Kiekko-Vantaalle tärkeä voitto Peliitoista - "Olimme hyvin kasassa"

MESTIS / Raportti
Pistepörssikärki Miro-Pekka Saarelaisen piiska viuhui keskiviikkona, kun mies kirjautti tehopisteet 2+2.
Kiekko-Vantaa otti tärkeän voiton kotonaan keskiviikon Mestis-kierroksella Heinolan Peliittoja vastaan. Ottelun kirkkaimmaksi tähdeksi nousi pistepörssiä johtava Miro-Pekka Saarelainen.

Keskiviikon Mestis-kierroksella isäntäjoukkue Kiekko-Vantaa kukisti häntäpään kamppailussa Heinolan Peliitat maalein 5−1. Ottelun ykköstähdeksi nousi vantaalaisten kultakypärä ja koko pistepörssiä johtava Miro-Pekka Saarelainen, joka kirjautti tehopisteet 2+2.

Kiekko-Vantaa joutui taipumaan jo muutaman minuutin jälkeen, kun Erik Embrich otti korkeasta mailasta kaksiminuuttisen. Peliitoilla ei kauan nokka tuhissut, ja Aapo Aholan viuhuva rannelaukaus löysi maaliin ohi Kiekko-Vantaan maalivahti Waltteri Ignatjewin.

− Pelasimme hetkittäin ihan hyvää kiekkoa. Osa meistä pelasi hyvin, mutta osa oli jotenkin vain joukon jatkeena, totesi Peliittojen päävalmentaja Jani Keinänen.

Kiekko-Vantaalla oli vaikeuksia saada kiekko pois maalinsa edustalta. Peliitat karvasi korkealta, mutta siitä huolimatta lohinutut tasoittivat Joona Monton laukauksella. Syöttäjiksi merkittiin Joona Harjama ja Saarelainen. Ensimmäiseen erään mahtui vielä vantaalaisten 2−1-johto-osuma, kun Saarelainen ampui paluukiekosta pikkumustan verkon perille.

Kiekko pomppi onnekkaasti

Toiseen erään Peliitat lähti vauhdilla. Kumpikin joukkue hallitsi oman aikansa, mutta tulosta saatiin odotella aina aikaan 30.25. Hetkeä aiemmin heinolalaiset ottivat rangaistuksen, ja Kiekko-Vantaa lisäsi johtonsa 3−1:een ylivoimalla. Pekka Niemimaan laukaisu maalin takaa pomppi onnekkaasti maaliin.

− Tulin peliin muutaman tunnin varoitusajalla, joten siinä ei ehtinyt paljon ohjeita antaa. Tiedämme nyt kuitenkin, mitä pitää parantaa. Olimme hyvin kasassa, virkkoi Kiekko-Vantaan päävalmentaja Reijo Ruotsalainen.

Vaikka Peliitat olivat numerollisesti alakynnessä, se taisteli urheasti, eikä sitä käynyt syyttäminen ainakaan yrittämisestä. Joukkueen maalissa torjunut Jakub Skarek otti muutaman näyttävän kopin, mutta otteet olivat loistavia vain hetkittäin.

Kiekko-Vantaan kentällinen Saarelainen-Monto-Harjama pelasi näyttävästi. Se oli eittämättä vantaalaisten paras ketju, ja muiden koostumusten oli tarkoitus vain säilyttää ansaittu johtoasema.

Potkumaali

Peliittojen Markus Neva-Aho ja Sakke Hämäläinen pääsi kolmannessa erässä maukkaaseen paikkaan, mutta Ignatjew oli keskiviikkona mies paikallaan. Kun erää ja ottelua oli jäljellä 16.31, Peliitat sai kiekon Kiekko-Vantaan maaliin, mutta tuomaristo hylkäsi osuman, koska kyseessä oli potkumaali. Tilanne tarkastettiin videolta.

Otteluun tuli yhtäkkiä lisää vauhtia, mutta se tarkoitti sitä, että syötöt lipsuivat ohi lapojen ja taklaukset kovenivat. Päätöserässä Saarelainen pääsi yksin läpi, eikä erehtynyt, vaan nosti läheltä Skarekin olkapään yläpuolelta tilanteeksi 4−1.

Kiekko-Vantaan tärkeän voiton viimeisteli Jesse Niemi, joka laukoi Henri Tammisen syötöstä tyhjään maaliin loppulukemiksi 5−1.

» Lähetä palautetta toimitukselle