Allsvenskan- ja Mestis-joukkueiden tasonmittaus Heinolassa

MESTIS / Raportti
Tuomarit joutuivat suorittamaan poroerottelua joukkueiden poistuessa pukukoppiin. Taustalla säestää suihkukomennuksen saanut Peliittojen päävalmentaja Vesa Petäjä.
Kuva © Juha Tammi
Mestis-joukkue Heinolan Peliitat sai kokea Allsvenskanissa pelaavan Karlskronan kovuuden Heinolassa. Harjoitusottelu päättyi viime vuoden tapaan 1-6-lukemiin. Karlskronan apuvalmentaja Arto Miettinen oli tyytyväinen ottelun antiin.

Pelicansia lauantaina 5–1-maalein nöyryyttänyt heinolalaisjoukkue oli keskiviikkona ottavana osapuolena ruotsalaisvieraitaan vastaan.

Allsvenskan-kauteensa valmistautuvan Karlskronan paremmuus kävi ilmi, vaikkei joukkueen valmistautuminen otteluun ollut Arto Miettisen mukaan ehkä paras mahdollinen.

– Oli vähän pelokas olo ennen peliä. Matkustettiin eilen koko päivä Etelä-Ruotsista: laivamatkat, majoitus ja syömiset. Vähän kiireellä tultiin hallille. Sanottiin pojille, että ensimmäiset kymmenen minuuttia ratkaisevat tänään.

Peliittojen etsikkoaika olikin juuri ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana. Karlskrona oli helisemässä, muttei kotijoukkue saanut sudittua kiekkoa tyhjäänkään maaliin. Alkuhäkellyksestä selvittyään meni Karlskrona ottelussa menojaan.

– Pojille iso kiitos, että osasivat valmistautua tähän peliin. Peliitat liikutti meitä aluksi aika hyvin. Oltiin kuitenkin pelin sisässä hyvin ja sitten tuo loppu kääntyi meille. Peli oli meidän silmin katsottuna ihan ok esitys, Miettinen tuumi.

Karlskronan kokemus ja etenkin joukkueen fyysinen kokoero Mestis-joukkuetta vastaan nousi hyvin esille. Suurimmat vaikeudet Peliitoilla oli hyökkäyspäässä, jossa Karlskrona ei antanut tuumaakaan ylimääräistä tilaa. Kaksinkamppailuissa vierasjoukkue oli selvästi vahvempi.

Karlskronan maaleista vastasivat Philip Rondahl, Mikael Roslund, Axel Lindström, Hampus Karlsson ja kaksi maalia iskenyt suomalaishyökkääjä Janne Kivilahti. Peliittojen ainokaisesta vastasi Atte Antinaho.

Laukaukset ottelussa menivät vieraille 22–42.

Harjoitusotteluksi peli kävi ajoittain kuumana vihellysten jälkeen. Toisella erätauolla nujakka oli syntyä kaukalosta pukukoppeihin poistuttaessa. Tuomaristo ehti kuitenkin rauhoittamaan tilanteen nopeasti.

Kotijoukkueen kuumana käynyt päävalmentaja Vesa Petäjä passitettiin ottelun tuoksinassa suihkuun.

Miettisen mukaan ennakkosuosikkina otteluun lähteneet vieraat eivät lähteneet missään vaiheessa aliarvioimaan Peliittoja.

– Peliitoilla on lahjakkaita nuoria kavereita, ettei heille voi antaa yhtään siimaa. Olivathan he pöllyttäneet Pelicansinkin tässä − ainakin numeroiden valossa. Hyvä haastava ryhmä on Peliitoilla. Yritimme saada heidät pelin ulkopuolelle.

– Saatiin hyviä asioita esiin, joita ollaan harjoiteltu. Aloituksia ollaan harjoiteltu ja niissä oltiin hereillä. Keskialueen puolustamista ollaan harjoiteltu viimeiset kaksi viikkoa ja se rupeaa näkymään pikkuhiljaa, kun kaveri joutuu ulkopuolelta tulemaan.

Suomessa leireilevän Karlskronan pelit jatkuvat perjantaina Kouvolassa ja lauantaina on luvassa leirin eräänlainen huipennus.

– Nyt ollaan tuossa Jaalan lähellä Aurantolassa ja yövytään. Huomenna pelataan KooKoota vastaan. Lauantaina treenataan ja sitten on golf-kisa sen päälle pojille. Sunnuntai on vapaapäivä Helsingissä ja illalla lähdetään laivalla Ruotsiin.

Heinolan Kiekon kasvatti Miettinen viihtyy koko joukkueen tavoin tutuissa maisemissa. 

– Aina täällä hyvin viihtyy. Tämä on kolmas kerta, kun ollaan leirillä täällä ja aina saanut hyvää palautetta pelaajilta. Hyvää ruokaa ja ystävällisiä ihmisiä − miksi ei viihtyisi.

» Lähetä palautetta toimitukselle