Ketterä kävi ryöstöretkellä Espoossa – mestaruus katkolla keskiviikkona

Jesse Liuksiala tuikkasi tärkeän voittomaalin.
Ketterä haki vierasvoiton Kiekko-Espoosta maalein 1–2 ja on nyt vain yhden voiton päässä mestaruudesta.

Ketterä hävisi viime perjantaina Espoossa, kun se ei pystynyt tekemään ratkaisevaa maalia 2–1-johtoasemassaan, vaan sortui lepsuiluun ja jäähyilyyn. Asetelmat olivat samanlaiset myös maanantaisen ottelun päätöserässä.

Passivoitunut Ketterä ei saanut ratkaistua peliä nytkään, mutta pelasi kuitenkin sen verran rauhallisesti, riskittömästi ja ennen kaikkea jäähyttömästi, että maalin johto riitti sille päätössummeriin saakka.

– Toisessa erässä taistelimme pitkän puolustuspätkän, jonka jälkeen (Jesse) Liuksiala kävi isojen maalien miehenä kuittaamassa. Se moodi jäi ehkä vähän päälle kolmanteen erään, jossa meillä oli kyllä tarkoitus olla aloitteellisempi ja aktiivisempi, mutta hyvä näinkin, analysoi Ketterä-valmentaja Tuomo Ropo voittoa C Morella.

Kiekko-Espoo painosti, Ketterä kuittasi

Aiempia finaalipelejä vauhdikkaamman ja tiukemman ottelun avausmaali syntyi pelin viidennellä minuutilla Ketterän ensimmäisen pidemmän hyökkäyspyörityksen jälkeen.

Jere Vertasen siniviivalämäri pomppasi päätylaudoituksesta onnekkaasti suoraan Niko Kautiaisen lapaan, jolla oli helppo työ lyödä kiekko maaliin.

Ensimmäisessä erässä ei enempää maaleja nähty, vaikka molemmat pääsivätkin kokeilemaan kertaalleen ylivoimalla ja Ketterällä oli parikin vaarallista 2–1-vastahyökkäystä.

Kiekko-Espoon kopissa oli juonittu pakkopelikuviot uusiksi erätauon aikana, sillä joukkue tasoitti pelin toisen erän alussa. Petteri Villanen laukoi kiekon ylivoimalla B-pisteen kaarelta ohi Santeri Lipiäisen.

Toinen erä oli espoolaisten tähän mennessä kenties parasta pelaamista koko finaalisarjassa ja isäntien johtomaali tuntui jo olevan vain ajan kysymys.

Ketterä puolusti kuitenkin sitkeästi ja rynni lopulta vastahyökkäykseen pitkän espoolaispainostuksen jälkeen. Mikko Haaparanta ajoi röyhkeästi maalille ja Jesse Liuksiala pääsi tyrkkäämään Jani Lampisen torjunnasta maaliviivalle pudonneen kiekon rysään.

– Tänään ratkesi pieniin asioihin. Ihan muutamista kymmenistä senteistä oli kiinni, kun mies pääsi väärälle puolelle, irtokiekko ja siitä sisään, analysoi Kiekko-Espoon päävalmentaja Kim Hirschovits ottelun ratkaisua C Morella.

Ketterä voiton päässä mestaruudesta

Kiekko-Espoolla oli vaikeuksia saada murrettua Ketterän tiivistä puolustusta kolmannessa erässä, mutta jokusen tasoituspaikan se sai kuitenkin luotua. Lähimpänä tasoitusmaalia oli Olli Iisakka, joka laukoi kuitenkin kiekon ohi maalin avopaikasta.

Myös Ketterä hätyytteli passiivisuudestaan huolimatta muutamaan otteeseen vastustajan maalia. Espoolaisten maalille huolivuoron jälkeen palannut Lampinen torjui kuitenkin muun muassa imatralaispakki Jere Vertasen läpiajon, joten kolmannessa erässä ei maaleja tehty kumpaankaan päähän.

Vierasvoitto oli arvokas Ketterälle, joka siirtyi sen myötä finaalisarjassa 3–1-johtoon. Mestaruus on katkolla ensimmäisen kerran keskiviikkona, kun joukkueet kohtaavat Imatralla.