Härkösellä oli asiaa Keuruulla: "Ihmetyttää, että tällainenkin ilta piti nähdä"

Hannu Karpokin olisi ylpeä Niko Härkösen päähinevalinnasta.
Keuruulla palattiin Mestis-kiekkoilun pariin hetken tauon jälkeen, mutta kotijoukkueen esitys jätti paljon kysymysmerkkejä ilmaan. Ketterä puolestaan jatkoi kovassa vireessä.

Imatran Ketterä tarjoili avauserässä todellista šokkihoitoa pitkästä aikaa Keuruulla pelanneelle KeuPa HT:lle. Vain kahden minuutin pelin jälkeen kiekko lirui Jarno Lippojoen laukauksesta viimeisenä päivänä ennen siirtorajan umpeutumista pelituntumaa hakeneen Joona Voutilaisen ohi.

Ketterä lisäsi johtoaan noin neljän minuutin päästä Toni Jalovaaran osumalla ja 0–3:kin oli hetkeä myöhemmin lähellä, mutta kiekko putosi ylärimasta maaliviivan päälle. Vaikka KeuPan päävalmentaja Niko Härkönen antoi kipakkaa palautetta vaihtopenkillä joukkueelleen, Ketterä vei erän täydellisesti nimiinsä. Samuli Tanhua iski taukolukemat 0–3 suoraviivaisesta hyökkäyksestä.

Toiseen erään KeuPa lisäsi huomattavasti taklauspeliään ja Ketterä joutui luopumaan kiekosta huomattavan paljon useammin. Kiekollisia hienouksia erässä ei todellakaan nähty ja vauhtia oli enemmän kuin järkeä.

Lievästi erää vienyt KeuPa pääsi myös maalintekoon, kun kauden yllättäjä Valtteri Pihlajamäki laukoi napakan rannelaukauksen Ketterän maaliin. Ketterän Henry Karjalainen puolestaan kovi kovia kaatuessaan kovalla vauhdilla laitaan.

Joona Voutilainen joutui antautumaan viidesti Keupan maalilla.

"Täytyy pyytää katsojilta anteeksi"

Päätöserässä turhautuminen näkyi Härkösen kasvoilla, sillä surkeasti esiintynyt KeuPa pelasi kurittomasti ja huolimattomasti. Ketterän 1–4-maalissa KeuPan oman alueen pelaamisessa oikeastaan kaikki meni pieleen ja Lippojoki iski illan toisensa. Rasmus Hämäläinen puolestaan rankaisi ottelun ainoalla ylivoimamaalilla väärän vaihdon tehnyttä kotijoukkuetta.

Ketterän päävalmentaja Maso Lehtonen oli erittäin tyytyväinen tylyyn vierasesitykseen.

– Oltiin tauon jälkeen aika raikkaita avauserässä. Puolustettiin hyvin ja alivoima toimi myös. Kaikki paikallaolijat olivat samaan maaliin menossa ja todella tyytyväinen täytyy olla illan saldoon.

Härkönen puolestaan oli todella pettynyt surkeaan suoritukseen.

– Aivan täysin luokaton esitys meiltä. Ei oikein sanat riitä kuvailemaan, oikein ihmetyttää että tällainenkin ilta piti nähdä. Täytyy pyytää katsojilta anteeksi ja tämä pitää käydä tarkkaan alkuviikosta läpi.

KeuPan vaihtoaitiossa huomiota herätti valmennuksen pukeutuminen karvalakkeihin. Hannu Karpon tyyli ei silti ollut ensimmäistä kertaa käytössä koleassa Keuruun hallissa.

– Tuolla aitiossakaan ei ole kovin lämmin, joten se on terveyden kannalta ihan hyvä ratkaisu, Härkönen naurahti lopuksi pettymyksestä huolimatta.