KeuPa haki välieräavauksessa ryöstön Lempäälästä hurjan maalivahtipelin turvin − "Ensimmäisen ja toisen erän sekoilu rupesi jopa naurattamaan"

MESTIS / Raportti
Samuli Tervo torjui hurjalla tasolla sarja-avauksessa Lempäälässä.
Kuva © Jarno Hietanen
Mestiksen välierissä kohtaavat hallitseva mestari KeuPa sekä historiansa tasolla huippukautta pelaava LeKi. Joukkueet lähtevät sarjaan eri lähtökohdista, mutta "pakastinderbystä" on silti lupa odottaa tasaista. Vierasjoukkue osoitti heti avausottelussa, että sillä on voittavia elementtejä joukkueessaan.

LeKi oli runkosarjan kakkonen ja pudotti puolivälierissä tieltään RoKin voitoin 4−2. KeuPa puolestaan yllätti kahdeksannelta tilalta pudottaen runkosarjan voittajan Hermeksen laulukuoroon.

Lempäälästä alkavan sarjan ensimmäinen ottelu oli suurilta osin varsin tarkkaileva. Tempo ei noussut missään vaiheessa ottelua, vaan molemmat päävalmentajat joutuivat toteamaan odottaneensa enemmän. Vieraat nappasivat voiton lopulta maalein 2−4.

− Sarjojen ensimmäiset pelit ovat aina hankalia ennakoida. Ensimmäisen ja toisen erän sekoilu rupesi jopa naurattamaan. En usko, että kaverikaan on tyytyväinen, luonnehti keuruulaisten pääkäskijä Niko Härkönen voitto-ottelun jälkeen.

Avauserä lähti käyntiin molempien joukkueiden hakiessa rauhallisia hyökkäyksiä. LeKi sai kamppailuun paremman lähdön, kun Santeri Vuoti onnistui rikkomaan kuparisen jo ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana.

KeuPan oli vaikea saada kiekkoja kohti Kimmo Rautiaista samalla, kun kotijoukkueen raskasjalkaiset Sami Laakso ja Tommi Välimaakin saivat Samuli Tervoa työllistettyä. Vieraat pääsivät kuitenkin avauskympin taituttua peliin mukaan Aleksi Luhtalammen osumalla.

− Odotin fyysisempää peliä. Tempokaan ei ollut sellainen kuin otaksuin, se oli pelin kuva tänään. Puolin ja toisin oli ihmeellisiä tilanteita. Torstaina tulee kovempi peli − siihen lataamme, LeKin päävalmentaja Miikka Kuusela virkkoi.

Tervo torjui saukkojen hyökkäykset

Heti tasoitusmaalin jälkeen Välimaa törttöili taklattuaan Jere Heleniusta selästä päin laitaa. Konkarihyökkääjä selvisi tilanteesta 2+2+10-minuuttisella istunnolla. Jäähy koostui väkivaltaisuus- ja selästä taklaamiskakkosista sekä 10 minuutin käytösrangaistuksesta.

Vieraiden ylivoima näytti pitkään siltä, että KeuPa ei pääsisi Juuso Mörskyn tilannetta lähemmäksi maalia, mutta lopulta juuri kaltoin kohdeltu Helenius siirsi KeuPan johtoon.

Toinen erä lähti käyntiin hieman kevyemmällä vaihteella, ja molempien joukkueiden jalka liikkui vauhdikkaammin. KeuPa sai vähitellen kiekollista otetta. Toisen kaksikymppisen aikana ei maaleja nähty, mutta sitäkin enemmän näyttäviä harhautuksia sekä virheitä. Muun muassa LeKin Otto Latvalan huipputontti kuihtui kotijoukkueen vaihtovirheeseen.

Kolmas erä sen sijaan alkoi terävästi, kun jo aiemmin väläytellyt Janne Kumpulainen sivalsi kiekon 3−1-maalin merkiksi ohi Rautiaisen. LeKi sai kahden maalin takaa-ajoasemassa kirivaihteen kunnolla silmään heti, kun se pääsi kokeilemaan ylivoimalla. Janne Seppänen toi saukkopaidat maalin päähän.

− Kolmas erä lähti paremmin. Harmittavasti sössimme voittomaalin, eikä tuollaisia kärsisi antaa, Kuusela päivitteli.

Ottelun viimeisellä kymmenellä minuutilla LeKi painoi hurjasti kohti Tervon maalia, mutta veskari esti niin Lassi Vanhatalon kuin Kristian Tanuksenkin yritykset monien muiden muassa. Lopulta kesken LeKin vimmatun puristuksen ilman maalivahtia pääsi Anton Stråka niittaamaan loppuluvuiksi 2−4.

− Kolmas erä rupesi näyttämään jo jääkiekolta. Nyt on sarjan alkujännitys poissa, joten voimme lähteä ylihuomista kohti, Härkönen päätti.

Joukkueet kohtaavat sarjan toisessa ottelussa Keuruulla tulevana torstaina.

Juttua muokattu 2.4.2019 kello 21.45: Kuva vaihdettu tuoreeseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle