Ulosajoon johtanut ruma taklaus sävytti Mestis-trilleriä − Kiekko-Pojat kesytti sarjakärjen

MESTIS / Raportti
Werbik oli tiistaina pelipäällä.
Kuva © Timo Savela
Kiekko-Poikien ja Ketterän välisessä kamppailussa sattui ja tapahtui. Tasaisessa ottelussa katseltiin videoita ja nähtiin yksi sääntöjenvastainen ja ulosajoon johtanut taklaus.

Mestiksen kärkipään joukkueiden kohtaaminen oli taidokasta, mutta tarkkaa kiekkoilua. Kotijoukkue Kiekko-Pojat oli valmiina vierailevan sarjakärjen heittämään haasteeseen ja joukkueen ykkösnyrkki oli hyvässä vireessä.

Vaikka pisteiden kohtalo ratkesi vasta loppuhetkillä, tapahtui jo aiemmin kaikennäköistä. Jo ensimmäisessä erässä imatralaisten venäläishyökkääjä taklasi vastustajaa ulosajon arvoisesti.

Kotijoukkue Kiekko-Pojat pääsi lähtemään johdossa kolmannen erän viimeisille hetkille ja onnistui puolustamaan asemaansa, vaikka Ketterä rynnisti päälle tavalla, jolla takaa-ajava sarjakärki vain voi. Pisteet jäivät Joensuuhun numeroin 3−2.

Törkytaklaus kuohutti avauserässä

Hieman verkkaisten ensiminuuttien jälkeen joukkueet alkoivat tehdä töitä luistimila ja hyökkäysvuoro vaihtui tiuhaan. Kiekko-Pojat ei näyttänyt ensimmäisellä ylivoimallaan onnistuvan oikein missään, mutta erikoistilanteen loppuhetkillä Nicolas Werbikin veto löysi maaliverkon. Maalin jälkeen ottelun tempo verkkaistui jälleen tiukan karvauspelin myötä. 

Oskari Seppälä loukkaantui, kun Ketterän Jegor Tšižikov niittasi 22-vuotiaan Kiekko-Poikien puolustajan siniviivan tuntumassa puun takaa jään pintaan. Venäläinen sai tilanteesta ulosajon päähän kohdistuneesta taklauksesta. Kotijoukkue ei onnistunut lisäämään johtoaan pitkällä ylivoimalla.

Jännitys tiivistyi äärimmilleen

Tarkka pelaaminen oli iso osa koko ottelua, eikä kumpikaan joukkue halunnut millään antaa vastustajalle ylivoimahyökkäyksiä. Jos ylivoimaa ei hyökkäyksissä ollut, niin kenttätasapainossa sitä oli senkin edestä. Ketterällä oli tovi jopa kahden miehen ylivoimaa toisessa erässä, eikä sarjakärki jättänyt tilaisuuttaan käyttämättä. Elmeri Kaksonen iski suoraan syötöstä kiekon ohi Leevi Nikkisen.

Kiekko-Poikien ykkösketjun ulkomaalaisduo Aaron Miller ja Werbik olivat pelipäällä. Miller löysi maalin takaa syötöllään tšekkiläisen ketjukaverinsa, joka viimeisteli illan toisen osumansa. Tuomaristo katseli tilannetta pitkään videolta, mutta huomasi lopulta kiekon käyneen takaraudassa.

Ketterä tuli tasoihin kolmannessa erässä Mikko Pertun osumalla, mikä toi kentälle takaisin sen jännitteen, mikä oli ajoittain näkynyt jo aiemmin ottelussa. Viimeisen kymmenen minuutin aikana vallitsi odottava tunnelma, mutta se rikkoutui Joel Kerkkäsen iskiessä hurjan kudin suoraan Werbikin aloitusvoitosta ohi Ketterä-vahti Santeri Lipiäisen.

Imatralaisjoukkue otti vielä Lipiäisen loppuhetkiksi pois maaliltaan ja haki vimmatusti tasoitusta, mutta Nikkinen kesti maalillaan vieraiden yritykset. Kerran kiekko ajautui maalinedusruuhkassa todella lähelle maaliviivaa, mutta pysyi kentän puolella. Vielä ennen päätösvihellystä Ketterän Teemu Siironen iskeytyi kovalla vauhdilla päätylautaan yrittäessään osumaa tyhjään verkkoon, muttei onneksi näyttänyt loukkaantuvan.

» Lähetä palautetta toimitukselle