KeuPa voitti KOOVEEn ääripäiden kohtaamisessa – Niko Himmanen ja Joni Airo kotijoukkueen tähtinä

MESTIS / Raportti
Niko Himmanen iski illan ottelussa Mestis-uransa kaksi ensimmäistä osumaa.
Kauden toisessa kohtaamisessa KeuPa oli vahvempi 5–3-lukemin. Runkosarjan toisena olevalle KeuPalle onnistumiset olivat tärkeät, mutta vaikeita hetkiä ottelussa myös nähtiin.

Uusi Mestis-viikko pyörähti käyntiin KeuPan isännöidessä KOOVEEta. Runkosarjan toisena oleva KeuPa voitti kotiyleisön riemuksi KOOVEEn 5–3-lukemin. KeuPan Niko Himmanen tuuletti Mestis-uransa kahta ensimmäistä osumaa. 

KeuPa avasi ottelun salamamaalilla

Avauserä käynnistyi KOOVEEn pirteällä otteella, mutta KeuPan Joni Airo rankaisi tyylikkäällä yksilösuorituksella 31 sekunin pelailun jälkeen. KeuPa piristyi avausmaalista, kuten myös KOOVEE omastaan. Erän viimeinen kymmenminuuttinen oli tasaista taistelua.

KeuPalle vihellettiin illan ensimmäinen ylivoima, mutta KOOVEElta nähtiin väkevää alivoimaa. Vieraiden Karri Aho meinasi lahjoittaa KeuPalle mahdollisuuden helpohkoon lisäosumaan heikohkolla avauksella, mutta kotijoukkue ei käyttänyt tilaisuutta hyödykseen.

Erässä nähtiin vielä kaksi maalia, kun kotijoukkueen Niko Himmanen iski Mestis-uransa ensimmäisen osuman ja paluun KOOVEE-paitaan tehnyt Tomi Iso-Mustajärvi avasi vieraiden maalihanat iskemällä kauden toisen osumansa b-pisteen kaarelta.

– En tiedä, oliko alkujännitystä vai mitä. Mutta nopeasti kaveri meni johtoon. Kaverille illan viimeiset maalit ja meidän ensimmäinen nähtiin erässä, kommentoi TV-erätaukohaastattelussa ensimmäistä erää KOOVEEn maalintekijä Iso-Mustajärvi.

KOOVEE meinasi kahdesti lähettää kentälle liikaa miehiä

Toisessa erässä tasaisuus ajoittain jatkui. KeuPalla oli paremmat maalipaikat, vaikka KOOVEE oli erässä hyvin mukana pieniä nukahduksia lukuunottamatta. Jos KOOVEEn alivoima oli ensimmäisessä erässä vahvaa, niin ylivoima joukkueella oli laidoissa nysväämistä muutamia laadukkaita laukauksia unohtamatta.

KeuPa-puolustaja Eetu Pylkkäsen menettäessä mailansa KOOVEE peluutti montakin hetkeä liikaa pelaajia kentällä, josta ottelun tuomaristo vihelsi kaksiminuuttisen. Onnistuneen alivoiman jälkeen Eppu Varjamo meinasi tulla vaihdosta liian nopeasti kentälle ja KOOVEElle tulla jälleen alivoima, mutta hyökkääjä malttoi pysyä vaihtopenkillä odottaen vaihtokaveriaan.

Toisen kaksikymppisen aikana maaliverkko pöllysi KeuPa-vahti Sami Sunin selän takana kertaalleen Juuso Wallin toimesta ennen erätaukoa ja KOOVEE-vahti Joonas Valtonen sai kaivaa kiekkoa selkänsä takaa kerran kotijoukkueen kultakypärän Jaakko Heikkisen ohjatessa joukueensa kolmannen osuman.

− Pelataan huolimattomasti. Kaikki kunnia vastustajalle. Meidän täytyy parantaa, kommentoi lyhyesti TV-erätaukohaastattelussa ottelun 40 minuuttia kotijoukkueen tehomies Heikkinen. 

Kolmannessa erässä KOOVEEn painostus ei tuonut tulosta 

Kolmannessa erässä KOOVEE haki vimmatusti maalia, kuitenkin Suni selvisi painostuksesta hyvin joukkueineen. KeuPa puolusti ansiokkaasti Sunin maalia. KeuPalla oli omat hetkensä, mutta KOOVEElla kiekko oli erässä paremmin hallussa. Perttu Haverin taklaus Patrik Forsbergiin avasi kaukalon päätyovet. Tilanteesta ei tullut rangaistuksia, eikä myös loukkaantumisia.

Painostus ei tuonut tulosta, sillä erän ensimmäisestä maalista vastasi kotijoukkueen Tommi Niskanen Joni Airon mainosta esityöstä. Vieraat eivät tästä lannistuneet, kun KOOVEE-kolmikko Joona Korhonen, Perttu Aho sekä Valtteri Ilomäki yllättivät yllättävällä maalilla Sunin sekä kotiyleisön. Aika tiimalasissa ei riittänyt, joten KOOVEE koki seitsemännen perättäisen tappionsa ja KeuPa juhli kotiyleisön edessä kolmatta perättäistä voittoaan isäntien Niko Himmasen iskiessä illan toisen osumansa tyhjään maaliin. 

» Lähetä palautetta toimitukselle