jani Keinänen ei voinut kuin harmitella oman joukkueensa tehottomuutta.

– Vauhtia oli ja meillä vähän liikaakiin toisessa erässä. Onneksi pysyttiin pelissä mukana, eikä TUTO tehnyt yhtä maalia enempää, että pysyttiin pelissä mukana. Tyypilliseen tyyliin ammuttiin ne omat laukaukset aika lailla plekseihin. Kyllähän se on aika kitkerää nämä pelit.

Ääntä pitänyt liki 600-päinen yleisö teki vaikutuksen Elomoon.

– Kotiyleisö oli paras ja äänekkäin, missä ollaan oltu. Oli hyvä kyllä pelata.

Keinänen komppasi kollegaansa ja jakoi kehuja myös vieraskannattajien suuntaan.

– Tunnelma oli kyllä hyvä hallissa. TUTOn kannattajat piti hyvän metelin. Oli poikien kiva pelata.

TUTO päättää viikkonsa lauantaina Kupittaalla, kun se vieraakseen Imatran Ketterän. Peliitoille peli oli viikon viimeinen. Peliitat kapuaa kaukaloon seuraavan kerran ensi keskiviikkona Savonlinnassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle