KeuPan kärsivällisyys riitti voittoon – neljäs ottelu loi suuria kysymysmerkkejä Hermeksen ympärille

Tunteet kuohahtivat useampaan otteeseen maanantai-iltana.
KeuPan ja Hermeksen välinen neljäs ottelu tarjosi väkevää pudotuspelitaistelua. Lopulta lukuisista johtojen menetyksistä huolimatta KeuPa kampesi väkisin ottelusarjan tasoihin.

Sarjan neljännen ottelun avauserä oli lähes toisinto lauantain ottelun vastaavasta, mutta tällä kertaa tahtipuikkoa heilutti KeuPa. Koko erä oli selvää kotijoukkueen hallintaa, mutta siitä huolimatta tauolle poistuttiin tasatilanteessa 2–2. Sebastian Mobergin poissaolo näkyi, sillä Hermes ei saanut hyökkäyksiään mitenkään käyntiin. Siitä huolimatta Saku Kivinen ja Reko Tornberg onnistuivat ohittamaan vain kolmesti erässä torjuneen Samuli Tervon

Jo edellisestä Keuruun ottelusta tutuksi tulleet videotarkastukset saivat jatkoa tänään, sillä KeuPan 1–1-tasoitusta kelattiin nauhoilta minuuttitolkulla. Lopulta puolustaja Paavo Tynin täysosumalle näytettiin vihreää valoa. KeuPa onnistui hyödyntämään myös erän ainoan, Hermeksen Sampo Paulaharjun ottaman hyökkäyspään rangaistuksen Jani Siekkisen onnekkaalla osumalla.

Nikko-merkkinen panssarivaunu vavisutti Keuruun taistelutannerta

KeuPan ehdottoman ykköspuolustajan ruudun ottanut Anttoni Honka sai viimein palkinnon vahvoista otteistaan toisen erään alkuun iskemällä isännät jälleen johtoasemaan napakalla rannelaukauksella.

Hongan tekemän johtomaalin jälkeen kokkolalaiset ottivat kuitenkin vahvemman otteen pelistä, johon yhtenä laukaisijana oli taatusti Aleksi Nikon kova ja puhdas taklaus Janne Kumpulaiseen. Edellisen Keuruun ottelun ratkaissut Nikko oli muutenkin energisellä ilmeellä liikkeellä, sillä myöhemmin Valtteri Pihlajamäki löysi itsensä jään pinnasta Nikon pommin jäljiltä.

Hermeksen paras paikka avautui puolustaja Samuel Sikstukselle, joka kuitenkin laukoi kiekon Keuruun hallin kattorakenteisiin läpiajon päätteeksi. KeuPan puolustus pelasi kuitenkin peliään parantaneen Tervon ohella lopun erän tarkasti.

KeuPan henkinen kantti kesti johtoasemien menetykset

Jos Hermes nukkui toisen erän alussa, niin päätöserässä KeuPalla oli puolestaan jäänyt ajatus pukuhuoneen puolelle. Sinipaitojen huolimattoman puolustusalueen toiminnan hyödynsi Kristian Kangas tärkeällä osumallaan.

KeuPa ei kuitenkaan jähmettynyt johtoaseman menetyksestä, vaan kotijoukkue otti pelin hallinnan haltuunsa. Teemu Huttu iski KeuPan johtoon kolmannen kerran erän puolivälissä hurjan pyörityksen päätteeksi.

Loppua kohden Hermeksen hermokontrolli petti ja maalin iskenyt Kangas komennettiin jäähylle huitomisesta. Vahvasti pyörinyt KeuPan ylivoima rankaisi tästä ja Jesse Pelamon 5–3-maali oli jo ratkaisevan tuntuinen. Tehot 1+3 iskenyt Pelamo kuitenkin jätti kaukalon ottelun lopulla.

Hermeksen päävalmentajaa Janne Tuunasta jäi harmittamaan erityisesti päätöserän pelaaminen.

– Toisessa erässä oltiin niskan päällä, varsinkin siinä loppupuolella, mutta jäi harmittamaan ettei saatu siihen maaleja. Kolmanteenkin tultiin hyvin, mutta loppu vähän itse sössittiin. Ei pystytty hyödyntämään ylivoimia eikä pelamaan tarpeeksi hyvin tasatilanteessa, siihen tämä kaatui.

– Yllätyin, kuinka heikkoja he olivat ensimmäisessä ottelussa. Tiesimme, että he tulevat parantamaan koko ajan, mutta nyt tämä sarja vasta alkaa, Tuunanen totesi.

KeuPan näkyvimpiin pelaajiin kuulunut Jani Siekkinen oli puolestaan erittäin tyytyväinen joukkueensa esitykseen ja luottavainen jatkoa ajatellen.

– Pirun hyvä taistelu oli tänään. Sarjan tasoittaminen oli kuitenkin tärkeintä. Puolustukseen kun saadaan vielä tiettyä jämäkkyyttä, niin tämä on meidän sarja.

– Tänään oltiin niin sanotusti ytimessä. Hyviä ratkaisuja ja siitä ne pisteetkin sitten tulivat, kommentoi tehot 1+1 takonut Siekkinen suoritustaan ottelussa.

Joukkueet kohtaavat jälleen keskiviikkona Kokkolassa. Otteluvoitot ovat nyt 2−2. Välieriin etenee neljällä voitolla.