Kiekko-Vantaalle arvokas voitto - kotona kaatui Hermes

MESTIS / Raportti
Kiekko-Vantaan Pekka Niemimaa iski Hermes-ottelussa tehopisteet 1+1.
Perjantain Mestis-kierroksella Tikkurilassa kotijoukkue Kiekko-Vantaa kohenteli kotiottelutilastojaan kukistamalla Hermeksen. Voitto oli kotikaukalossa vasta kolmas kymmeneen otteluun.

Mestiksen perjantain kierroksella Tikkurilassa kotijoukkue Kiekko-Vantaa kukisti Kokkolan Hermeksen maalein 3−2 (1−1, 1−0, 1−1). Voitto oli lohipaidoille äärimmäisen arvokas. Nyt kymmenestä kotiottelusta tuli kolmas voitto.

Runsaan minuutin pelin jälkeen Kiekko-Vantaa otti jäähyn, kun Joona Monto sai kampituksesta kaksi minuuttia. Hermes ei kuitenkaan hyödyntänyt ylivoimaansa, ja ottelun avausmaalia saatiin odottaa aina aikaan 5.04. Kiekko-Vantaa pääsi kahdella yhtä vastaan tilanteeseen ja Jussi Pelto-Arvo laukoi suoraan syötöstä tilanteeksi 1−0. Syöttäjinä toimivat Nico Nurmikanta ja Pekka Niemimaa.

− Tänään meillä ei ollut ajatus mukana. Saimme pari typerää jäähyä, kommentoi Hermeksen päävalmentaja Janne Tuunanen.

Avausmaalin jälkeen lohipaidat pyörittivät peliä pitkään tasakentällisin, ikään kuin joukkue olisi pelannut ylivoimalla. Kiekko-Vantaalla oli paremmat maalintekotilaisuudet.

Kiekko-Vantaan mustaksi hetkeksi koitui tilanne, kun sekä Emil Leppänen ja Henri Tamminen tuomittiin samassa ajassa jäähyaitioon. Näin kokkolalaiset pääsivät jauhamaan kahden miehen ylivoimalla, eikä sen tarvinnut kauan pyörittää, sillä ajassa 12.09 Jussi Nättinen tasoitti ottelun 1−1:een. Tarkka laukaus upposi vantaalaisten maaliin b-pisteen kaarelta.

Kiekko-Vantaalle työvoitto

Toiseen erään Kiekko-Vantaa lähti minuutin ylivoimalla, ja oli tehokas. Niemimaa ohjasi maalinkulmalta kiekon verkkoon Monton ja Miro-Pekka Saarelaisen syötöistä. Tilanteeksi tuli 2−1.

− Ensimmäiset vaihdot ihmeteltiin, millainen pelistä tulisi. Hermeksen molemmat maalit tulivat alivoimalla, eikä vastustaja saanut yhtään maalia tasaviisikoin. Se on hyvä asia, Kiekko-Vantaan valmentaja Tony Virta totesi.

Hermeksen toinen erä oli kovin vaisu. Sen paras tilaisuus syntyi, kun Miika Tiihonen nousi laidalta ja laukoi, mutta Kiekko-Vantaan maalivahti Waltteri Ignatjew torjui. Hermeksellä oli paikkoja tehdä useampikin maali, mutta joukkue yritti tehdä liian hienoja osumia.

Ottelussa oli paljon vauhtia ja liikettä. Kumpikin joukkue yritti vuoronperään maalia, mutta lisämaaleja ei syntynyt.

Tulokkaan voittomaali

Kolmannessa erässä nähtiin kaksi maalia. Kiekko-Vantaan Joona Harjama otti kaksiminuuttisen kampituksesta, minkä jälkeen Hermes tasoitti 2−2:een jälleen ylivoimalla. Tällä kertaa jäähyä ehti kulua vain yhdeksän sekuntia. Maalintekijänä Kristian Kangas.

Ottelun voittomaalin 3−2:een laukoi tulokas Eetu Torpström Jere Kiviniemen ja Jesse Niemen hyvistä syötöstä. Kiekko-Vantaa hallitsi päätöserää, eikä se antanut mahdollisuuksia kokkolalaisille. Maalinsuulla Ignatjew loisti hyvällä iltapuhteella.

» Lähetä palautetta toimitukselle