Avauserän tehokkuus toi Kiekko-Espoolle kolmannen voiton

MESTIS / Raportti
Arttu Tuomaala oli Kiekko-Espoon tehokkain.
Kuva © Jarno Hietanen
Kiekko-Espoon ja Hokin puolivälieräsarjan kolmaskin ottelu oli tasainen, mutta voittoa juhli jälleen kerran espoolaisjoukkue lukemin 3−2. Näin sarja on katkolla perjantaina Kajaanissa.

Ottelun alkuun kotijoukkue Kiekko-Espoo tuli paremmin. Perttu Iso-Kuortin vahva luistelu toi vieraille ensimmäisen rangaistuksen, ja b-pistealoituksesta seurasi toinen. Avausmaali syntyi kahden miehen ylivoimalla, kun Miro Keskitalo laukoi viivasta ja Hokki-pelaajasta Samu Pyykkösestä kimmonnut kiekko ajautui Anton Ollikaiselle, joka teki pudotuspelien kolmannen maalinsa.

Tämän jälkeen Hokki hallitsi peliä, kunnes Taneli Kovaniemi sortui hyökkäyspään rangaistukseen. Arttu Tuomaala tarjosi syötön neliön keskelle, josta Ollikainen teki ottelun toisen maalinsa. Vain reilu minuutti myöhemmin Jesse Pesonen taisteli kiekon itselleen ja sen jälkeen Tuomaala ohitti Patrik Koiviston kolmannen kerran. 

Toisessa erässä kotijoukkue sortui huolimattoman mailankäytön myötä jäähyilyyn ja se kostautui vain seitsemän sekuntia Jasper Rantasen rangaistuksen jälkeen. Tuomas Komulainen syötti maalin eteen Pyykköselle, joka laittoi kiekon rystyltä ylänurkkaan katsomatta edes maaliin päin.

Myöhemmin nähtiin myös ottelun puhutuin tilanne, kun kiekko oli toistamiseen K-Espoon maalissa. Janne Jokinen iski väkisin kiekon maaliin, mutta hänen katsottiin työntäneen Jani Lampisen patjaa sen verran, että osuma hylättiin.

Santeri Haarala iski paluukiekosta Hokin toisen kavennusosuman päätöserän puolivälissä. Tämän jälkeen vieraiden kiriä häiritsi Valtteri Niemen tyhmä rangaistus, ja vasta viimeisellä minuutilla Hokki sai pyörityksen espoolaispäätyyn. Vaarallisia laukauksia ei viime hetkillä nähty, ja näin Kiekko-Espoo otti sarjassa 3−0-johdon.

» Lähetä palautetta toimitukselle