Kahden erän täydellinen tuho - KeuPa mätti yhdeksän maalia 31 minuuttiin

MESTIS / Raportti
KeuPa-pelaajilla riitti aihetta iloon Heinolassa.
Syksyllä Peliittojen perisynneiksi osoittautuneet typerien jäähyjen ottamiset ja heikot erikoistilannepelaamiset lässäyttivät heinolalaisten illan lauantaina täydellisesti. Kun lumipallo alkoi vyörymään väärään suuntaan, tylytti KeuPa isäntiä olan takaa latoen tauluun huimat numerot 0−9.

Keuruulaisjoukkue ratkaisi pelin toisen erän alussa venyttämällä mustapaitojen reppua kolmesti noin kolmen minuutin aikana. Kun Peliitoilla ei minkään muun lisäksi toiminut erikoistilannepelaaminenkaan, menivät vieraat menojaan.

− Kakkoserässä maksoimme aika kovaa hintaa kiekon katsomoon heittämisellä. Liikaa tulee huolimattomuuksia. KeuPa teki kolmannen erän alkuun maalin, ja loppuerä oli mitä oli. Kaksinkamppailuissa ja mailakamppailussa olimme pikkupoikia, heinolalaisten luotsi Jani Keinänen manasi.

Maalittoman avauserän jälkeen toisen kaksikymppisen alussa Juuso Mörsky iski ensiksi kahden miehen ylivoimalla avausmaalin ja hetkeä myöhemmin miesylivoimalla osui Samuel Salonen. Aleksi Rutasen rankkarimaali huipensi vieraiden vajaan kolmen minuutin tehohetken.

− Toisen erän alkuun saimme pari tärkeää maalia ja rankkarin. Sen erän loppu oli pirun hyvä, saimme pitkiä hyökkäyksiä. En tiedä, katkesiko Peliitat siihen tai viimeistään kolmannen erän alun maaliin. Sen jälkeen oli vähän pelailua, KeuPan luotsi Niko Härkönen arveli.

Kun Peliittojen syöksykierre suhteellisen tasaisen avauserän jälkeen alkoi, ei se meinannut loppua millään. Hallitseva mestari iski vajaan kahden erän aikana käsittämättömästi yhdeksän osumaa isäntien keskittyessä samalla epäoleellisiin asioihin.

Esimerkiksi Keni Karalahden ja Valtteri Pihlajamäen tappelu kolmannen erän alussa oli sekin heinolalaisia vastaan. Vaikka ensiksi mainittu jonkinlaisen voiton valssista kuittasikin, ei isäntäjoukkue herännyt - sen olisi kaiken lisäksi pitänyt tapahtua jo paljon aiemmin.

Karalahden putoaminen rosterista näkyi karusti, sillä nyrkkihippasten jälkeen Peliittojen reppu soi viisi kertaa.

Vielä ensimmäisessä erässä Peliitat haastoi vieraansa hyvin. Aneemisen ja raskaan oloisessa erässä ei maaleja nähty.

− Ensimmäinen erä oli suhteellinen tasainen. Meillä oli hyvää pelaamista, kaveria ei päästetty huipputonteille, Härkönen mietti.

KeuPan kenttäpelaajista lauantaina vain viisi jäi pisteittä. Peliitoissa viime kaudella pelannut Salonen nakutti huimat tehot 1+4, hänen sentteri Teemu Huttu kirjasi tehot 2+3. Kun vieraat iskivät avausosumansa 23 minuutin kohdalla ja viimeisen digitaalien näyttäessä reilua 54 peliminuuttia, syntyivät häkit käsittämättömästi 31 minuutin sisällä toisistaan.

− Täytyy olla tyytyväinen. Äijät, joiden haluamme saavan tehoja, saivat nyt onnistumisia.
Peliitat ei puolestaan saanut yhtä ainutta onnistumista millään mittapuulla. Joukkueen illassa ei ollut pelin loppumisen lisäksi yhtäkään hyvää seikkaa.

− Eniten käy veskareita, lähinnä Samia (Suni) sääliksi. Puolustajat ja samalla hyökkääjät olivat aika syvältä, Keinänen latasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle