TUTOn Pohjanoksa torjui KeuPan kumoon Jyväskylässä

MESTIS / Raportti
Julius Pohjanoksa oli ottelun ehdoton ykköstähti.
KeuPa HT isännöi viime kevään finaalivastustajaan TUTOa toista kertaa tällä kaudella poikkeuksellisesti Jyväskylässä. KeuPan hallinnasta huolimatta pisteet matkasivat lopussa Turkuun.

Ottelun avauserää hallitsi vierasjoukkue TUTO. Pelikuntoaan hakeva JYP-maalivahti Joona Voutilainen joutui KeuPan maalilla venymään useaan tärkeään torjuntaan, eikä KeuPan jäähyily auttanut asiaa. TUTOn Mikke Levo teki ottelun avausmaalin kahden miehen ylivoimalla viiden minuutin pelin jälkeen.

Toiseen erään kotijoukkue KeuPa lisäsi kaasua ja peli pyöri pääasiassa TUTOn alueella. Erityisesti KeuPan puolustaja Alex Lindroos haki aktiivisesti ratkaisuja hyökkäyspäässä, mutta röhkeys ratkaisutilanteissa puuttui. Maalinteon kanssa tuskaillut keuruulaisryhmä ei onnistunut kovasta yrityksestä huolimatta ohittamaan TUTOn maalivahtia Julius Pohjanoksaa.

Tällä kaudella kaikki TUTOn Mestis-kamppailut torjunut Pohjanoksa piti joukkuettaan lähes yksinään pystyssä erityisesti päätöserässä, mutta Olli Aitolan tasoitukselle hän ei mahtanut mitään.

Joona Voutilainen joutui torjumaan myös lentäviä mailoja.
Joona Voutilainen joutui torjumaan myös lentäviä mailoja.

KeuPa jatkoi tasoituksen jälkeen kiivasta johtomaalin metsästystä, mutta hallinnasta huolimatta TUTO juotti karvasta kalkkia KeuPalle. Atte Mäkinen iski ottelun voittomaalin kaksi ja puoli minuuttia ennen päätössummeria. KeuPan kiri pysähtyi loistavan ottelun pelanneeseen Pohjanoksaan.

– Pienestä oli kiinni. Hyvin taisteltiin, vaikka oltiin häviöllä melkein koko peli. Jos olisin kaverin mailaa nostanut, niin oltaisiin varmaan päästy jatkoajalle. Vähän tuntuu, että täälläkin koetellaan, mutta mennään eteenpäin, kommentoi varsinaisessa kotihallissaan pelannut Anttoni Honka suoritustaan.

– Pelissä on paljon hyvää, vaikka välillä tulee epäonnistumisia. Pitää olla tyytyväinen, että saa pelata vaikka onkin tullut paikkoja omiin.

KeuPan päävalmentaja Niko Härkönen kommentoi joukkueen tämänhetkistä pelaajatilannetta.

– Arttu Likola keskittyy työelämään eikä pelaa missään. Justus Mikkonen ja Matias Mustonen ovat puolestaan JYPin A-junioreiden mukana. Toki pelaajarinki voisi aina laajempi olla, mutta ei meillä mikään kriisi ole. Koko ajan on korvat ja silmät auki hankintojen suhteen.

» Lähetä palautetta toimitukselle