JoKP saappaat jalassa kesälomalle

MESTIS / Raportti
Viimeisen niitin iski Gabin Ville.
Joensuussa haettiin ratkaisua ylitöillä. Pelin kulun seurauksena kotijoukkue olisi ansainnut ottelusarjan jatkumisen Rovaniemellä, mutta maalit ratkaisevat. RoKi voitti ottelun jatkoerässä 3−2 ja meni jatkoon otteluvoitoin 4−1.

Joukkueet kohtasivat alle vuorokauden jälkeen uudestaan, kun kiekko tippui jäähän Joensuussa. Lähtötilanne oli sama. Tappio tietäisi JoKPlle kesälomaa. JoKP tuli kotikaukaloon hyvällä jalalla. He hallitsivat kiekkoa hyökkäysalueella ja luistelivat puolustusalueella vierailta ajan ja tilan pois.

RoKi taas puolusti nöyrästi oman maalin edustaa ja vaikka Vilho Heikkiselle tuli 13torjuntaa, niin laukaukset tulivat kauempaa. Erän kulkuun nähden JoKP siirtyi ansaitusti johtoon ja maalin teki joukkueen kultakypärä Teemu Siironen.

Näkyikö RoKin hyökkääjä Zdenek Sedlàkin poissaolo kokoonpanossa joukkueen hyökkäyspelistä näin paljon? Siitä vain tuntui puuttuvan jotain. RoKin Batyrlan Muratovin kaltainen taitoniekka pisti rangaistuslaukauksesta sisään ja tasoitti ottelun 1−1.

Kotijoukkue sai neljä ylivoimaa ja kun riittävän monta yritystä sai, niin kyllä se siellä lopulta helähti. Jussi Tammela vei JoKP:n taas maalin karkumatkalle. Saku Kivisen hieno syöttö takasi vielä ottelun tasoituksen Nikita Dolgopjatovin maaliin.

Kolmannessa erässä ei maaleja nähty joten ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoerästä. Kummatkin saivat jatkoerässä ylivoiman, jonka vieraat hyödynsivät. Gabin Villen ylivoimamaali lähetti JoKP kesälomalle. Rehellisyyden nimissä paremmin pelannut joukkue hävisi, mutta maalit ratkaisevat.

» Lähetä palautetta toimitukselle