Peliitat puolusti kotivoiton Kiekko-Espoosta tasaväkisessä ja näyttävässä kamppailussa

MESTIS / Raportti
Aleksi Ek oli kentän hahmoja. Avausmaalin lisäksi Peliitta-kapteeni orkestroi tasaista ja tarkkaa peliä muutenkin mallikkaasti.
Kuva © Saimi Airaksinen / https://urheilu.kuvat.fi/SaimiPhoto
Peliitat venyi jälleen kotivoittoon ottelussa, josta hitaan käynnistymisen jälkeen kehkeytyi näyttävä ja tasokas kiekkoilta. Ratkaisevaan rooliin nousi maalivahtipeli ottelun kriittisillä hetkillä.

Ottelun alku oli tarkkaa ja tunnusteleva. Kummallakin joukkueella oli vaikeuksia luoda paikkoja, eikä hyökkäysalueen huolimattomuusvirheitä ei kyetty hyödyntämään. Aatu Jämsenin ja Atte Huhtalan yritykset läheltä sekä Mikko Lehtosen läpiajo olivat ottelun alkupuolen kohokohtia.

Vähitellen ote alkoi siirtyä Peliitoille, mutta espoolaisten puolustukseen murtamiseen ei löytynyt keinoja. Vastaavasti Kiekko-Espoon sommitelmat olivat ihan yhtä mielikuvituksettomia.

Muutama sekunti ennen loppua Lehtonen kiskaisi voimalla tolppaan ja jatkotilanteesta Sakari Turtiainen sai tekopaikan, mutta Oskari Parviainen Peliitat-maalilla oli oikein sijoittuneena.

Toinen erä – ottelu herää eloon

Kuparinen särkyi toisen erän toisella minuutilla. Aleksi Ekin kaukolaukaus yllätti Roope Taposen, ja kiekko painui ylänurkkaan.

Kiekko-Espoo ei saanut takaa-ajovaihdetta kunnolla silmään, ja se hassasi ylivoimankin.
Erän toisen huippupaikan sai Markus Lahtinen, mutta Taponen epäsi vaarallisen paikan hyvittäen hieman aiempaa erhettään.

Kiekko-Espoo pääsi ottelun vanhetessa pelin ideasta kiinni ja pyörittämään Peliittojen alueella hyvinkin vapaasti. Parviainen kuitenkin selvitti viileästi sekä Lehtosen että Oskari Lemetyisen lähentelyt.

Isäntien toinen maali syntyi ajassa 38.20. Elias Elomaa haki kiekon laidasta ja nosti melkein nollakulmasta lätyn häkkiin.

Kiekko-Espoo nousee sillasta

Kiekko-Espoo hukkasi toisen ylivoimansa kolmannen erän alussa, mutta melkein heti sen päätyttyä Lemetyisen ovela laukaus toi vierailijat maalin päähän. Osuma piristi Kiekko-Espoon peliä, ja paine alkoi olla Parviaisen maalin ympärillä. Peliittojen koppari verttyi kuitenkin huippuotteisiin pitäen joukkueensa pinnalla ottelun ahdistavassa vaiheessa.

Lopulta Kiekko-Espoon väsytystaktiikka toimi, ja Kasper Elon oivaltavan syötön napannut Leevi Lemberg purjehti maalin eteen ja ujutti tasoituksen kuutisen minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua.

Peliitat sai pian parikin paikkaa palata johtoon, joista ensimmäisessä Taponen teki tyylipuhtaan pelastuksen torjumalla maalin eteen unohtuneen Alexander Forslundin tuhannen taalan paikan. Jämsenin ja Elon yritykset jäivät tuloksettomaksi, ja näyttävä ottelu siirtyi jatkoajalle.

Parviainen selvitti Lembergin läpiajon, ja toisessa päässä Sergei Popovin yritys meni niukasti ohi. Kuusi sekuntia ennen loppua Lahtisen syöttö tavoitti Juuso Heikkilän, mutta luja veto suuntautui liian keskelle.

Voittomaalikilpailussa Aatu Jämsen onnistui neljäntenä laukojana, Arttu Tuomaala ei. Näin pisteet jäivät Heinolaan, ja hieno ottelu sai ansaitsemansa pitkän kaavan ratkaisun.

» Lähetä palautetta toimitukselle