Kiekko-Espoo katkaisi kirouksensa voittaessaan FPS:n – Kim Hirschovits: "Ruvettiin kamppailemaan kuin miehet"

Julius Rantaeskola viimeisteli Kiekko-Espoon voittomalin äänekkään kotiyleisön edessä.
Forssan Palloseura on napannut välieräsarjan kaksi ensimmäistä voittoa. Kolmannessa kohtaamisessa Kiekko-Espoo otti sankarin viitan haltuun voittaen lukemin 2–1.

Sarjan kaksi aiempaa ottelua ovat olleet tasaisia päättyen FPS:n voittoon. Kolmas näytös Espoossa alkoi Kiekko-Espoon U18 SM-sarjajoukkueen kultajuhlilla. Juhlallisuudet eivät jääneet espoolaisten ainoaksi ilonaiheeksi, sillä vahvasti pelannut kotijoukkue avasi välieräsarjassa voittosarakkeensa.

Kiekko-Espoo yllätti FPS:n housut kintuissa

Avauserä käynnistyi Kiekko-Espoon Petteri Villasen komealla osumalla. Ensimmäiset vaihdot FPS pelasi hyvin, mutta avausmaalin tehneellä kotijoukkueella oli paremmat maalintekopaikat.

Vieraat oli pakotettu takaiskun jälkeen parantamaan otettaan, joka toikin muutamia hyviä maalipaikkoja hienoa kautta pelaavalle joukkueelle. Kiekko-Espoo pelasi avauserässä aivan eri tasolla kuin kahdessa aiemmassa sarjan ottelussa.

– Kiekko-Espoo tuli kovaa. Meiltä tuli muutamia virheitä, kommentoi C Moren haastattelussa FPS-hyökkääjä Totte Moberg.

FPS tasoitti ottelun – Kiekko-Espoo nousi jälleen johtoon

Toisessa erässä FPS:n ote parantui huomattavasti avauserästä ja isäntien maalivahti Juho Järvinen piti joukkojaan pystyssä. Oskari Lemetyisen johtama kotijoukkueen kakkosketju oli tässäkin erässä isänniltä yksi parhaimmista ketjuista.

FPS nousi ansaitusti tasoihin, kun Topi Häggin laukaus ohitti Järvisen. Kiekko-Espoon luotsi Kim Hirschovits oli varmasti tyytyväinen joukkueensa suoritukseen, vaikka tasoitus vierailta syntyikin varsin helpohkosti. Tässä erässä isännät ottivat kahdet turhat kaksiminuuttiset, jotka eivät kuitenkaan kostautuneet.

Kuuman kaksikymppisen aikana nähtiin tasavajaalla pelaamista noin minuutin verran ja Hägg sai seuraa Kiekko-Espoon hyökkääjästä Julius Rantaeskolasta erän maalintekijöihin. Rantaeskolan maali syntyi ylivoimalla, johon Arttu Tuomaala antoi täydellisen esityön.

– Kaksi hyvää joukkuetta vastakkain, kiva peli. Kaveri on päässyt hyvin peliin mukaan, mutta saimme kanssa juonesta kiinni, Kiekko-Espoon puolustaja Erno Hopponen kommentoi C Morelle ottelun kahta erää.

Sivuverkot saivat kyytiä kolmannessa erässä

Kolmas kaksikymppinen oli tasainen. Isännät saivat kotiyleisölle esittää parasta puolustustaan FPS:n hakiessa vimmatusti tasoitusta jopa ilman maalivahtia. Ottelun viimeisillä hetkillä kamppailun viimeisimmän maalin iskenyt Rantaeskola pöllytti tyhjän maalin sivuverkkoja ja viimeisillä sekunneilla vieraat saivat kiekon lähelle maalia, kuitenkin tuloksetta.

– Perustekeminen oli hyvää. Jatketaan tästä tulevassa ottelussa, FPS:n päävalmentaja Asko Rantanen luonnehti ottelua C Morelle.

– Ruvettiin kamppailemaan kuin miehet ja menemään tilanteisiin kuin miehet. Jätkät päättivät yhdessä, että tänään pistämme kaiken likoon, hekumoi voittoa isäntien päävalmentaja Hirschovits C Morelle ottelun jälkeen.

Viihdyttävä sarja jatkuu ylihuomenna keskiviikkona 20. huhtikuuta Forssassa FPS:n johtaessa sarjaa otteluvoitoin 2–1.

Muokattu 18.4.22 klo 21.05: Korjattu FPS-päävalmentajan nimi oikein. Alunperin luki Anssi Rantanen.