Peliitat yllätti Cup-mestarin – Ek liekeissä

MESTIS / Raportti
Jasper Patrikaisen hanskaan tarrautui muutakin kuin juomapulloja.
Kuva © Timo Savela
Peliittojen puolustaja Aleksi Ek oli vireessä, kun revanssihenkeä viime syksyn välierätappiosta puhkuva Peliitat kaatoi hallitsevan Cup-mestari Ketterän maalein 4–3 (2–0, 1–1, 1–2) Heinolassa pelatussa Suomen Cupin puolivälierän ensimmäisessä osaottelussa.

Arpa oli heittänyt viime syksyn välieräparin Peliitat ja Ketterän vastakkain. Joukkueet pelasivat kauden mittaan tasaisia vääntöjä pitkin kautta niin Cupissa kuin Mestiksen runkosarjassa, jotka Ketterä käänsi useimmiten voitokseen.

Peliitat lähti keskiviikon otteluun alusta alkaen kaasu pohjassa. Hivenen flegmaattisesti esiintynyt Ketterä ei saanut koneitaan missään vaiheessa täysin käyntiin.

Peliitat johti ottelua kahdesti kolmella maalilla. 3–0 ja 4–1-johdot olivat lopussa sulaa joukkueen jouduttua alivoimalle, mutta voiton heinolalaisille pelasti kolmisen sekuntia ennen loppua maagiseen torjuntaan venynyt maalivahti Jasper Patrikainen. Maalivahtinsa pois vetänyt Ketterä jahtasi tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla.

Kotijoukkueen tehopakkaus oli Heinolan Kiekon kasvatti Aleksi Ek, joka upotti kaksi maalia Ketterän maalia vartioineen Samuli Tervon taakse. Jälkimmäinen osuma jäi ottelun voittomaaliksi. Muista maaleista vastasivat Oskari Lemetyinen 1+1 ja Samu Kaasinen.

Ketterän maalit jakautuivat Joel Olkkosen, Aku Kestilän ja Valtteri Niemen kesken.
Ottelu oli jäähyjen sävyttämä. Linja oli äärimmäisen tarkka ja ottelussa vihellettiin jäähyjä Peliitoille 24 ja Ketterälle 18 minuuttia.

Erikoistilannemaaleja nähtiin silti vain kaksi.Peliittojen toinen maali syntyi ylivoimalla ja kolmas joukkueiden pelatessa tasavajaalla.

Ek oli tyytyväinen oman joukkueensa alivoimapeliin.

– Oli aika rikkonainen peli. Jäähyjä tuli suuntaan ja toiseen aika paljon. Hyvin hoidettiin ne alivoimat mitä oli. Ylivoima olisi voinut olla vähän parempi, mutta ihan tyytyväinen.

Ek näki Peliittojen pysyneen paremmin pelisapluunassaan ollen aivan oikeassa asiasta. Kotijoukkue pelasi hyvää ja työteliästä viisikkopeliä läpi ottelun.

– Varmaan meillä oli vähän organisoidumpi peli ja oltiin joukkueena kurinalaisempi. Pelattiin molemmissa päissä aika tiiviisti, siinä se varmaan oli.

Kaksi maalia lämmitti 20-vuotiaan puolustajalupauksen mieltä, mutta mies kommentoi omaa suoritustaan periheinolalaismaisen vähättelevään sävyyn.

– Pari maalia. Ehkä muuten olisi voinut olla vähän parempi. Lopussa alivoimalla tuli pari mokaa, josta kaveri olisi voinut ratkaista, mutta Jasselle (Jasper Patrikainen) iso kiitos siitä että otti kopit siinä.

Patrikainen pelasi kauden ensimmäisen ottelunsa Peliittojen maalilla esiintyen heti vakuuttavasti. Iltaan sisältyi viilipyttymäisen varmoja torjuntoja ja lopun paraativenytys. Ek jakoi tunnustusta Pelicansin A-nuorissa tutuksi tulleelle pelikaverille.

– Huippuveska, kuten tänään nähtiin. Olen saanut pari kautta saanut seurata toimintaa lähellä.

Cupin puolivälierien toiset osaottelut pelataan perjantaina, jolloin on Peliittojen vuoro vierailla Imatralla. Ek odottaa Ketterän olevan huomattavasti parempi kotijäällään.

– Kaveri tulee varmaan vähän paremmin päälle. Ei ollut varmasti tänään heidän paras esitys. Meidän pitää olla valmiita siihen ja luottaa niihin asioihin millä voitto tänäänkin tuli.

Ei ole vielä varmaa nähdäänkö Ek Peliittojen matkassa myös ratkaisevassa toisessa osaottelussa Imatralla.

– En tiedä vielä. Aika näyttää. Luulisin, mutta en voi luvata mitään.

» Lähetä palautetta toimitukselle