Nuorten maailmanmestarivahdit ottivat roolia - Niilo Haloselle uran ensimmäinen nollapeli

MESTIS / Raportti
Jokipojat puolusti maalinsa tukkoon Heinolassa. (Arkistokuva)
Kuva © Antti Varonen
Roolia ottaneet maalivahdit ratkaisivat panoksellaan Peliittojen ja Jokipoikien välillä käydyn taiston keskiviikkona Heinolassa.

Piirun verran paremmin viimeistellyt joensuulaislauma nousi sarjakakkoseksi haettuaan pisteet mukaansa numeroin 0−1.

− Tämä oli vauhdikas jääkiekko-ottelu. Molemmat olivat aika luisteluvoimaisia, toki jäähyjä oli puolin ja toisin. Se varmaan sotki meidän ja vastustajankin rytmiä, Jokipoikien päävalmentaja Jouni Varis arveli.

Ainakin tuloksia tuijottamalla pelien alkujen kanssa tuskaillut Jokipojat oli yllättävän suurissa vaikeuksissa häntäpäähän vajonneen Peliittojen kanssa etenkin ensimmäisen ja kolmannenkin kaksikymppisen aikana. Heinolalaisten olisi heidän kannalta pitänyt rykäistä johtomaali, sillä joensuulaispoppoo on voittanut ensimmäisen erän edellisen kerran noin kuukausi sitten RoKin isäntänä.

− Tämä oli meiltä nousujohteinen peli. Ensimmäisessä erässä olimme vaikeuksissa, eikä peli ollut sitä, mitä piti pelata, Varis tuumi.

Isäntien raivokas hyökkääminen ei kuitenkaan tuonut palkintoa mistään. Heinolan illassa ämyreistä maalintekijänä kuulutettiin ainoastaan Eetu Rissasen nimi.

Vaikka Nuorten SM-liigassa järkyttävän kovia pisteitä takova duo Aleks Haatanen - Sakke Hämäläinen - Waltteri Merelä ei nyt osunut Mestiksen puolella, sai se kiitosta Peliittojen pääkäskijä Jani Keinäseltä.

− Kaikkeen muuhun olen tyytyväinen, paitsi siihen, ettemme tehneet maaleja. Paikkoja oli tehdä 1−2 maalia, luotsi pähkäili lisäksi.

Maalintekijä Rissasen panos kuvastaa koko iltaa varsin hyvin - pienet asiat kääntyivät vieraille.

Vaikka Peliitat oli aggressiivinen ja raivokas hyökkäämisessä, ei se osunut mistään Mestis-uransa ensimmäisen nollapelin pelanneen Niilo Halosen selän taakse. Alle 18-vuotiaiden maailmanmestari otti niskalenkin saman tittelin voittaneesta Mestis-debytantti Jasper Patrikaisesta.

Maalivahtipelaamisen tavoin myös puolustaminen oli Jokipojilla piirun verran parempaa.

− Annoimme muutaman aika hyvän maalipaikan. Niilo oli maalissa jäätävä - antoi mahdollisuuden voittaa, joensuulaisluotsi näki, ja kiitti muitakin joensuulaisia lopun väännöstä:

− Viimeinen erä oli sitä, mitä halusimme. Puolustimme maalin johtoa jämäkästi.

» Lähetä palautetta toimitukselle