RoKi päätti etelän kiertueen tyylikkääseen voittoon - Peliittojen kultakypärä palaamassa SaPKoon

MESTIS / Raportti
RoKin taktiikat purivat etelän kiertueen toisessa pelissä Heinolassa.
Kuva © Jarno Hietaen
Peliittojen ja RoKin välisen koitoksen otteluraportin voisi melkein kirjoittaa kopioi-liitä -menetelmällä heinolalaisten aiempien kotipelien tekstejä hyväksikäyttäen.

Rovaniemeläiset painoivat RoKi-pakki Samuli Rahikaisen mukaan ehjän kuusikymppisen turvin vierasvoittoon numeroin 1−4.

− Perjantainakin oli hyvä peli, olimme omasta mielestämme parempia, mutta emme saaneet palkintoa. Tänään se tuli ehjällä suorittamisella, heinolalaisille hyvinkin tuttu pelaaja sanailee viitaten samalla myös viikonvaihteen toiseen, eli Ketterä-otteluun.

Isäntien tekeminen muistutti kovasti aiempia edesottamuksia kotiyleisön edessä. Perjantaina Keuruulta maukkaan 1−3-vierasvoiton hakeneen joukkueen Henri Ruotsalainen lensi suihkuun ottelun puolen välin jälkeen juuri, kun RoKi oli painanut 1−2-johtoon Rahikaisen lopulta voittomaaliksi jääneellä osumalla.

Tuon jälkeenkin peliä leimasivat muutamat sähköiset tapahtumat. Pelaajat olivat tavallista useammin toistensa naamavärkeissä kiinni. Oli lähellä, ettei telkkä olisi lentänyt useammankin pelaajan pöntöstä. Peliittojen ja RoKin ottelut tuntuvat olevan poikkeuksellisen kuumia.

− No, voi osittain pitää paikkansa. En tiedä syytä sille, ovatko sitten niin tasaisia olleet, vai mistä johtuu.

Vieraille tehot 1+1 latonut Rahikainen näkee, ettei esimerkiksi tuo suihkukomennus kuitenkaan ollut kamppailua ratkaissut hetki. Kommenteista voisi päätellä sen, että ottelu kääntyi hetki hetkeltä vieraille.

− Kun pistimme pari maalia, eikä annettu kaverille yhtään helppoa paikkaa tai kiekkoa muutenkaan, niin kyllä se käänsi peliä ja loi epäuskoa vastustajalle, Heinolassa ensimmäistä kertaa sitten Peliitat-aikojen vierasjoukkueen paidassa viilettänyt puolustaja arvelee.

Heinolassa edellisen kerran lokakuun lopussa voittanut Peliitat sortui taas typerään hölmöilyyn aiemmin nähdyn tapaan kotonaan. Joukkueen kannalta se on harmi, sillä heinolalaiset kuitenkin osaavat pelata. Esimerkiksi vierasjoukkueena se on tilastojen valossa tiukimman kärjen takana keskivertoa parempi poppoo.

RoKi-pakin kommenttien lisäksi on helppoa todeta, että puolin ja toisin todella sekavan avauserän jälkeen vieraat pääsivät kiinni peliin Turkka Pumpasen 1−1-maalin ansiosta. Se tuli kuin salama kirkkaalta taivaalta, jonka jälkeen kotijoukkueen korttitalo murtui hetki hetkeltä.

Isäntien kannata Rahikaisen kiskaisema 1−2-voittomaali toisen erän loppupuolella oli tietysti taas katkeraa kalkkia. Peliitoissa viime kaudella viilettänyt pakki kaatoi heinolalaisten niskaan kaksi saavillista vettä vieläpä syöttämällä 1−1-osuman. Jollain tavalla tuntuu, että Peliittoja rokotetaan vastustajien toimesta peli toisen jälkeen mitä katkerimmalla tavalla.

Milloin tulee maalin tappioita, milloin oma koira puree, milloin kyseenalainen tai täysin aiheellinen isompi tai pienempi jäähy kostautuu ja niin edelleen.

Hirmuisellä lämärillä uransa ensimmäisen osuman päätöserässä tehneen Niko Mikkolan 1−4-maali oli viimeinen niitti.

− Oli kyllä mukavaa tulla tänne, Rahikainen heittää.

Ja nämä pelit ovat erityisen sytyttäviä?

− On aina, pääsee vanhoja kavereita vastaan pelaamaan ja pääsee näyttämään, mitä kesän ja kauden aikana on oppinut, ylivoimallakin vastuuta saava pakki jatkaa.

Matka Rovaniemelle lyheni kummasti voiton myötä. Ainakin henkisesti.

− Kyllä se matka aina lyhenee, kun täältä on pitkä matka.

Peliitoille ottelun ainoan maalin kiskaissut ja vielä toistaiseksi edustamansa joukkueen kultakypärää kantava Niklas Salo jättää heinolalaiset Jatkoajan tietojen mukaan ihan lähitulevaisuudessa.

Mestiksessä tällä kaudella tehot 12+6=18 iskenyt Salo on ilmeisesti palaamassa SaPKoon. Liigassa 12 ottelua Pelicansin paidassa pistein 0+2=2 pelannut väkkäräimen hyökkääjä on lahtelaisjoukkueen sopimuspelaaja.

» Lähetä palautetta toimitukselle