Sinkkosen IPK kävi ryöstöretkellä Heinolassa

Janne Sinkkoselle voitto Heinolasta oli sangen makoisa.
Kuva © Antti Varonen
Iisalmen Peli-Karhut jatkaa nousemisestaan sarjan hänniltä. Tasainen ottelu kääntyi kolmannessa erässä IPK:lle. Kotijoukkue Peliitat joutui lopulta taipumaan maalein 1–4.

Heinolassa nähtiin keskiviikkoiltana tasainen kahden joukkueen ottelu, jossa kumpikaan osapuoli ei pystynyt esittämään parastaan. Ottelu eteni pitkään 1–1-lukemissa ratketen IPK:n kahteen peräkkäiseen maaliin kolmannen erän puolivälin jälkeen.

Ottelun avauserän Mark Viitasen 1–0-maalilla vienyt Peliitat oli ottelussa hienokseltaan hallitsevampi osapuoli, mutta hyökkäyspäässä puuttui punainen lanka. IPK:n pelaaminen ei suuremmin vakuuttanut, mutta tästä huolimatta Peliitat tarjosi vierasjoukkueelle tilaa ilmaiseksi.

IPK tasoitti pelin heti toisen erän alussa, kun Janne Katosalmi pääsi iskemään Sami Sunin torjuman kiekon sisään. Seuraavia maaleja saatiin odottaa aina kolmannen erän puoliväliin saakka.

Peli-Karhujen hyökkäyspeli oli Peliittojen tapaan tehotonta, mutta verkko alkoi heilua joukkueen saatua pari kertaa peräkkäin toimitettua kiekkoa suoraviivaisesti maalille. Samu Pyykkönen laukoi ottelun 1–2-voittomaalin ajassa 51:03. Jevgeni Fofanov iski lukemiksi 1–3 vain puoli minuuttia myöhemmin.

IPK:n penkin takana seisseen valmentaja Janne Sinkkosen harvinaisen huolettomasta ja tyytyväisestä ilmeestä pystyi lukemaan pelin jo tuossa vaiheessa ratkenneen. Peliitat ei kyennyt enää järjestämään uskottavaa loppukiriä. Loppulukemat 1–4 sai kunnian lyödä Aatu Hämäläinen tyhjään maaliin Peliittojen hakiessa kavennusta kuudella kenttäpelaajalla.

Iisalmelaisjoukkueen seitsemän ottelun tappioputki on kääntynyt nyt kolmen ottelun pisteputkeksi.

– Alussa lipsui, mutta nyt on pito kohdillaan, kuvasti Sinkkonen joukkueensa tilannetta Mestis-laduilla.

Pitkään Heinolassa uraa tehnyt Sinkkonen oli mielissään palatessaan vanhaan kotiluolaansa.

– Kyllä tässä ihan herkistyy. Parasta Heinolassa on ollut kaikki ihmiset ympärilläni. Heidän ansiostaan olen päässyt eteenpäin urallani. Kiitos niille ihmisille, jotka aikanaan palkkasivat minut seuraan.

Peliittojen päävalmentaja Jani Keinänen joutui pohtimaan syitä joukkueensa tahmeaan esitykseen.

– Meillä oli jonkilainen tuska päällä. En tiedä mistä se johtui. Tämä oli meille ensimmäinen keskiviikon kotipeli. Tehtiinkö kenties valmistautumisessa jotain eri lailla, Keinänen pohdiskeli.

Kumpikin joukkue sai tahkota ottelussa ylivoimaa, mutta tuloksetta. Kotijoukkueen tehoton ylivoimapelaaminen ei joukkueen kakkosvalmentaja Ville Kiiskistä miellyttänyt.

– Tuommoista piiperrystä en muista nähneeni. Mielestäni ratkaisuihin pitää olla selkeä päämäärä ja suunnitelma. Joko lauotaan kiekkoa määrätietoisesti viivasta tai haetaan hyvää syöttökuvioita. Nyt ei ollut kumpaakaan.

Peliittojen pelit jatkuvat kaukana pohjoisessa. Perjantaina Peliitat pelaa Rovaniemellä ja lauantaina Kokkolassa. IPK huilaa perjantain kierroksella ja pelaa seuraavan kerran lauantaina Keuruulla.