Heinolassa karsijoiden kenraaliharjoitus – Oma maali koitui Kooveen turmioksi

MESTIS / Raportti
Peliitat ajautui karsintoihin Mestiksen loppukauden toiseksi kovimmasta pistekeskiarvosta huolimatta.
Kuva © Timo Savela
Karsintapeleihin jo ennen Mestiksen päätöskierrosta tuomitut Peliitat ja Koovee ottivat toisistaan mittaa liki tuhatpäisen heinolalaisyleisön edessä. Peliitat otti kauden ensimmäisen voittonsa tamperelaisista maalein 4–1.

Lähtökohdat runkosarjan viimeiseen otteluun eivät olleet kummoiset. Panosta ei sijoitusten suhteen enää ollut, mutta 945-päinen heinolalaisyleisö sytytti pelaajia sen verran ettei peli mennyt mitäänsanomattomaksi läpsyttelyksi ainakaan kotijoukkueen osalta. Kooveelle viimeiset kierrokset ovat olleet henkisesti haastavia.

– Kyllähän nämä viimeiset pelit on olleet meille melkoista pakkopullaa. Meidän sijoitus on ollut jo pitkään selvillä. Vaikea on ollut motivoida pelaajia näihin loppuihin peleihin. Parasta antia, oli ettei tullut ylimääräisiä loukkaantumisia tai pelikieltoja. Kooveen päävalmentaja Juha Pajuoja huokaili.

Koovee on osoittautunut tällä kaudella Peliitoille poikkeuksellisen hankalaksi vastustajaksi. Tiukka puolustuspeli ja maalivahti Tomi Risteli ovat olleet Peliitoille myrkkyä. Lisäksi Koovee on onnistunut iskemään omista paikoistaan tehokkaasti. Nyt Peliitat pääsi murtautumaan tiiviin puolustuksen keskelle ja ajamaan röyhkeästi maalin eteen.

– Maalin edustalla ottelut ratkaistaan. Oltiin itse löysiä maalinteossa ja puolustettiin vastaavasti muutamat tilanteet huonosti, Pajuoja manaili.

Peliitat osui ensimmäisessä erässä kahdesti Henri Ruotsalaisen ja Roope Mäkitalon toimesta. Koovee onnistui yllättämään kotijoukkueen maalilla hyvin pelanneen maalivahti Sami Sunin toisessa erässä ensimmäisen ja viimeisen kerran, kun maalin kulmalle täysin vapaaksi unohdettu Julius Valtonen pääsi tuikkaamaan kiekon sisään.

Peli kääntyi kolmannessa erässä lopullisesti Peliitoille erikoisella tapaa. Oman maalin takakulmalla notkuneen Kooveen puolustaja Jonne Riekon päässä napsahti jokin ja Riekko heitti kiekon käsittämättömällä tavalla oman maalivahdin patjaan, josta peliväline kimposi maaliin.

Kooveen maalilla torjuntatöissä olleen Ristelin tehtäväksi jäi vain hämmästellä tapahtunutta. Kunnian maalista sai Peliittojen Arttu Rämö, vaikka heinolalaispelaaja katseli Ristelin takaa yhtä epäuskoisena kiekon kimpoamista maaliin ennen käsien nostamista ilmaan.

Lauri Heinon raudanluja laukaus sinetöi ottelun 4–1-loppulukemat.

– Tehtiin hienoja maaleja oli paikkoja useampaankin. Taas vietiin heppoisin perustein yksi maali, mutta saatiin se ehkä vähän onnekkaasti takaisin kolmannen maalin muodossa, viittasi Peliittojen päävalmentaja Vesa Petäjä toisessa erässä Peliittojen videotarkastuksessa hylättyyn maaliin.

Kyseisessä tilanteessa katsottiin Peliittojen rikkoneen Kooveen maalivahti Risteliä.
Peliitat on ollut kovassa kevätvireessä etenkin sen jälkeen, kun Petäjä hyppäsi joukkueen peräsimeen.

– A-maajoukkuetauon jälkeen lasketulla pistekeskiarvolla olemme Mestiksen kakkonen. Valitettavasti se IPK on ykkönen ja se on se syy, miksi tulos on meille tällainen runkosarjan osalta.

Karsintoihin joutuminen hyvistä otteista huolimatta harmitti Petäjää, joka aikoo kuitenkin ottaa ilon irti jäljellä olevista tärkeistä peleistä.

– Valmistaudutaan karsintoihin kuin Mestiksen runkosarjan peleihinkin. Jos koko kauden olisimme vetäneet samaan tapaan niin olisimme runkosarjan kolmosia. Olkoon nämä karsintapelit sitten meidän pleijarit.

Pajuoja odottaa tosipelejä jo innolla.

– Tosi mukava lähteä pelaamaan pelejä missä on panosta. Meidän tavoite oli ennen kauden alkua säilyä sarjassa ja nyt lähdetään siitä pelaamaan.

Peliittojen ja Kooveen tulevat vastustajat ovat selvillä, kun Suomi-sarjan välieräparit ovat ratkenneet. Mestiksen runkosarjassa sijalle 11 päätynyt Peliitat saa vastaansa joko Porvoon Huntersin, Kiekko-Espoon tai Forssan Palloseuran.

Mestiksen jumbopaikalle jäänyt Koovee saa vastaansa joko Kajaanin Hokin, Porvoon Huntersin tai Kiekko-Espoon.

Suomi-sarjan välieräparit ovat Hokki-FPS ja Hunters-K-Espoo. Hokki ja Hunters johtavat ottelusarjoja 2-0. Kolmella voitolla etenee Mestis-karsintoihin. Peliitat saa vastaansa Suomi-sarjan runkosarjassa heikommin sijoittuneen joukkueen.

Karsinnoissa kotietu on Mestis-joukkueilla. Ottelusarjan voittamiseen vaaditaan neljä voittoa.

» Lähetä palautetta toimitukselle