Pohjoisen miehet antoivat JoKP:lle oppitunnin tehokkuudesta

MESTIS / Raportti
Kolmen pisteen mies Zdenek Sedlák.
Kuva © Jarno Hietanen
Joensuussa heitettiin numerot romukoppaan, kun vieraat löivät kotijoukkueen numeroin 2−5. Pohjoisen miehet pelasivat omilla vahvuuksillaan ja olivat paikoissaan tehokkaita.

Molemmat joukkueet lähtivät otteluun hyvällä asenteella. Tunnetta oli ja kovuuttakin annettiin puolin ja toisin. JoKP hallitsi kiekkoa, mutta vierailla oli useampikin vaarallinen paikka. RoKin Zdenek Sedlák oli nälkäinen maalintekemisen suhteen ja sen seurauksena 0−1-maali meni oikeaan osoitteeseen.

Vieraat ottivat kaksi jäähyä, ja varsinkin toinen kuului luokkaan typerät. JoKP ylivoima pyöri vaarallisesti, vaikka ei tulosta tuonutkaan.

RoKi tuli kovaa toiseen erään, ja se yllätti kotijoukkueen. Nikita Dolgopyatov laukoi ja valotaululla oli 0−2. Eikä kolmaskaan maali ollut kaukana ja päälle RoKi sai vielä kahden miehen ylivoiman. Vieraille tarjottiin kultatarjottimella mahdollisuutta ratkaista ottelu, mutta JoKP kesti.

Kaksi kertaa pääsi kotijoukkuekin ylivoimaa pelaamaan, kuten ensimmäisessäkin erässä, mutta vieläkään se ei tuottanut tulosta.

Viimein ottelussa nähtiin ylivoimamaali, kun RoKin Batyrlan Muratov esitteli mailataituruutta parhaimmillaan. Ja kun hienojen osumien makuun päästiin, oli vuorossa Sedlákin toinen maali läpiajosta, ja numerot olivat 0−4.

Jääkiekko on nopea peli, ensin osui Joel Kerkkäinen ja heti perään Jussi Tammela ja kotijoukkue oli tullut kahden maalin päähän. JoKP otti rohkeasti maalivahdin pois ja hakivat kavennusta kuudella viittä vastaan. Se kostautui, kun Antti Järvelä pisti sen viimeisen niitin tyhjään maaliin.

» Lähetä palautetta toimitukselle