Mestis-pronssi Iisalmeen selvin luvuin

MESTIS / Raportti
Samu Pakarisen nollapeli osui oikeaan kohtaan ja IPK nappasi Mestis-pronssin. (Kuva: arkistokuva)
Keskiviikkona pelattiin Joensuussa katkonaisen 2020-2021 -kauden pronssimitaleista. Niin Joensuun Kiekko-Pojat kuin Iisalmen Peli-Karhutkin olivat pudonneet finaalipeleistä kahdella suoralla tappiolla. Ero finaaliin päätyneisiin Ketterään ja Hermekseen oli kuitenkin äärimmäisen niukka: kaikki neljä välieräpeliä ratkesivat yhdellä maalilla. Pronssipelikään ei ollut maalijuhla, mutta nyt kotijoukkue oli joka erässä aavistuksen verran vastustajaansa jäljessä.

Iisalmelaisille oli keskiviikkoiltana tarjolla seurahistorian ensimmäinen mitali Mestis-tasolla. Kotijoukkue puolestaan havitteli pronssia toista kertaa. Joensuulaiset ovat napanneet Mestis-aikakaudella lisäksi yhden kullan ja kaksi hopeaa. 

Ensimmäisessä erässä nähtiin jo reilun kolmen minuutin pelin jälkeen tuloksellinen kuvio, jossa vierailijoiden Janne Hämäläinen heitti pelivälineen hyökkäämässä olleelle Bastien Maialle. Tämä tarjoili poikittaissyötön Aapo Aholalle, joka nosti kiekon sisään.

Peliä käytiin tasaisesti päädystä toiseen, mutta Peli-Karhut oli laukausten osalta jatkuvasti aavistuksen niskan päällä. Toisen erän vääntöä oli käyty vähän yli puolenvälin, kun IPK:n Mikko Juusola kasvatti joukkueensa johdon kahteen maaliin. Juusolan laukaus lähti yllättäen lähes nollakulmasta, eikä Leevi Nikkinen ehtinyt reagoida kutiin lainkaan.

IPK sumputti sitkeästi joensuulaisten nousuyritykset ja jatkoi energistä peliään myös johtoasemassa. Maali per erä -tahti jatkui kolmannessa erässä: energisesti kautta pelin esiintynyt Bastian Maia nappasi toisen tehopisteensä syöttämällä vieressä hyökänneelle Janne Hämäläiselle, joka laittoi helposti kiekon sisään.

Kotijoukkueen Leevi Nikkinen luisteli maaliltaan vaihtopenkille, kun kolmatta erää oli pelaamatta vielä yli viisi minuuttia. Kiekko-Pojat ei kuitenkaan saanut hyökkäyspeliään kulkemaan edes kuudella viittä vastaan. IPK:n neljännen maalin teki tyhjiin Niki Koskinen, kun peliä oli jäljellä reilut kolme minuuttia, minkä jälkeen kotijoukkueen Leevi Nikkinen palasi maalilleen.

Viimeisellä minuutilla IPK:n Juuso Nevalainen otti vielä kaksiminuuttisen kampituksesta. JoKP ei onnistunut myöskään viidellä kolmea vastaan. Näin Samu Pakarinen piti komeasti mitalipelissä nollan ja iisalmelaiset saivat kotiin vietäviksi pronssimitalit.

» Lähetä palautetta toimitukselle