Koovee istui jäähyllä - Jokipojat namutteli maaleja

MESTIS / Raportti
Jokipojat järjesti maalikarkelot Hakametsässä.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Jokipojat hyödynsi kotijoukkueen jäähysuman ja otti lopulta helpon voiton.

Hakametsän perjantai-illassa kohtasivat kotijoukkue Koovee ja pitkän matkan Joensuusta Tampereelle körötelleet Jokipojat. Joukkueet olivat vastakkain edellisen kerran tasan kaksi viikkoa sitten Joensuussa ja tuolloin sarjataulukossa tällä hetkellä viidentenä oleva Jokipojat oli parempi lukemin 4-1.

Tuossa kohtaamisessa Koovee pelasi kuitenkin hyvin ja on sen jälkeen saanut tulosta aikaiseksi. Sarjajumbo oli ennen illan ottelua voittanut kolme edellisestä viidestä ottelustaan ja on noussut jo kuuden pisteen päähän viimeisestä suoran sarjapaikan säilyttäjän paikasta. Jokipojat on puolestaan ollut viime aikoina otsikoissa Lassi Raitasen poikkeuksellisen pitkän, laitataklauksesta tulleen, kahdeksan ottelun pituisen pelikiellon takia.

Koovee sai otteluun unelma-alun, kun voitetun hyökkäyspään aloituksen jälkeen Niki Huovisen kuti upposi luvattoman helposti ohi Joonas Haraldin. Tämän jälkeen Koovee kuitenkin hölmöili itselleen avauserään peräti viisi kahden minuutin rangaistusta. Kaikki jäähyt olivat vielä täydellisen tarpeettomia. 

Jokipojat kiittivät ylimääräisistä ylivoimaharjoituksista ja painoivat kolme pussukkaa viiteen ylivoimaan. Eriskummallisen ensimmäisen erän ikävin tilanne nähtiin pari minuuttia ennen sen päätöstä, kun Kooveen puolustaja Jesse Ahonen jäi omassa päädysssä joensuulaisen yliajamaksi. Huoltotoimia tarvittiin, Ahonen joutui jättämään pelin kesken ja tilanne kuumensi harvalukuisen Hakametsän yleisön. Jäähyä tilanteesta ei kuitenkaan tuomittu.

Jotain ensimmäisen erän luonteesta kertoi se, että Kooveen maalivahti Tomi Risteli torjui kolmesta päästetystä maalista huolimatta peräti 18 kertaa.

Toinen erä ei juurikaan pelin juonta muuttanut. Siinä Koovee otti "vain" kolme jäähyä, joista vieraat hyödynsivät maalin muodossa yhden. Isäntien vaikean illan voi tiivistää hetkeen, kun Kooveen pelatessa ylivoimaa Julius Valtonen ei saanut hyökkäyspään siniviivaa pidettyä ja suoristi selän. Taavi Tiala kirmasi kiekkoon, polki läpi ja nakkasi yläpeltiin lukemiksi 1-5.

Vieraiden viidennen osuman täydellisesti piikkiinsä ottaa saanut Valtonen sai varmasti henkisesti todella tärkeän onnistumisen, kun hän kavensi ottelun kolmannen erän alussa. Muuten päätöserä oli pelkkä muodollisuus, josta puuttui aiemmissa erissä kytenyt intensiteetti ja maaleja läpsyteltiin molempiin päihin. Pisteet matkasivat lopulta Joensuuhun vieraiden vaivattomalla 3-8 -voitolla.

» Lähetä palautetta toimitukselle