Peliittojen nousukiito jatkui, peräti kaksi pelaajaa iski uransa avausmaalin - "Oli kiva tehdä"

MESTIS / Raportti
Peliittojej Joel Ojala (vas.) kiskaisi uransa avausmaalin Mestiksessä. (Arkistokuva)
Tiukasti kohti Mestiksen pudotuspelejä ainakin tällä hetkellä marssiva Peliitat jatkoi viime aikojen väkevää virettään kaatamalla Ketterän numeroin 4−3 jatkoajan jälkeen. Jos on ollut heinolalaispoppoo synkän syksyn jälkeen yllättäjä, niin samaa voi sanoa omalla tavallaan myös perjantain suurimmista sankareista.

Aleks Haatanen (1+1) ja Joel Ojala (1+0) ottivat uransa ensimmäisillä Mestis-maaleillaan roolia heinolalaisten ponkaistessa jo viiden pisteen päähän puolivälieräpaikasta.

− Hyvältä tuntui, Sakke (Hämäläinen) antoi hyvän syötön. Oli kiva tehdä, Haatanen veistelee.

Peliittojen kolmosketju Lauri Heino (1+1) - Hämäläinen (0+2) - Haatanen oli piirun verran terävämpi viimeistelyssä kuin vieraille hattutempun latonut Sameli Ventelä.

Jos eivät tiukat pelit meinanneet kääntyä Peliitoille syksyllä mitenkään erityisesti kotona, on laulu nyt muuttunut totaalisesti. Voitto oli sarjassa kymmenettä sijaa miehittävälle joukkueelle jo kuudes kymmenessä edellisessä pelissä.

Peliittojen kauden 36 pelistä uskomattomasti 28 on päättynyt maalin erolla - ja etenkin syksyllä suurin osa näistä kääntyi heinolalaisia vasten. Tuollainen erikoinen kierre mahtoi kasvattaa joukkuetta.

− Kyllä mä uskon. Olemme olleet muutenkin huolellisempia kiekon kanssa. Viivojen kanssa ei saa pelleillä.

− Veikkaan, että joukkueessa on hyvä luonne. Kaikki jaksavat tehdä duunia, se palkitaan, perusasioita painottava hyökkääjä miettii.

Haatasen osalta kuluva talvi on ollut muutenkin läpimurto ja perjantaina se jatkui siis uran ensimmäisen Mestis-maalin myötä. Vuonna 2000 syntynyt hyökkääjä on pelannut ottelun Liigassa, Mestiksessä nyt kuusi ottelua tehoin 1+2=3 ja A-nuorten SM-liigassa useamman koitoksen peräti tehoin 14+29=43.

− Kausi on ollut hyvä, Pelicansin A:ssa pelit ovat menneet tosi hyvin, taidamme johtaa koko sarjaa, sanoo Haatanen, jonka kommenttien rivien välistä saattaa tulkita sen, että hän palaa lähiaikoina "vakituisesti" takaisin Lahteen Suomen mestaruudesta taistelevan A-nuorten joukkueen matkaan.

Vaikka sesonki on ollut melkoista pyöritystä joukkueesta toiseen, menee Haatanen eteenpäin päivä kerrallaan.

− No totta kai päivä kerrallaan mennään. Katseet ovat ammattilaisuudessa.

− Lahti on hyvä paikka kehittyä, olen viihtynyt. Kun on nuori kaveri, niin miesten pelit ovat aina kovia näytönpaikkoja, Peliittojen sankari lopettaa kehuen myös Heinolan kuvioita.

» Lähetä palautetta toimitukselle