TUTO oli vähällä yllättää vahvaan vireeseen verttyneet joensuulaiset – Kiekko-Pojat pelasti pisteet kotiin jatkoajalla

MESTIS / Raportti
Kiekko-Poikien peli-ilta ei ollut helpoimmasta päästä.
Kuva © Jarno Hietanen
TUTO pelasi ennakkosuosikki Kiekko-Poikia vastaan pirteästi, mutta menetti täyden pistepotin kalkkiviivoilla.

Avauserässä ei juuri päästy herkuttelemaan laatupaikoilla. TUTO hallitsi peliä ja saikin ylivoimalla pari tilaisuutta maalintekoon. Kiekko-Poikien puolustus kesti.

Toinen erä ei lähtenyt oikein kunnolla käyntiin ennen periodin puoliväliä. Aleksander Nikulinin ajattelematon jäähy avasi Kiekko-Pojille viidellä kolmea vastaan -ylivoiman, ja Nicolas Werbik täräytti heti erikoistilanteen alkuhetkillä ottelun avausmaalin. Kiekko-Pojat ei ollut tätä ennen päässyt oikein mihinkään, joten jäähy kävi hyvästä opetuksesta turkulaisille.

Kolmas erä ehti vanheta vain 75 sekuntia, kun Jasper Ranniston laukaus siniviivan tuntumasta painui maaliin. Lukemiin tuli lisää logiikkaa, ja ote säilyi TUTOlla. Pyöritykset eivät kuitenkaan johtaneet mihinkään, sillä valkopaidoilla näytti olevan vaikeuksia päästä vaarallisiin tekopaikkoihin. Vastaavasti Kiekko-Poikien rakentelu oli vieläkin vaisumpaa.

Kiekko-Poikien loppukiri puree

Erän puolivälissä tapahtui. Mico Luoto kilautti TUTOn maalin tolppaan, ja seuranneesta TUTO-hyökkäyksestä Okko Kangasniemi missasi läpiajon, pelasi tilanteen loppuun ja syöttö keskelle tavoitti Olli Valtolan. Tämä kiskaisi turkulaiset ansaittuun johtoasemaan.

Kumpikin joukkue otti parin minuutin sisään jäähyt, ja varsinkin Roope Rannan poikittainen maila keskialueella vaikutti ottelun vähiten järkevältä ratkaisulta.

Jäähyt eivät tuottaneet tulosta, mutta tasaviisikoilla Jussi Tammela laukoi tarkasti yläkulmaan, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä nelisen minuuttia. TUTOn tuska jatkui Sami Pharaonin jäähyn muodossa. Kiekko-Poikien Antti Luusuaniemi sai kiekon maaliviivalle asti, ei edemmäs.

Jatkoaikaa ehdittiin pelata puolisentoista minuuttia, kun Santeri Koposelle avautui vapaa paikka, eikä Kiekko-Poikien mies erehtynyt. Salakavala kuittaus yllätti Jere Huhtamaan, ja täydet pisteet jäivät Pohjois-Karjalaan. 

» Lähetä palautetta toimitukselle