K-Vantaa vohki täyden pistepotin Heinolasta

MESTIS / Raportti
Joel Sund suti ottelun voittomaalin.
Maalinteon kanssa tuskaillut Peliitat joutui taipumaan kotijäällään tehokkaammin maalipaikkansa hyödyntäneelle K-Vantaalle maalein 1−2 (0−1, 0−1, 1−0).

Heinolan Peliitat on esittänyt syksyn aikana muutaman maukkaan nousun takaa-ajoasemasta. Peliitat yritti lyödä saman taisteluvaihteen silmään myös K-Vantaata vastaan, mutta vantaalaiset pitivät johtoasemansa vahvan kolmannen erän turvin.

Peliitoille tarjoutui ottelussa tukku maalipaikkoja vierasjoukkueen puolustuksen kustannuksella, mutta viimeistely ontui. Osansa oli myös maalivahti Waltteri Ignatjevilla, johon heinolalaishyökkäykset usein kilpistyivät.

Ottelun kannalta erittäin merkitykselliseksi muodostui puolustaja Roope Reinin 0−1-maali ottelun toisella peliminuutilla. Peliitat jahtasi sinnikkäästi karkumatkalle päässeitä lohipaitoja, mutta K-Vantaan onnistui lisätä johtoaan ylivoimalla toisen erän puolivälissä Joel Sundin toimesta.

Peliitoille avautui useampi läpiajo ja maalipaikka K-Vantaan puolustuksen rakoillessa. Lopulta Pasi Kouvalainen onnistui. Ylänurkkalaukaus toi kotijoukkueen maalin päähän parisen minuuttia ennen toisen erän loppua.

− Tärkeät vieraspisteet. Ei se niin kaunista ollut, mutta tyylikäs nöyrä vierasesitys. Toisessa erässä annettiin ne muutamat läpiajot omista hölmöilyistä, mutta kun sitä kiekollista pelaamista parannetaan, niin kyllä tästä hyvä tulee, myhäili vierasjoukkueen päävalmentaja Simo Mälkiä.

Peliittojen odotettu loppukiri jäi vajaaksi K-Vantaan pystyttyä luomaan pitkiä hyökkäysjaksoja kotijoukkueen päätyyn. Viimeisen mahdollisuutensa heinolalaiset saivat ottelun loppuminuuteilla ylivoimamylläkän muodossa. Maalivahdin vaihtaminen kuudenteen kenttäpelaajaan ei kuitenkaan tuonut kaivattua tasoitusta. Mälkiä oli ylpeä joukkueensa esitykseen kolmannessa erässä.

− Eniten tyytyväinen olen tuohon kolmannen erän pelaamiseen. Saatiin siinä pitkiä hyökkäyksiä aikaiseksi ja pelattiin myöskin rohkeasti. Oikeastaan tuli vain tuo lopun jäähy, jonka vuoksi jouduttiin liriin.

Peliittojen päävalmentaja Jani Keinänen oli samoilla linjoilla vierasjoukkueen valmentajan kanssa.

− Kokolailla samaa mieltä mitä tuossa puhuttiin. Vantaa pelasi miehekkäästi, toki oltiin aika paljonkin pehmeitä kun piti päästä sinne maalipaikoille.

− Kaksi ensimmäistä erää oli suht ok-pelaamista. Kolmas oli kyllä selkeästi Vantaan erä. Oltiin siinä kyllä aika huonoja. Ei saatu oikein kiriä muuten kuin tuon jäähyn aikana. Tyypillinen meidän peli: vähän maaleja ja maalin peli. Niistä pitäisi vaan kaivaa niitä voittoja.

Jälleen kolmen pelin viikkoa pelaava Peliitat jatkaa perjantaina kotikaukalossa LeKiä vastaan. K-Vantaa päättää viikkonsa perjantaiseen kotiotteluun Hermestä vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle