Patrikaisen haamutorjunnat avittivat Peliitat pistejakoon

Peliitat taisteli, mutta taipui taas kotonaan.
Peliittojen ja Lempäälän Kisan välinen kiista jaossa olevista pisteistä ratkesi jälleen vasta varsinaisen peliajan jälkeen. Peliitat venyi ottelussa kahden maalin takaa tasoihin ja jatkoajalle maalivahti Jasper Patrikaisen ihmepelastusten myötä. Ottelu päättyi jatkoajalla LeKin 4–5 vierasvoittoon.

Peliittojen ja LeKin välinen ottelu päättyi edellisen taistelun tapaan samoihin 4–5-lukemiin. Tällä kertaa oli tosin Peliittojen vuoro kiriä lopussa kahden maalin takaa tasoihin. LeKi jatkoi mustapaitojen kotipiinaa voittamalla ottelun jatkoajalla.

Ratkaisumaalin ampui ajassa 63:13 Patrik Puistola, jolle maali oli illan toinen. Muista LeKin maaleista vastasivat Santeri Vuoti 1+1, Kasper Simontaival 1+2 ja Niko Lahtinen. Kultakypärä Kristian Tanus merkkautti itselleen tehot 0+2.

Ottelun päähahmoksi nousi Peliittojen maalilla pelannut Pelicansin A-nuorten joukkueesta lainattu Jasper Patrikainen, jonka ilmiömäiset torjunnat pitivät kotijoukkueen mukana pelissä LeKin jauhaessa peliä käytännössä koko toisen erän Peliittojen päädyssä.

19-torjuntaa toisessa erässä kopanneen Patrikaisen uskomaton hanskakäden venytys tyhjän maalin eteen teki tyhjäksi Tanuksen täysin varmalta näyttäneen maalintekoyrityksen. Toiselle erätauolle lähdettiin 1–2-vierasjohdossa. Ottelun avauserä oli maaliton.

Kolmannessa maaliruutat aukesivat kunnolla ja maaleja tahkottiin lähes tasatahtiin. LeKi karkasi erän puolivälin kahdella pikamaalilla jo tavoittamattoman tuntuiseen 2–4-johtoon, mutta Eemeli Jeskanen ja Pasi Kouvalainen kuittasivat muutamaa minuuttia myöhemmin pelin 4–4-lukemiin.

Peliitoista maalin makuun olivat jo aiemmin päässeet kauden avausmaalinsa iskeneet Lauri Heino ja Henri Ruotsalainen. Arttu Rämö lihotti pistepussiaan kolmella syöttöpisteellä.

Patrikaisen loisto-otteet jatkuivat kolmannessa erässä. Ottelun loppuminuuteilla Patrikainen venyi jälleen yhteen unelmatorjuntaan. Komea patjavenytys alanurkkaan oli käytännössä pisteen arvoinen.

Jatkoajalla Peliitoille kuitenkin kävi niin kuin monta kertaa aiemminkin kuluneen syyskauden aikana LeKin tuottaessa heinolalaisille yhden kauden lukuisista yhden maalin kotitappioista.

Peliittojen maalilla huhkinut Patrikainen pysäytti ottelussa kaikkiaan 39 laukausta. Vierasjoukkueen maalilla Kimmo Rautiainen ennätti pikkumustan eteen 26 kertaa.

LeKi vetäytyi joulutauon viettoon sarjajohtajana. Peliitat onnistui tekemään eroa karsintaviivaan, mutta pudotuspelipaikkaan kirittävää jäi vielä kevätpuoliskolle.