TUTO voitti trillerin Vantaalla - "Kiekko-Vantaa taisi olla telineissä"

TUTOn Lassi Kokkala pelasi hyvän ottelun.
Perjantai-illan Mestis-kierroksella Tikkurilassa kotijoukkue Kiekko-Vantaan loppukiri ei tepsinyt, vaan TUTO vei jatkoaikavoiton maalein 3-4.

TUTO otti voiton Kiekko-Vantaasta Tikkurilassa jatkoajalla maalein 4−3. Turkulaiset aloittivat väkevästi, ja he tekivät vaarallisia hyökkäyksiä tuon tuosta. Vieraat menivät 1−0-johtoon, kun Juho Mäkelä laukoi terävästi alakulmaan Atte ja Miro Mäkisen syötöstä. Kiekko-Vantaan ensimmäinen yritys tehdä maali onnistui vasta kuuden minuutin pelin jälkeen.

TUTO sai rangaistuksen ajassa 6.53, ja lohipaidat pääsivät jauhamaan ylivoimalla. Vantaalaiset eivät onnistuneet maalinteossa, ja suuremmat vaaratilanteet jäivät unholaan. TUTO teki muutaman minuutin kuluttua pelin 2−0:aan. Maalintekijänä Lassi Kokkala. Syöttäjinä toimivat Nuutti Viitasalo ja Sami Salminen.

− Kiekko-Vantaa taisi olla telineissä ottelun alussa. Saimme nopeasti kolme maalia, mutta eivät vantaalaiset olleet noin huonoja, totesi TUTOn päävalmentaja Miika Elomo.

Kiekko-Vantaa laski turkulaiset helpolla. Alex Levänen otti poikittaisesta mailasta kaksiminuuttisen, eikä TUTO epännistunut ylivoimalla, vaan siirtyi ansaittuun 3−0-johtoon. Avauserä oli selvästi turkulaismerkkinen. Kiekko-Vantaa ei saanut syöttöjä omille, eikä päässyt näin yrittämään täyspainoisesti maalintekoa.

TUTO otti erän loppuun kaksi jäähyä, ja lohipaidat pääsivät pyörittämään kahden miehen ylivoimalla: puoli minuuttia viidellä kolmea vastaan ja runsas minuutti viidellä neljää vastaan. Vantaalaisten parhaasta tilaisuudesta vastasi Joel Sund, jonka viuhuva rannelaukaus osui TUTO-vahti Julius Pohjanoksan paidan logoon.

Kiekko-Vantaan loppukiri ei onnistunut

Toiseen erään joukkueet lähtivät vauhdikkaasti. Kiekko-Vantaa oli helisemässä aivan, kuten oli ensimmäisessä erässä, mutta yleisilmeeltään pelin taso nousi myös vantaalaisilla. Erän alkuun TUTO sai läpiajon, mutta Niko Ahoniemen yritys ei onnistunut.

− Nousimme hienosti tasoihin, mutta ylivoimatilanteet olivat haastavia, sanoi Kiekko-Vantaan valmentaja Tony Virta.

Toisen mahdollisuuden lisätä johtoaan TUTO sai, kun Juho Virtanen syötti Mäkelän vapaaksi, mutta ohjaus sujahti ohi maalin. Kiekko-Vantaan kavennus syntyi ajassa 31.04. Miro-Pekka Saarelainen, joka juhli perjantaina kahta tekemäänsä maalia, tykitti paluukiekosta pikkumustan maaliin. Syöttäjiksi merkittiin Sund ja Roope Reini.

Ajassa 32.08 hiljeni vantaalaisyleisö ja haukkoi henkeään pahan taklauksen vuoksi. TUTOn Nico Friman taklasi selästä Kiekko-Vantaan Jussi Pelto-Arvoa. Mies saatiin kuitenkin paareille ja kannetuksi pukukoppiin. Hän pystyi liikuttelemaan raajojaan, mutta oli saanut iskun niskaansa.

Kiekko-Vantaa sai mainiota energiaa kavennuksesta, ja oli TUTOn onni, että vantaalaisten oli vaikea onnistua maalinteossa. Kolmannessa erässä lohinutut tulivat maalin päähän. Saarelainen iski ottelun toisen maalinsa, ja tilanteeksi tuli 3−2.

Kiekko-Vantaan suunnaton loppukiri palkittiin, kun Erik Embrich tasoitti ottelun 3−3:een Joona Harjaman ja toisen ottelun lohipaidassa pelanneen JYP-laina Alex Lindroosin syötöistä.

Jatkoaikaa ei pelattu kuin parikymmentä sekuntia, kun Kokkala laukoi Ahoniemen ja Mikke Levon tarjoilut maaliin.