K-Vantaa juotti Peliitoille katkeraa kalkkia - jäähyt Heinolassa taas isossa roolissa

MESTIS / Raportti
K-Vantaan maalivahti Waltteri Ignatjew venyi pikkumustan eteen 36 kertaa.
Jäähyt ottivat isoa roolia Heinolassa, jossa Peliitat ja K-Vantaa väänsivät viimeisistä jaossa olevista pudotuspelipaikoista. Vieraat kurmottivat jälleen kerran halpaan jäähyyn sortunutta heinolalaislaumaa vaihtovirheen kostautuessa lohipaitojen 2−3-voittomaalin muodossa.

Aiemmin Peliitat on joutunut rikkomaan kaukalossa joko pelillisesti taka-alalle jäämisen tai kasetin leviämisen takia. Perjantaina ensimmäinen ja ratkaiseva jäähy tuli ihmeellisestä sekoilusta, kun kotijoukkue ei ollut pelillisesti tai psyykkisesti liemessä.

Heinolassa K-Vantaa on aloittanut maalinteon viime aikoina heti pelin alussa ja niin kävi nytkin. Vieraat painoivat 0−1-vierasjohtoon, ja suurempaankin kaulaan oli saumat. Pelicans-vahti Jakub Skarek otti kuitenkin kenties kauden suurimman torjunnan heti alussa, eikä vantaalaislauma päässyt karkaamaan.

Vaihtovirheestä tullut Peliittojen ensimmäinen jäähy kävi kuitenkin kalliiksi päätöserässä. Peliitat näytti aiemmin pelissä, että nyt jäähyt eivät olisi sitä vastaan vaan päinvastoin, kun Lauri Heino ja Arttu Rämö rankoivat vieraitaan täysin samassa ajassa tulleesta kahdesta kakkosesta 1−1- ja 2-1-maaleilla.

Lopulta kuitenkin Waltteri Ingatjew nousi suurimpaan valokeilaan hänen otettua liki puolet enemmän torjuntoja Skarekiin nähden. Tshekki joutui tai pääsi pitämään itseään lämpöisenä erien aikana erilaisilla venyttelyliikkeillä. Toki samaa on nähty Pelicansissakin, mutta voisi kuvitella, että K-Vantaan suurimmalla tähdellä Ignatjewilla ei samaan ollut tarvetta kiekkosateen takia.

Peliittojen yksittäisistä virheistä, eli jäähyistä on tullut joukkueelle todellinen murhe. Pelit ovat kääntyneet jäähyilyn takia heinolalaisten kannalta liian usein väärään suuntaan. Toisaalta uuden luotsi Vesa Petäjän alaisuudessa jäähyherkkyys on laskenut selvästi.

» Lähetä palautetta toimitukselle