Kiekko-Espoo eteni puhtaasti Mestis-finaaliin

MESTIS / Raportti
Kiekko-Espoo pelaa toista vuotta peräkkäin Mestis-finaaleissa.
Kuva © Timo Savela
Kiekko-Espoo onnistui jättämään Joensuun Kiekko-Pojat nollille myös neljännessä välierässä. Samalla 3−0-voitto takasi espoolaisille finaalipaikan toisena vuonna peräkkäin.

Molemmat joukkuet lähtivät hakemaan innokkaasti maalia heti pelin alussa. Hyökkäysalueelle pääsy oli helppoa, mutta viimeiset ratkaisut eivät olleet kovinkaan hyviä. Erä säilyikin pitkään maalittomana. Kiekko-Poikien Juho Juvonen ja Kiekko-Espoon Morten Jürgens ottivat rangaistukset, mutta kumpikaan ei onnistunut ylivoimallaan. Vaarallisin paikka aukesikin alivoimalla Kiekko-Espoon Anton Ollikaiselle.

Juho Ahopelto torjui JoKP:n maalilla 11 kertaa, kun espoolaismaalilla Waltteri Ignatjewille kirjattiin seitsemän torjuntaa.

Toinenkin erä eteni samaan tahtiin kuin ensimmäinen. Joukkueet hakivat puolustajia myöten maaleja, ja Rayen Petrovický sekä Miro Keskitalo esittivät vahvat nousut, jotka eivät tuoneet tulosta.

Ottelun avausmaali syntyi sen jälkeen, kun Matej Galbavý otti hölmön väkivaltaisuusrangaistuksen. Kiekko-Espoo hyödynsi ylivoimansa suorasta hyökkäyksestä, kun Ollikaisen rannelaukaus ohitti siihen asti loistavan pelin pelanneen Ahopellon.

Kiekko-Espoo teki erän loppuun vielä toisen maalin, kun kellossa oli puolitoista sekuntia. Olli Iisakan syötöstä Joona Tamminen teki pudotuspelikevään toisen maalinsa.

JoKP tiesi kolmanteen erään lähtiessä, että sen on tehtävä vähintään kaksi maalia, jotta kausi jatkuisi muulla tavalla kuin pronssiottelulla, ja se näkyikin siinä, miten joukkue haki ratkaisuja. Laukauksia tuli selvästi aikaisempaa enemmän, mutta Ignatjew piti maalinsa puhtaana. Kolmannessa erässä Kiekko-Espoon maalivahti torjui 16 kertaa, ja koko ottelussa torjuntoja merkittiin 33.

Ottelun lopullisen niitin iski Ollikainen illan toisellaan tyhjään maaliin. Kiekko-Espoo jää odottamaan vastustajaa ensi viikon keskiviikkona alkaviin finaaleihin. Imatran Ketterän ja Rovaniemen Kiekon sarjaa jatkuu torstaina, jolloin sarja on katkolla Ketterälle kotikaukalossaan.

Joensuun Kiekko-Pojat pelaa pronssiottelun vieraissa, joten ottelu jää Mehtimäen jäähallin viimeiseksi ennen koko ensi kauden vievää remonttia. 

» Lähetä palautetta toimitukselle