Peliitat rummutti avausvoittoon vaisummallakin esityksellä - myös Hunters jätti ilmaan kysymysmerkkejä

MESTIS / Raportti
Sami Suni oli lauantaina kentän näkyvin pelaaja nollapelillä ja 18 kopillaan.
Kuva © Riku Laukkanen
Mestis-kevään ensimmäinen karsintaottelu Peliittojen ja jääkiekkobuumia Porvooseen luoneen Huntersin välillä todisti sen, että tasoero toiseksi ja kolmanneksi ylimmän sarjatason joukkueen välillä voi olla parhaimmillaan, tai pahimillaan, rajukin.

Heinolalaiset tarrasivat sarjapaikkaan 4−0-luvuin irronneella rutiinivoitolla. Rajun tasoeron todeksi osoitti se, että Peliitat rummutti avausvoittoon ja tauluun selvät numerot suorituksella, joka ei ollut paras mahdollinen.

Toisaalta parasta mahdollista ei ollut kyllä vieraidenkaan tekeminen.

− Peliitat oli selvästi meitä edellä tänään. Harmittaa, ettemme olleet siellä, missä olemme pudotuspeleissä olleet. Aika heikko suoritus, Hunters-luotsi Sami Ryhänen manasi.

Jos talvella runkosarjassa Peliittojen heikkoudet olivat tehoton hyökkääminen sekä viimeistely ja vastaavasti Huntersin vahvuudet esimerkiksi Kiekko-Espoota vastaan Suomi-sarjan välierissä todella hyvä puolustaminen ja maalivahti Dominik Salama, niin lauantaina nämä kääntyivät päälaelleen.

Peliitat kiskoi ensimmäisen kiinnityksen tuoneista maaleista kaksi ylivoimalla ja kaksi tasakentällisin. Osumat olivat siinä mielessä oppikirjamaisia, että jokaisessa Huntersin maalilla oli joko maskimies tai heinolalaispelaaja irtokaroissa.

− Maalintekopelissä olimme hyviä, pystyimme luomaan maalipaikkoja ok-määrän. Hyökkäyspeliin jäi parannettava, Peliittojen luotsi Vesa Petäjä mietti.

− Emme olleet niin aktiivisia kuin piti, Ryhänen arveli omiensa panosta harmitellen samalla 1−0-maalia.

Siitä vastasi Eemeli Jeskanen (2+0) vain viisi sekuntia ennen avaustaukoa. Kaksi muuta osumaa olivat Reno Goodwinin ja Santeri Koposen käsialaa. Hunters-vahti Salama ei päässyt sille tasolle, millä hän liekehti Suomi-sarjan puolella.

− Tulokseen olen tyytyväinen, voittoja lasketaan. Ei ehkä ollut sellaista peliä, mihin pystymme. Meillä on jonkin verran pelissä parannettavaa, pyritään tekemään se, Peliittojen luotsi heitti.

Paras seitsemästä -systeemillä pelattava ottelusarja jatkuu tiistaina Porvoossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle