LeKi jälleen paikallisottelussa Kooveeta parempi

LeKin sankari Lassi Vanhatalo iski kahdesti.
Pirkanmaalaista Mestis-yleisöä hemmoteltiin vuoden 2018 viimeisenä viikonloppuna, kun Koovee ja LeKi iskivät yhteen kahdesti.

Sarjakakkonen LeKi oli kaikessa Kooveeta edellä lauantaina kotijäällään ja voitti tuon kamppailun lukemin 5-2. Mestiksen jumbopaikkaa pitävä Koovee lähtikin sisuuntuneena viikonlopun jälkimmäiseen kohtaamiseen Hakametsän jäähallissa.

Revanssihengen lisäksi Koovee sai taatusti energiaa taannoisesta syyskuun kotiottelusta. Tuossa hullussa ottelussa Koovee tuli takaa lopussa tasoihin, iskien peräti kolme maalia lempääläisten verkkoon ilman maalivahtia. LeKi vei kuitenkin tuolloin vierasvoiton lopulta Janne Seppäsen jatkoaikamaalilla.

Nämä siis motivaatiotekijöinä paikalliselementin lisäksi. Kooveen ja LeKin kohtaamisia voi hyvällä omallatunnolla kutsua paikallisotteluiksi, sillä Lempäälän ja Tampereen jäähalleilla on välimatkaa vain 18 kilometriä.

Sunnuntain kohtaamisen avaushetket lupailivat edellispäivän toisintoa, kun kahden ja puolen minuutin pelin jälkeen lempääläisten nelosketju järjesti ottelun avausosuman. Joni Lavonen pääsi nostamaan kiekon maalin edestä reppuun, kahden tamperelaispuolustajan seuratessa katseella vierestä.

Pian kävi kuitenkin selväksi, että askissa oli tällä kertaa toinen Koovee. Pelikello ehti kulua eteenpäin Lavosen osumasta vain 13 sekuntia, kunnes toisessä päässä helisi. Maalista vastasi koko illan edukseen esiintynyt Alex Hukki.

Koovee lisäsi vielä muutamaa minuuttia myöhemmin johtoaan. Omassa päässä voitetun aloituksen jälkeen Koovee iski nopeasti vastaan ja Vili-Jesper Koivula taituroi pelivälineen ohi LeKi-vahti Kimmo Rautiaisen. 2-1-numeroissa mentiin myös ensimmäiselle erätauolle.

Jos Koovee oli niskan päällä koppiin mentäessä, niin toisen erän jälkeen tauolle meni otteensa kadottanut tamperelaisryhmä. LeKi iski heti erän alkuun, kun Tapparan A-junioreista LeKin paitaan tänä viikonloppuna hypännyt Lassi Vanhatalo tasoitti pelin.

Tämän jälkeen kotijoukkue oikein tarjosi vierailleen johto-osumaa. Ensin Jerry Laakson huolimaton viivapelaaminen avasi Anton Ollikaiselle läpiajon, mutta erinomaisesti Kooveen maalilla pelannut Tomi Risteli kesti. Pian Ville Saloranta puolestaan hölmöili itselleen kampituksesta kakkosen ja tuosta selviydyttyään Koovee otti vielä joukkuerangaistuksen, kun sillä oli liikaa miehiä jäällä.

Lopulta Lassi Vanhatalo iski illan toisensa, vieden LeKin toisen kerran ottelussa johtoon. Vanhatalo oli lauantainakin ottelun hahmo ja sama jatkui sunnuntaina. 20-vuotias nuorukainen on mielenkiintoinen seurattava. Kaksimetrinen ja lähes satakiloinen laituri on iskenyt tällä kaudella Tapparan A:ssa jo 42 tehopistettä.

Kolmannessa erässä isäntien kiri jäi sille avautuneista ylivoimamahdollisuuksista huolimatta piippuun ja LeKi vei lopulta voiton lukemin 2-4. LeKi on nyt voittanut kaikki neljä keskinäistä kohtaamista tällä kaudella. Kaiken kaikkiaan Hakametsän yli tuhatpäinen yleisö näki varsin viihdyttävän ja tunnetasoltaan korkean kamppailun. Seuraavan kerran joukkueet kohtaavat tammikuun lopussa Tampereella.

Lempääläiset vaihtavat vuotta Mestiksen piikkipaikalla ja Kooveen välimatka karsintaviivan yläpuolelle on tällä hetkellä seitsemän pistettä.