Kiekko-Vantaan Mäkiniemi nollasi Ketterän - "Ansaitsimme voiton"

Kiekko-Vantaan Joel Sund pelasi väkevän ottelun keskiviikkona.
Kuva © Riku Laukkanen
Keskiviikon Mestis-kierroksella Tikkurilassa Kiekko-Vantaa kellisti Ketterän jalkapallolukemin 1-0. Ottelun voittomaalin tehnyt Miro-Pekka Saarelainen kohenteli asemaansa pistepörssin kärjessä.

Keskiviikon Mestis-kierroksella Tikkurilassa kotijoukkue Kiekko-Vantaa voitti Ketterän jalkapallolukemin jatkoajalla 1−0 (0−0, 0−0, 0−0, 1−0). Lohipaitojen maalivahti Eetu Mäkiniemi pelasi nollapelin, ja hänet palkittiin ottelun parhaana pelaajana.

Imatran Ketterä lähti otteluun ennakkoluulottomasti ja rohkeasti. Se karvasi korkealta, eikä antanut vantaalaisten muodostaa sen kummempia pyörityksiä omassa päässään. Kiekko-Vantaan Joel Sund tosin pääsi heti alkuun kokeilemaan Ketterä-vahti Karolus Kaarlehdon taitoja, mutta laukaus viuhahti tolppaan.

− Tulimme hakemaan ehjää kuusikymmenminuuttista, ja saimmekin sen. Ottelussa oli selvästi jo kevään merkkejä, totesi Ketterän päävalmentaja Matias Lehtonen.

Avauserä oli tasaista taistelua, vauhtia riitti kylliksi jälkipolville kerrottavaksi. Kiekko-Vantaa taklasi kovaa ja voitti useimmat kaksinkamppailut, mutta imatralaiset olivat sitkeitä sissejä – pieni paini ei niin haitannut.

"Ansaitsimme voiton"

Toiseen erään joukkueet lähtivät vauhdikkaasti, ja lohipaidat jatkoivat kovaa taklauspeliä ja hallitsivat lievästi kiekollista peliä. Erän puolivälin tienoolla Miro-Pekka Saarelainen syötti Henri Tammisen yksin läpi, mutta ratkaiseva kuti osui Kaarlehdon logoon.

− Mielestäni ansaitsimme voiton. Pelaajat laittoivat kroppansa likoon. Nyt me onnistuimme pelaamaan kokonaisen ottelun alusta loppuun, virkkoi Kiekko-Vantaan pääluotsi Simo Mälkiä

Kolmanteen erään joukkueet lähtivät energisinä, ja vauhti vain kiihtyi. Kumpikin ryhmä harrasti samanlaista hyökkäyssommitelmaa: vuoronperään läpi keskialueen kuljettamalla, eikä syötöillä.

Taistelu äityi rikkonaiseksi. Ketterän Kaarlehdolle kirjattiin vain yksi torjunta koko päätöserässä. Lohinuttujen Mäkiniemelle laskettiin viisi torjuntaa. Kiekko-Vantaan puolustaja Emil Leppäsellä oli tilaisuus ratkaista ottelu, mutta laukaus osui tolppaan. Laukaus lähti suurin piirtein samasta kohdasta kuin Sundinkin yritys.

Jatkoajalla Ketterän Aku Kestilä otti huitomisesta kaksiminuuttisen, jolloin Kiekko-Vantaan Mälkiä otti aikalisän. Se kannatti, sillä ajassa 61.19 vantaalaisten pistepörssikärki Saarelainen ampui vastustamattomasti paluukiekosta pikkumustan Kaarlehdon taakse maaliin. Kiekko-Vantaalle kaksi sarjapistettä, Ketterälle yksi.