Kiekko-Espoo taisteli jatkoa tappiottomalle alkuvuodelleen

Toni Kähkönen alusti molemmat espoolaismaalit.
Vasta kaksi ottelua ennen torstaita vuoden 2022 aikana pelannut, ja molemmista murskavoitot hurjastellut K-Espoo joutui tekemään tällä kertaa täyden päivätyön, kun SaPKo tuli vieraaksi hyvällä taisteluilmeellä. Espoolaisten laatu kuitenkin riitti jatkamaan voittoputkea.

Keskiviikkona kuuden ottelun tappioputkensa katkaissut SaPKo matkasi heti seuraavaksi päiväksi Espooseen hakemaan lisäpisteitä. Kotijoukkue Kiekko-Espoolle SaPKo-peli oli vasta kalenterivuoden 2022 kolmas. Espoolaisten vire oli kuitenkin sitäkin vakuuttavampi, sillä se oli jyrännyt kahdesta edellisestä ottelustaan puhtaat 5–0 -voitot.

Tunnustelevan alun jälkeen ensimmäinen laadukas maalipaikka tuli SaPKolle. Jani Kluuskerin oivaltava syöttö mursi espoolaispuolustuksen, ja nopean kuvion päätteeksi Kalle Matikainen pääsi laukomaan. Nollaputkessa viilettänyt Jani Lampinen kuitenkin selvitti tilanteen.

Avausmaalista vastasi puolestaan K-Espoo. Toni Kähkösen aggressiivinen karvaus tuotti tulosta, espoolaiset saivat kiekon hallintaansa hyökkäysalueella ja lopulta Leevi Lemberg kiersi maalin ja kiepautti kiekon vanhanaikaisella sisään.

Maalin jälkeen K-Espoo oli hallitsevampi osapuoli, joskaan huippupaikkoja ei Eetu Randelinin maalilla nähty. Erän edetessä SaPKo piristyi taas mukaan peliin ja pääsi myös kokeilemaan ylivoimapeliä, joka oli kuitenkin vaatimatonta. Erän lopulla peli hieman aukesi, ja molemmilla oli omat paikkansa.

Toisen erän tehohetki

Erätauolla molempien joukkueiden ruuti näytti kuivuneen, sillä kiekko saatiin espoolaismaaliin jo erän avausminuutilla. Tuomaristo kuitenkin hylkäsi Karri Kapasen osuman välittömästi maalivahdin häirintänä.

Hetkeä myöhemmin verkko heilui toisessa päässä, vieläpä sääntöjen mukaisesti. Kiekon upotti sisään Randelinin suojien alta Niko Somppi. Erän alun maali-ilotulituksen päätti SaPKo, joka myöskin onnistui tällä kertaa sääntöjen mukaisin keinoin. Tätäkin osumaa tarkasteltiin videolta, mutta lopulta Matikaisen maali tuomittiin syntyneeksi.

Maalihanoja ruuvattiin tässä kohtaa pienemmälle, mutta ottelu jatkui vauhdikkaana ja viihdyttävänä. Molemmat pääsivät kokeilemaan myös ylivoimalla kertaalleen, ilman mainittavaa tulosta.

SaPKo tuli päätöserään ahnaasti, ja kultakypärä Wiljami Kupiaiselle tarjoutuikin pian avopaikka, joka kuitenkin kuivui kasaan. Kupiaisen tilaisuuden lisäksi huippupaikat loistivat poissaolollaan, vaikka SaPKo hyökkäsikin pirteästi ja ahnaasti kohti espoolaismaalia.

K-Espoo onnistui pitämään ottelun loppuminuuteilla kiekkoa pitkään SaPKo-päädyssä ja pelaamaan sekunteja pois pelikellosta. SaPKo sai vielä ilman maalivahtia pelatessaan paineen espoolaispäätyyn, mutta espoolaiset kestivät 50 onnekkaan ottelua seuraamaan päässeen kausikorttilaisen riemuksi loppuun asti.