Tasainen kamppailu Heinolassa kääntyi KeuPa HT:lle

Sami Suni veti pidemmän korren.
Heinolassa nähtiin tasainen vääntö Peliittojen ja KeuPa HT:n välisessä kamppailussa. Loppunumerot 2-5 eivät kerro koko totuutta.

KeuPa HT saapui Heinolaan tappiolliselta pohjoisen kiertueelta.

Peliä oli pelattu vain 22 sekuntia, kun kiekko pomppi KeuPa-puolustuksen jaloista oman maalin eteen ja Peliittojen kultakypärä Juuso Heikkilä oli valppaana ja sivalsi 1-0. Heinolan Kiekon kasvatti Sami Suni KeuPa-maalissa oli voimaton.

Tunnelma Heinolan hallissa oli hyvä. Alussa Peliitat pystyi vastaamaan KeuPan hyvään luisteluun. Ensimmäisen erän puolivälissä KeuPa HT ja etenkin kultakypärä Terry And pyöritti peliä Heinolan päädyssä, mutta Peliitat-puolustus ja maalivahti Eetu Uotinen kestivät. Peliitat-valmennus oli antanut luvan heittää pitkää kiekkoa. Niinpä aloituksia nähtiin paljon Heinolan päädyssä.

Terry Andilla oli maukkaat maalipaikat pari minuuttia ennen erän päätöstä, mutta tauolle mentiin kotijoukkueen 1-0-johdossa. 9 sekuntia ennen taukoa KeuPalle tuli kahden minuutin rangaistus.

Toisessa erässä ottelu kääntyi KeuPalle

Toisen erän alkuun KeuPa kesti alivoiman. Kiekko pyöri enemmän Peliitat-päädyssä, mutta kuuden minuutin kohdalla Sergey Popov syöksyi puolittaiseen läpiajoon. Sami Suni laittoi länget kiinni ja torjui hyvin.

Kahdeksan minuuttia pelattu ja Atro Leppänen kamppaili Heinolan päädyssä, löysi hienosti esiin nousseen Jani Siekkisen, joka pamautti tasoituksen. Ottelun puolivälissä Terry And karkasi heinolalaispuolustukselta ja nosti vastustamattomasti vielä 1-2:een KeuPalle.

Peliitat tuli vielä kerran tasoihin

Kolmannen erän alkuun Peliitat nousi tasoihin. Atte Huhtela voitti aloituksen sata nolla ja puolustaja Joonas Sillanpää pamautti Peliitat-uransa ensimmäisen. Myös valmentaja Hannes Hyvönen vaihtoaitiossa oli yhtä hymyä.

Seitsemännellä minuutilla Jaakko Heikkinen ja Jere Helenius sommittelivat hienosti hyökkäyspäässä ja Heikkinen ujutti 2-3:een. Pari minuuttia kellossa aikaa ja Heikkinen voitti jälleen aloituksen, And laukoi ja Heikkinen nosti reboundin häkkiin. 1.12 jäljellä ja Siekkinenkin teki illan toisensa, nyt tyhjään maaliin.

Ottelu päättyi 2-5. Uotiselle 16 torjuntaa ja  Sunille 32.