Mestis-kierros: Keskikastin jäähyrikkaan kamppailun voitto matkasi Rovaniemelle Batyrlan Muratovin hattutempulla − Ottelua seurasi hallin lehtereillä 50 onnekasta katsojaa

RoKi kävi nappaamassa Joensuusta tärkeän vierasvoiton.
Kuva © Jarno Hietanen
Uusi Mestis-kalenterivuosi käynnistyi Kiekko-Poikien ja RoKin kohtaamisella. Joensuussa nähty kamppailu päättyi RoKille lukemin 4–2. Kiekko-Pojat pelasi ottelun vajaalla kokoonpanolla ilman nelosketjua, joka näkyi uupumuksena ottelun edetessä. Hallin lehtereille päästettiin 50 onnekasta katsojaa.

Avauserä käynnistyi vajaalla kokoonpanolla pelanneen Kiekko-Poikien painostuksella. Vajaan minuutin painostuksen jälkeen Joensuulaiset nappasivat illan ensimmäisen rangaistuksen, jota RoKi ei heikolla ylivoimalla onnistunut hyödyntämään.−

Rangaistuksen jälkeen peli eteni RoKin hallinnassa, vaikka Kiekko-Pojille tuli muutamia maukkaita paikkoja. RoKille avautui toinen ylivoimamahdollisuus reilut kuusi minuuttia edellisen vihellyksen jälkeen. Rovaniemeläisten illan toinen ylivoima tuotti tulosta Batyrlan Muratovin iskiessä ottelun avausosuman ohi Kasper Lehikoisen.

Tuo maali hapotti väsynyttä Kiekko-Poikia ja Eppu Karuvaara kaunisteli ylivoimalla Anton Sikorskin syötöstä virkeän vierasjoukkueen kahden maalin johtoon. Rovaniemeläiset nostivat jalkaa kaasulta, josta Santeri Koponen rokotti ja ottelu sai uudelleen jännitystä.

Jännitys ei kestänyt kauaa, kun Muratov pyssytti Miika Tiihosen kauniista syötöstä RoKin jälleen kahden maalin johtoon. Neljän maalin avauserä tarjosi viihdettä 50:lle hallin lehtereille päästetylle onnekkaalle katsojalle. RoKi-vahti Vilho Heikkisellä oli hikisempi erä 14 torjunnalla virkaveljen kahdeksaa koppia verraten.

Toisessa erässä tuomarit saivat töitä

Tasaisessa toisessa erässä kotijoukkueena toimineelle Kiekko-Pojille tarjoiltiin rangaistuslaukausta, mutta Heikkinen selvitti tilanteen. Epäonnistuneen tilanteen jälkeen Julius Korjus avasi maalitilinsä Mestis-urallaan ohi hölmistyneen RoKi-puolustuksen.

Hetki Korjuksen maalin jälkeen Muratov namutteli illan kolmannen osumansa ja masensi vähälukuista kotiyleisöä. Aleksi Kenttämaan korkealla käynyt maila hajoitti vahingossa Niko Kuirin purukalustoa, mutta Kuiri pystyi jatkamaan ottelua.

Tuo tilanne kuumensi tunteita, joka sopi paremmin kuin hyvin kylmän talvi-illan otteluun. Jäähyboksien ovia avattiin ja suljettiin runsaasti erän aikana, eikä kenttämestarien tarvinnut kyseisiä ovia rasvata. RoKi selvitti mallikkaasti erän puolenvälin tienoilla jopa kahden miehen alivoimansa.

Kolmas erä ei tarjoillut maaleja, mutta tilanteita silti riitti

Kolmas kaksikymppinen käynnistyi Kiekko-Poikien toisen erän loppuhetkien ylivoiman rippeillä, joka ei tuonut valoa kotijoukkueen leiriin. RoKi otti jäähynsä jälkeen kiekkoa hallintaansa, joten Kiekko-Pojilla ei jäänyt jälkipolville kerrottavaa erän tuoksinnassa.

Erän parhaimmistoa kotijoukkueelta oli vahvasti pelissä niin hyvässä kuin pahassa esiintynyt pistetykki Nicolas Werbik. Hyökkääjän laukaukset olivat teräviä, mutta ruuti oli märkää. Werbikin laukaus otti ikävästi osumaa Kenttämaahan ja joukkuetoveri Jonne Bryggareen, josta molemmat selvisi tilanteesta säikähdyksellä.

Erässä nähtiin ottelun erikoisin hetki, kun Niko Kuiri, Heikki Huttunen ja Miika Tiihonen saivat samalla kellonlyömällä ajassa 47.28 kaksiminuuttiset, joista Huttusen ja Kuirin minuutit kumosivat toisensa antaen Kiekko-Pojille mahdollisuuden parantaa ylivoimaprosenttiaan.

Tämäkään tilanne ei tuonut valoa Joensuun synkkään otteluun, eikä ottelu tarjonnut viimeisessä erässä maaleja. Kiekko-Pojat voitti kauden aiemmat kaksi kohtaamista, joten RoKi nappasi tärkeän voiton.