Komea kolmas erä toi täyden pistepotin Keuruulle

Mestaruusviiri nousi kattoon ennen ottelua.
Hallitseva mestari KeuPa HT luisteli kotiavaukseen perjantain tappio niskassaan. Viime kevään finaaliuusinta oli pitkään TUTO Hockeyn hallinnassa, mutta päätöserän komea kiri toi kauden avausvoiton keuruulaisille.

TUTO Hockey osoitti heti aloituskiekosta lähtien, että viime kevään pettymys on unohdettu. Turkulaiset kaatoivat heti kättelyssä kylmää vettä hallitsevien mestareiden niskaan ajassa 1:20, kun Aaro Löyttymäen laukaus ohitti KeuPa HT:n maalilla debytoineen Paavo Hölsän. Löyttymäelle maali oli Mestis-uran ensimmäinen.

Avauserän ensimmäinen puolisko oli selvää TUTO Hockeyn hallintaa. Valtteri Pihlajamäen rangaistus kostautui, kun Tapparasta tutun Jere Rouhiaisen viivalaukaus painui maaliin ohi maskissa olleen Hölsän. Kotiyleisön kovasta kannustuksesta huolimatta KeuPa HT pääsi kunnolla otteluun mukaan vasta erän lopulla. Keuruulaisten tilaisuus päästä peliin mukaan syntyi, kun TUTO:n ykkössentteri Lassi Kokkala otti erän lopulla jäähyn. Hyvistä paikoista huolimatta palkinto jäi saamatta.

Toisen erän TUTO Hockey avasi jälleen terävästi. Ajassa 21:42 Juho Mäkelän laukoma jäänuoliainen painui KeuPan maaliin. KeuPan päävalmentaja Niko Härkönen herätteli joukkuettaan ketjumuutoksilla, mutta joukkue oli pitkään aseeton TUTO Hockeyn vahvan hyökkäyspelin edessä.

Mestiksen parhaisiin maalivahteihin lukeutuva Julius Pohjanoksa torjui KeuPa HT:n maalintekoyritykset toisessa erässä. KeuPa HT pääsi viimein maalitekoon illan kolmannella ylivoimallaan, kun Roope Revon painava lyöntilaukaus painui maaliin kaventaen TUTO:n johdon kahteen maaliin.

- Tultiin hyvin matsiin ja jatkettiin aktiivista pelaamista. KeuPan pakit oli aika pulassa kun päästiin pyörittämään hyökkäyspäässä, totesi TUTO:n Atte Mäkinen ottelun toisella erätauolla pelin kulusta.

Jesse Pelamo iski kolmannessa erässä kahdesti.

Kolmannessa erässä oli puolestaan KeuPa HT:n vuoro iskeä salamamaali. Jesse Pelamo pääsi lyömään kiekon reppuun maalin edustalta. Hyvin torjunut Pohjanoksa teki jo miltei seuraavassa vaihdossa pahan virheen, josta KeuPan Matias Mustonen pääsi tasoittamaan ottelun. TUTO:n päävalmentaja Miika Elomo reagoi surkeaan erän alkuun ottamalla aikalisän.

Lopulta ajassa 49:25 KeuPa HT siirtyi ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon kapteeni Waltteri Lehtosen osumalla. TUTO:n peli hyytyi merkittävästi päätöserään, sillä KeuPa HT otti ottelun hallintaansa. Miro Mäkisen kiinnipitämisrangaistuksen aikana Pelamo pääsi iskemään kotijoukkueen toisen ylivoimamaalin. Paavo Hölsän torjuntojen myötä TUTO Hockeyn takaa-ajo jäi tuloksettomaksi, joten kolme pistettä jäi Keuruulle.

- Kaksi erää oli homma hyvin hanskassa, ainut ikävä puoli oli Juho Virtasen loukkaantuminen ensimmäisessä erässä. Joukkue ei ole vielä kypsä johtoasemassa pelaamiseen, eikä vielä tässä vaiheessa kautta tarvitsekaan olla. Suurin huolenaihe on loukkaantumiset, kun Rouhiainen vielä putosi kolmannessa erässä, summasi TUTO:n Elomo ottelua.

- Ei päästy peliin kiinni ottelun ensimmäisellä puoliskolla, kolmanteen erään tapahtui sitten eräänlainen lampun syttyminen. Pelattiin kolmannessa erässä pirun hyvin ja hyvä että saatiin kauden ensimmäinen voitto. Vielä on kuitenkin paljon työtä edessä, KeuPa HT:n päävalmentaja Härkönen kommentoi voitokasta ottelua.