Kiekko-Vantaan taistelu ei riittänyt - Hermes vei mukanaan sarjapisteet

Pistepörssin kärki Samu Markkula kartutti pistetiliään syötöllä.
Kuva © Janne Falck
Perjantain Mestis-kierroksella Tikkurilassa kotijoukkueen takaa-ajo Hermestä vastaan epäonnistui, ja kokkolalaiset veivät täydet kolme sarjapistettä mukanaan maalein 4-3.

Perjantain Mestis-kierroksella Tikkurilassa Hermes oli Kiekko-Vantaata parempi maalein 3−4. Tehokkaampi ja haluavampi joukkue voitti. Lohipaitojen puolustus reistaili tarpeeksi, jotta kokkolalaiset saivat aikaan neljä maalia.

Ottelu alkoi Joona Harjaman polvitaklausjäähyllä, mutta Hermes ei saanut edes kelvollista pyöritystä ylivoimalla. Kun oli pelattu viitisen minuuttia, siirtyivät vantaalaiset 1−0-johtoon Pekka Niemimaan komealla ja korkealla rannelaukauksella. Syöttäjiksi katsottiin Joona Monto ja Miro-Pekka Saarelainen.

− Olimme tänään tehokkaita. Viimeksi hävittiin maalilla, ja nyt voitettiin. Siihen on oltava tyytyväinen, totesi Hermeksen päävalmentaja Janne Tuunanen.

Maalin jälkeen alkoivat oikeat taklausmarkkinat, joissa puntit menivät suhteellisen tasan. Minuutti Niemimaan maalin jälkeen Hermes tuli tasoihin. Miro Lehtimäen viuhuva kaukolaukaus yllätti Kiekko-Vantaan maalivahti Eetu Mäkiniemen, ja tilanteeksi tuli 1−1.

Kiekko-Vantaa peliin mukaan

Samaan aikaan, kun lohipaidat näyttivät hallitsevan etenkin kiekollista peliä, sai Hermes pienen hurmoksen aikaan. Pyörityksen jälkeen Kiekko-Vantaan Saarelainen osoitti vaarallisuutensa, mutta ei pystynyt maalintekoon perjantaina.

− Meillä oli hyvä taistelu ja hyvä energia, mutta omissa soi neljä kertaa, mikä ei ole hyvä, virkkoi Kiekko-Vantaan pääluotsi Simo Mälkiä.

Kärpät-leiriin lukeutuva 18-vuotias veräjänvartija Justus Annunen torjui mainiosti, mutta menetti otettaan sitä mukaa, mitä pitemmälle ottelua pelattiin. Avauserän lopulla Kiekko-Vantaa sai paineistettua peliä, mutta osumilta vältyttiin.

Ajassa 21.35 Hermeksen Joonas Niemelä ampui upeasti tilanteeksi 1−2, syöttäjinä Kalle Loponen ja Lehtimäki. Vain muutaman minuutin kuluttua Kiekko-Vantaa ja Hermes saivat samanaikaiset jäähyt, mutta vaarallinen tilanne syntyi, kun lohipaidat pääsivät suoraan jäähyltä läpiajoon, mutta laukaus sujahti ohi.

Hermeksellä oli mahdollisuus lisätä johtoa, kun se sai kolmella maalivahtia vastaan -tilanteen, mutta kokkolalaiset yrittivät liian monimutkaista ja liian hienoa. Annuselle sattui erän puolivälin jälkeen ensimmäinen suuri virhe, sillä Erik Embrich laukoi sektorilta kiekon längistä sisään, ja tilanteeksi syntyi 2−2. Kun toista erää oli jäljellä parisen minuuttia, ampui Jesse Huhtala Hermeksen 3−2-johtoon.

Kolmannessa erässä peli muuttui vauhdikkaasta ja laadullisesta ottelemisesta lähes aneemiseen pelailuun. Vaikka ottelu ei ollut vantaalaisille ylivoimaisen vaikea, se ei onnistunut tarpeeksi hyvin. Ottelusta tuli varsin katkonaista, ja peliä pelailtiin vain pieniä pätkiä kerrallaan.

Viitisen minuutin kohdalla Hermes siirtyi 4−2-johtoon. Nico Joki kiitti syöttäjiä Samu Markkulaa ja Kristian Kangasta, ja teki maalin. Kiekko-Vantaan asenteesta saattoi aistia turhautumisen, sillä lähes mikään ei toiminut tai onnistunut.

Loppulukemat 3−4:ään syntyi ajassa 52.53. Lohipaitojen Jesse Niemi, joka nostettiin perjantaina kokoonpanoon, laukoi pikkumustan verkkoon. Jos jotakin saattoi odottaa, se oli Kiekko-Vantaan osumaa. Viimeiset puristukset olivat vantaalaisille vaikeita, ja Mälkiä otti aikalisän, joka ei kuitenkaan auttanut. Täydet sarjapisteet Kokkolaan.