Kiekko-Vantaa tykitti IPK:n maan rakoon - "Meillä oli hyvä lähtö"

MESTIS / Raportti
Eetu Torpström loukkaantui IPK-ottelussa.
Kiekko-Vantaa kukisti IPK:n Tikkurilassa. Vierailijoilla ei ollut oikein sanansijaa, kun vantaalaiset onnistuivat yllättävän laajalla materiaalilla maalinteossa.

Kiekko-Vantaa oli lauantain Mestis-kierroksella tyly isäntä IPK:lle. Lohipaidat voittivat selkeästi 6−1 (2−0, 2−1, 2−0). Kotijoukkueen tähtiä olivat kaksi osumaa iskenyt Henri Tamminen ja loistavasti torjunut Eetu Mäkiniemi. Myös Miro-Pekka Saarelainen teki kaksi maalia.

Joona Montolla oli heti avauserän alkuhetkillä mahdollisuus tehdä johto-osuma, mutta viuhuva laukaus suuntautui ohi maalin. Kiekko-Vantaa pyöritti peliä koko ottelun ajan, mutta ensimmäisiin viiteen minuuttiin IPK oli hätää kärsimässä.

− Aika selkeä ottelu, totesi IPK:n päävalmentaja Janne Sinkkonen.

Lohipaidat puolustivat tunnollisesti, ja IPK oli pakotettu yrittämään kaukolaukauksia, jotka epäonnistuivat tuon tuosta. Ajassa 6.25 Kiekko-Vantaa siirtyi johtoon Jesse Niemen maalilla. Syöttäjiksi merkittiin Tyko Karjalainen ja Antton Mönkäre. Piste oli Mönkäreen mestis-uran ensimmäinen tehopiste.

Kohta puolivälin jälkeen kotijoukkueen puolustaja Eetu Torpström loukkasi jalkansa taklaustilanteessa ja painui loukkaantuneena pukukoppiin. IPK:n harvoista paikoista paras oli Samu Pyykkösen nousu maalille, mutta Mäkiniemi torjui.

Tulokaspuolustajan loukkaantumisen jälkeen Kiekko-Vantaa piristyi ja Saarelainen sai namusyötön ketjukaveriltaan Joel Sundilta. Saarelainen oli kasvotusten IPK:n maalivahti Elmeri Metsävainion kanssa ja veivasi kiekon rystylle, mistä nosti kiekon kattoon.

Iisalmelaiset menettivät hermonsa

Kiekko-Vantaa aloitti toisen erän 24 sekunnin ylivoimalla, mutta se ei saanut aikaiseksi mitään jälkipolville kerrottavaa. Mäkiniemi teki muutaman oivan torjunnan, eivätkä iisalmelaiset saaneet edes kelvollisia yrityksiä.

− Nyt oli suhteellisen kypsä ja hyvä lähtö otteluun. Meillä on ollut hyviä pelejä jo kymmenkunta, vaikka keskiviikkona tulikin tappio Kooveelle, Virkkoi Kiekko-Vantaan pääluotsi Simo Mälkiä.

Kiekko-Vantaa puolusti hyvin, ja se pakotti IPK:n kulmiin ja laitoihin osittain sen tähden, että vantaalaiset olivat lauantaina varsin liukkaita. Myöhemmin joukkueet ottivat tukun jäähyjä, mutta onnistuneesti ylivoimalla tehtaili IPK, kun se sai mahdollisuuden kavennukseen viidellä kolmea vastaan. Tilanteeksi 2−1. Kiekko-Vantaa siirtyi 3−1-johtoon Monton maalilla.

Kiekko-Vantaan taklauspeli sai iisalmelaiset hermostumaan. Portteja ja laitoja paukuteltiin ja ärräpäitä lasketeltiin. Tilanteeksi 4−1 iski illan toisella osumallaan Saarelainen Monton syötöstä. IPK:n kultakypärä Mikko Juusola pääsi mahtavalle paikalle, mutta Mäkiniemi torjui.

IPK aloitti kolmannen erän vakuuttavasti, mutta hyvää hetkeä ei kestänyt kauan. Jere-Matias Alanen sai aikaan kuitenkin laukauksen, mikä ei mennyt maaliin. Joona Harjama puolestaan pääsi Kiekko-Vantaasta hyville apajille, mutta Metsävainio oli tukkona.

Tilanteeksi 5−1 latoi taululle Tamminen. Viimeisillä hetkillä Tamminen täräytti ottelun toisen maalinsa. Loppulukemat Tikkurilassa 6−1.

» Lähetä palautetta toimitukselle