KeuPa lennätti hermokontrollin menettäneen runkosarjan voittajan Hermeksen kesälaitumille

Juuso Mörsky johdatti KeuPan välieriin kahdella maalillaan.
Välieräpaikka oli ensimmäistä kertaa katkolla Keuruulla 2–0-tappioasemasta johtoon siirtyneelle KeuPa HT:lle. Hallitseva mestari osoitti vakuuttavaan tyyliin, miksi sitä kutsutaan kevään joukkueeksi.

KeuPa lähti ensimmäiseen katkaisuotteluunsa hieman epäröiden, mikä näkyi pahoina kiekonmenetyksinä oman siniviivan tuntumassa. Hermeksen Miika Tiihosen otettua korkeasta mailasta rangaistuksen KeuPa kuitenkin sai pelin juonesta kiinni ja Juuso Mörsky iski kotijoukkueen johtoon.

Nuori lupaus Kalle Loponen kuitenkin osoitti olevansa kehujensa arvoinen ja tasoitti pelin vain muutama minuutti tämän jälkeen laadukkaalla rannevedolla. Avauserässä ei todellakaan peruuteltu ja laidatkin ryskyivät mukavasti. Tauolle siirryttiin lopulta KeuPan 2–1-johdossa Janne Kumpulaisen pyöräytettyä kiekon maaliin vahvalla yksilösuorituksella.

Hermes laittoi jäitä hattuun kriittisellä hetkellä

Toisessa erässä Hermeksen hermokontrolli petti taas kerran, vaikka Samuel Sikstus olikin onnistunut ohittamaan erän toisella minuutilla helposti Samuli Tervon. Ensin Toivo Pennanen sai 2+10 minuutin rangaistuksen taklattuaan selästä KeuPan Anton Stråkaa laidan lähellä.

Samassa vaihdossa vieraiden Jesse Huhtala puolestaan otti niin ikään 2+10 minuutin istunnon. Tälläkin kertaa kärsijänä oli Stråka, joka sai maistaa Huhtalan poikittaista mailaa kasvoissaan.

KeuPa hyödynsi tylysti Hermeksen hölmöilyt, sillä Mörsky iski juonikkaasti illan toisen osumansa kahden miehen ylivoimalla. Hermeksen leirissä kuitenkin tajuttiin pian, että jatkuvalla jäähypenkin kuluttamisella pelit päättyvät tähän iltaan.

Tämän jälkeen lopun erästä vain KeuPan jäähyaition ovea tarvitsi availla, ja Teemu Hutun jäähyn aikana tehohyökkääjä Kristian Kangas ohjasi vahvan ottelun pelanneen Loposen vedon ohi Tervon.

KeuPa ratkaisi lopulta kylmähermoisella tavalla

Päätöserän alun tasatilanteessa peli hieman passivoitui, eikä vaarallisia maalitilanteita juuri nähty Hermeksen muutamaa paikkaa lukuun ottamatta. Lopulta ajassa 51.29 osumia ottelussa ottanut Stråka ujutti onnekkaasti kiekon maalin takaa hölmistyneen Jukurin ohitse.

Vain alle minuutti tästä Jani Siekkinen iski läpiajosta 5–3-osuman Hermeksen puolustuksen tehtyä pahan virheen keskialueella. Kokkolalaisten jänne katkesi lopullisesti tähän osumaan, minkä jälkeen turhautunut joukkue otti roppakaupalla tarpeettomia rangaistuksia.

Erityisesti Kangas koki todellisen pimennyksen ajattelussaan, sillä Hermeksen tähtipelaaja kuittasi itselleen ulosajon taottuaan poikittaisella mailalla jäässä maannutta KeuPan Olli-Petteri Viinikaista niskaan. Myös hermonsa menettänyt Viinikainen komennettiin ulos ottelusta tämän tilanteen seurauksena. Loppulukemat 6–3 iski tyhjään maaliin Teemu Huttu.

"Sellainen teinipoikamainen kasvupyrähdys tuli tässä"

Kaksi maalia iskenyt KeuPa-ikoni Mörsky oli ylpeä joukkueen kasvusta ottelusarjan aikana.

– Tuntuu oikeasti, että voitettiin kova joukkue, runkosarjan paras joukkue. Me oltiin parempia, ja se antaa uskoa ja luottoa tulevaan.

Voiton avaimeksi Mörsky nosti esiin koko kauden hyvin toimineen KeuPan puolustuspelaamisen.

– Ensimmäisen ottelun jälkeen pidettiin vähän palaveria ja mietittiin, mitä me haluamme. Puolustus on ollut kivijalkamme läpi kauden ja kun sen kautta mennään, niin hyvä tulee.

Avausottelun murskatappion jälkeen KeuPa paransi koko ajan pelaamistaan, eikä paremmasta joukkueesta ollut lopulta mitään epäselvyyttä.

– Tuntuu, että kasvettiin tämän sarjan aikana enemmän kuin koko kauden aikana. Sellainen teinipoikamainen kasvupyrähdys tuli tässä.

Kokenut Mörsky osasi arvostaa myös Hermeksen antamaa vastusta, vaikka lopussa läikkyi yli pahemman kerran.

– Kunnia Hermekselle, oli tosi kova joukkue. Lopussa nuori joukkue turhautui, ei siitä sen enempää.

Myös kotiyleisön tuki siivitti hienosti KeuPan jatkoon.

– Kiitos Keuruu!, Mörsky huudahti lopuksi.

Ottelusarjan muut raportit

Kliseiset hetket ratkaisivat Kokkolassa

Hermeksen ja KeuPan viidennestä puolivälieräottelusta ei puuttunut tapahtumia ja tunnetta. Vieraat olivat lopulta maalin verran Hermestä etevämpiä ja ottivat ratkaisun avaimet käsiinsä välierien suhteen.

Pelin ratkaisu nähtiin ensimmäisessä jatkoerässä, kun Hermes tuhlasi ensin oman ylivoimamahdollisuutensa ja hetkeä myöhemmin KeuPa ratkaisi oman ylivoimansa jälkimainingeista. Waltteri Lehtonen oli tarkkana irtokiekossa ja napautti joukkueelleen riemukkaan kotimatkan eväät 3−2-lukemilla.

Avauserässä riitti vipinää

Ottelun avauserä ei jättänyt ketään kylmäksi. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita riitti joka puolella kenttää ja kummankin joukkueen faniryhmät pitivät armotonta metakkaa.

Hermes aloitti aavistuksen KeuPaa terävämmin ja onnistui maalinteossa heti erän neljännellä minuutilla. Sebastian Moberg pääsi lakaisemaan Jesse Huhtalan laukauksen irtokiekon sisään, toinen syöttö meni Henri Limmalle. Kotijoukkue pääsi koettamaan maalintekoa pian myös ylivoimalla, mutta tuloksetta.

KeuPa ei jäänyt voivottelemaan tilannetta, vaan sai pelistä otetta uudelleen. Se tuhlasi myös yhden ylivoiman. Peli aaltoili edelleen vauhdikkaasti Hermeksen ollessa jonkin verran hallitsevampi osapuoli. Erässä mentiin myös pitkiä pätkiä ilman suurempia pelikatkoja ja yksi jos toinenkin pelaaja esitteli osaamistaan yleisöä säväyttävästi. Maaleja ei kuitenkaan enempää syntynyt.

KeuPa heti tasoihin

Tunnetaso alkoi nousta heti toisen erän alusta alkaen. KeuPa oli selvästi päättänyt laittaa uutta pökköä pesään ja tuli tasoihin jo toisella minuutilla, kun Juuso Mörsky löi Olli Aitolan laukauksen jatkokiekon sisään, toinen syöttö merkittiin Joni Piipposelle.

Ensimmäinen erä oli Hermeksen osalta vahvempi, mutta kuten edellä mainittiinkin, KeuPa otti otetta toisessa erässä. Se piti peliä hallussaan, eikä hukattu ylivoimakaan menoa haitannut.

Erän jälkimmäisellä puoliskolla nähtiin ikävä tilanne, kun Hermeksen Miika Tiihonen lensi lujaa päin laitaa kamppaillessaan KeuPa-pelaajan kanssa. Tiihonen talutettiin pukukoppiin kovin tuskaisen näköisenä, mutta mies palasi takaisin kehiin kolmannessa erässä.

Tunteet kävivät erän lopulla uudemman kerran todella kuumina ja Hermeksen kovan maalipaikan jälkeen reilut kolme minuuttia ennen loppua homma menikin rähinän puolelle. Nahistelun päätteeksi kummaltakin istutettiin kolme miestä jäähypenkeille. Kotijoukkueesta tunteitaan viilentämään joutuivat Limma, Aleksi Nikko ja Kalle Loponen, vieraista puolestaan Mikko Lahtinen, Piipponen ja Paavo Tyni.

KeuPan voitto lipesi huulilta

KeuPa aloitti kolmannen erän vahvasti ja pääsi nopeasti ylivoimalle. Kaiken kukkuraksi isäntien Moberg rikkoi keuruulaispelaajaa rangaistuslaukauksen arvoisesti kesken erikoistilanteen, ja Janne Kumpulainen ujutti yrityksessään kiekon taidokkaasti Samuel Jukurin längistä sisään.

Mobergin erä ei jatkunut juuri sen mallikkaammin miehen joutuessa jäähyllekin nahinasta vieraiden Piipposen kanssa. Tunnetaso alkoi taas nousta korkealle ja pelin intensiteetti koveni entisestään. Maalipaikkoja syntyi, mutta pelin edetessä näytti aina vain vahvemmin siltä, että KeuPa nappaa ottelusarjasta kolmannen kiinnityksen itselleen.

Reilut kolme minuuttia ennen loppua Hermeksen Jesse Koskenkorva rikkoi KeuPa-pelaajaa läpiajossa ja vieraat saivat rangaistuslaukauksen toistamiseen. Tällä kertaa ampujaksi tuli Jesse Pelamo, mutta miehen laukaus painui ohi.

Jääkiekossa tunnetaan monia kliseitä ja yksi niistä on, että jos ei itse tee, niin vastustaja tekee. Tämä kävi toteen tällä kertaa. Hermes otti reilun minuutin ennen kolmannen erän loppua ensin maalivahdin pois ja sen jälkeen aikalisän.

Kolme sekuntia tästä kiekko rävähtikin jo reppuun. Kiekko tempaistiin siniviivalta maalille ja se painui Samuli Tervon taakse. Maalin sai nimiinsä Samu Markkula Jussi Nättisen ja Joonas Niemelän toimiessa syöttäjinä. Viime sekuntien vipinästä huolimatta peli eteni jatkoerään.

Villi jatkoerä toi ratkaisun

Ensimmäinen jatkoerä oli todella samanlainen kuin peli muutenkin. Peli aaltoili hurjasti ja tilanteita riitti. Hermes pääsi yrittämään ylivoimalla neljännellä minuutilla, mutta sen laatu jäi vajaaksi. Reilu minuutti myöhemmin KeuPa sai oman mahdollisuutensa. Varsinainen ylivoima ei vielä tuottanut tulosta, mutta välittömästi sen päätyttyä Lehtonen pääsi siirtämään kiekon sisään maalin edestä Mörskyn ja Pelamon saalistaessa syöttöpisteet.

Voitollaan KeuPa otti kolmannen kiinnityksensä välieräpaikkaan. Seuraava peli pelataan kuluvan viikon perjantaina Keuruulla ja kotijoukkueella on katkaisun paikka.

Pelin jälkeen lehdistötilaisuudessa joukkueiden päävalmentajat olivat niukkasanaisia.

− Ensimmäinen erämme oli huono, vähän oli sellaista arkaa ja jännittynyttä. Saimme parannettua toiseen ja kolmanteen erään. Kyllä nämä pelit ovat niin pienestä kiinni, että kun syketasoja mittailee, pumppu on kovalla.

− Jokin virhe, toinen ei käytä hyväksi ja toinen käyttää, siten nämä ratkeavat. Tosi tasainen vääntö oli taas ja kovaa kamppailua. Voimme olla tyytyväisiä, että saimme jatkoerässä sen yhden onnistumisen ja se riitti tänään. Sarja on tässä ihan täysin auki vielä, nyt vain keskittyminen perjantaita kohti, KeuPan päävalmentaja Niko Härkönen tuumaili pelin jälkeen.

Hermeksen pääkäskyttäjä Janne Tuunanen oli vielä vähäsanaisemmalla tuulella.

− Tänään oli pienestä kiinni. Pelasimme tänään hyvän pelin mielestäni, harmittaa jätkien puolesta, ettei palkintoa tullut. Se on juuri näin, ettei tämä homma ole aina reilua.

− Pelit ovat vielä kesken, ei tässä ole vielä mitään hävitty. Nämä ovat maalin pelejä, otetaan kaksi seuraavaa ja mennään sitten jatkoon.

KeuPan kärsivällisyys riitti voittoon – neljäs ottelu loi suuria kysymysmerkkejä Hermeksen ympärille

KeuPan ja Hermeksen välinen neljäs ottelu tarjosi väkevää pudotuspelitaistelua. Lopulta lukuisista johtojen menetyksistä huolimatta KeuPa kampesi väkisin ottelusarjan tasoihin.

Sarjan neljännen ottelun avauserä oli lähes toisinto lauantain ottelun vastaavasta, mutta tällä kertaa tahtipuikkoa heilutti KeuPa. Koko erä oli selvää kotijoukkueen hallintaa, mutta siitä huolimatta tauolle poistuttiin tasatilanteessa 2–2. Sebastian Mobergin poissaolo näkyi, sillä Hermes ei saanut hyökkäyksiään mitenkään käyntiin. Siitä huolimatta Saku Kivinen ja Reko Tornberg onnistuivat ohittamaan vain kolmesti erässä torjuneen Samuli Tervon

Jo edellisestä Keuruun ottelusta tutuksi tulleet videotarkastukset saivat jatkoa tänään, sillä KeuPan 1–1-tasoitusta kelattiin nauhoilta minuuttitolkulla. Lopulta puolustaja Paavo Tynin täysosumalle näytettiin vihreää valoa. KeuPa onnistui hyödyntämään myös erän ainoan, Hermeksen Sampo Paulaharjun ottaman hyökkäyspään rangaistuksen Jani Siekkisen onnekkaalla osumalla.

Nikko-merkkinen panssarivaunu vavisutti Keuruun taistelutannerta

KeuPan ehdottoman ykköspuolustajan ruudun ottanut Anttoni Honka sai viimein palkinnon vahvoista otteistaan toisen erään alkuun iskemällä isännät jälleen johtoasemaan napakalla rannelaukauksella.

Hongan tekemän johtomaalin jälkeen kokkolalaiset ottivat kuitenkin vahvemman otteen pelistä, johon yhtenä laukaisijana oli taatusti Aleksi Nikon kova ja puhdas taklaus Janne Kumpulaiseen. Edellisen Keuruun ottelun ratkaissut Nikko oli muutenkin energisellä ilmeellä liikkeellä, sillä myöhemmin Valtteri Pihlajamäki löysi itsensä jään pinnasta Nikon pommin jäljiltä.

Hermeksen paras paikka avautui puolustaja Samuel Sikstukselle, joka kuitenkin laukoi kiekon Keuruun hallin kattorakenteisiin läpiajon päätteeksi. KeuPan puolustus pelasi kuitenkin peliään parantaneen Tervon ohella lopun erän tarkasti.

KeuPan henkinen kantti kesti johtoasemien menetykset

Jos Hermes nukkui toisen erän alussa, niin päätöserässä KeuPalla oli puolestaan jäänyt ajatus pukuhuoneen puolelle. Sinipaitojen huolimattoman puolustusalueen toiminnan hyödynsi Kristian Kangas tärkeällä osumallaan.

KeuPa ei kuitenkaan jähmettynyt johtoaseman menetyksestä, vaan kotijoukkue otti pelin hallinnan haltuunsa. Teemu Huttu iski KeuPan johtoon kolmannen kerran erän puolivälissä hurjan pyörityksen päätteeksi.

Loppua kohden Hermeksen hermokontrolli petti ja maalin iskenyt Kangas komennettiin jäähylle huitomisesta. Vahvasti pyörinyt KeuPan ylivoima rankaisi tästä ja Jesse Pelamon 5–3-maali oli jo ratkaisevan tuntuinen. Tehot 1+3 iskenyt Pelamo kuitenkin jätti kaukalon ottelun lopulla.

Hermeksen päävalmentajaa Janne Tuunasta jäi harmittamaan erityisesti päätöserän pelaaminen.

– Toisessa erässä oltiin niskan päällä, varsinkin siinä loppupuolella, mutta jäi harmittamaan ettei saatu siihen maaleja. Kolmanteenkin tultiin hyvin, mutta loppu vähän itse sössittiin. Ei pystytty hyödyntämään ylivoimia eikä pelamaan tarpeeksi hyvin tasatilanteessa, siihen tämä kaatui.

– Yllätyin, kuinka heikkoja he olivat ensimmäisessä ottelussa. Tiesimme, että he tulevat parantamaan koko ajan, mutta nyt tämä sarja vasta alkaa, Tuunanen totesi.

KeuPan näkyvimpiin pelaajiin kuulunut Jani Siekkinen oli puolestaan erittäin tyytyväinen joukkueensa esitykseen ja luottavainen jatkoa ajatellen.

– Pirun hyvä taistelu oli tänään. Sarjan tasoittaminen oli kuitenkin tärkeintä. Puolustukseen kun saadaan vielä tiettyä jämäkkyyttä, niin tämä on meidän sarja.

– Tänään oltiin niin sanotusti ytimessä. Hyviä ratkaisuja ja siitä ne pisteetkin sitten tulivat, kommentoi tehot 1+1 takonut Siekkinen suoritustaan ottelussa.

Joukkueet kohtaavat jälleen keskiviikkona Kokkolassa. Otteluvoitot ovat nyt 2−2. Välieriin etenee neljällä voitolla.

KeuPa otti tyylipuhtaan puolivälierävoiton Hermeksen kotijäällä

Ottelusarjan avausottelussa Kokkolassa täysin jäänrakoon poljettu KeuPa tuli toista kertaa vierailulle huomattavasti vahvemmalla peli-ilmeellä vieden kolmannen kohtaamisen nimiinsä 1−3. Hermeksen hyökkäys törmäsi niin tehokkaaseen puolustukseen kuin Samuli Tervoon.

Ensimmäisen erän alkupuoli oli pääpainotukseltaan kotijoukkue Hermeksen hyökkäyspyöritystä KeuPan puolustaessa tiiviisti. Kokkolalaisten vahva hyökkäyspeli aiheuttikin useamman rangaistuksen keuruulaisille, mutta vieraat pitivät maalinsa puhtaana todella hyvällä puolustuspelaamisella ja loistavasti pelanneen Samuli Tervon turvin.

Vaikka ensimmäinen kaksikymmentä minuuttia olikin enimmäkseen kotijoukkueen hyökkäyshallintaa pystyi vieraat olemaan se joka avasi ottelun maalitilin.Hermeksen erän ainoa alivoima kostautui, kun KeuPan Valtteri Pihlajamäki kiskaisi kiekon ohi Samuel Jukurin Jere Heleniuksen tehdessä maskia.

Toinen erä kallistui vierasjoukkueelle KeuPan otettua hallintaa itselleen. Hermeksen peli vaikutti tyypilliseltä toisen erän peliltä, jossa ei ole selkeää suuntaa. Alle puolen minuutin pelin jälkeen keuruulaisten Anton Stråka tuli nopealla hyökkäyksellä laidan kautta kokkolalaisten puolustusalueelle iskien kovalla vedolla jo vieraiden toisen maalin.

Kolmas maali oli liikaa kokkolalaisten kirittäväksi

Ottelun puolen välin jälkeen vieraat kaatoivat jälleen kylmää vettä kokkolalaisten niskaan Jani Siekkisen lyötyä taululle jo 0−3. Hetkeä myöhemmin Hermes pääsi viidennen kerran ylivoimalle. Tällä kertaa KeuPan puolustus nukahti hetken, jolloin maalin edessä ollut Joonas Niemelä pääsi huudattamaan kotiyleisöä 1−3-kavennusmaalilla.

Kolmas erä eteni samaan tapaan kuin toinen erä: KeuPa hallitsi ja Hermes yritti saadaa hyökkäyspelinsä toimimaan tuloksetta. Enempää maaleja ottelussa ei nähty vaikka kotijoukkue yritti vielä tulla mukaan taistoon kuudella kenttäpelaajalla lähes kolmen minuutin ajan.

Keuruulaisten voiton myötä ottelusarja on lauantain jälkeen 2−1 Hermekselle. Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran maanantaina Keuruulla.

Villi taistelu päättyi jännitysnäytelmällä Keuruulla

KeuPa lähti pesemään kasvojaan sarjan avausottelun murskatappion jälkeen. Kasvojenpesu tapahtui, mutta hurjan taistelun jälkeen kotijoukkue kärsi toisen tappionsa.

Sarjan ensimmäisessä ottelussa täydellisesti avauserässä jäänrakoon jäänyt KeuPa luisteli odotetun vahvasti avauserään ja pelin painopiste oli vahvasti Hermeksen alueella. Ottelu pysyi yllättävän kauan maalittomana, vaikka paikat avautuivat isäntien Teemu Hutulle ja rangaistuslaukauksen hukanneelle Jesse Pelamolle.

KeuPa kyllä onnistui ohittamaan ensimmäistä kertaa Hermes-vahti Samuel Jukurin, kun Janne Kumpulaiselle avautui kokkolalaisten puolustuksen keskeltä vapaata tilaa. KeuPa ei kuitenkaan ehtinyt nauttia johdostaan vaivaiset kymmenen sekuntia, sillä parivaljakko Samu Markkula-Kristian Kangas rokotti kotijoukkueen uinahduksesta.

Toisessa erässä nähtiin eriskummallinen maali

Kotijoukkue jatkoi vallan kahvassa myös toisessa erässä, ja kiekko oli lirui useamman kerran Jukurin taakse, muttei tolppien väliin. Hallinnasta tasakentällisin huolimatta KeuPan ylivoima oli tehotonta.

Hermes kuitenkin kaatoi kylmää vettä hallitsevien mestarien niskaan erän loppupuolella. Jussi Nättisen puhtaan aloitusvoiton jälkeen puolustaja Toivo Pennasen laukaus upposi helpohkon oloisesti Samuli Tervon selän taakse.

KeuPa onnistui kuitenkin iskemään huipputärkeän maalin 15 sekuntia ennen erätaukoa. Olli Aitola onnistui Juuso Mörskyn ottaman kampitusrangaistuksen lopulla hyödyntämään Hermeksen ylivoimakentällisen nukahduksen.

Ottelua selvästi hallinnut KeuPa päästi päätöserässä jälleen Hermeksen johtoon, sillä Saku Kivisen terävä laukaus laukaus helähti ylivoimalla verkkoon.

KeuPan 3–3-tasoitus olikin sitten hyvin eriskummallinen. Valtteri Pihlajamäen laukaus näytti kilahtaneen tolppaan ja peli sai jatkua kotijoukkueen pelaajien protestoinnista huolimatta. Peli jatkuikin sitten peräti 4 minuuttia ja 36 sekuntia ennen kuin maalia päästiin tarkastamaan videolta.

Lopulta juomapullon liikehdintä maalin katolla paljasti tasoitusosuman. Seuraavasta aloituksesta peli jatkui kuitenkin siitä ajankohdasta kun maali syntyi, eli vajaat viisi minuuttia pelattiin turhan takia. Maali merkattiin lopulta Jere Heleniukselle.

Jatkoaika tarjosi suurta jännistystä

Lopulta tasainen ja huippujännittävä taistelu eteni jatkoajalle lukemista 3–3. KeuPa sai heti ensimmäisen jatkoerän alkuun loistavan mahdollisuuden ratkaista ottelu, mutta ilmiömäisen ottelun pelannut Jukuri esitti ällistyttävän pelastuksen.

Myös Hermeksen voitto oli todella lähellä, sillä kokkolalaiset saivat kiekon maaliin ajassa ajassa 67.46, mutta illan toisen videotarkastuksen jälkeen maali hylättiin maalivahdin häirinnän takia.

Ensimmäisessä jatkoerässä pelin kuva muuttui paljon tarkkailevammaksi kuin varsinaisella peliajalla, mutta molemmat maalivahdit Jukuri ja Tervo saivat runsaasti laukauksia torjuttavaksi. Illan kolmanteen erätaukoon mennessä Jukurille oli merkattu peräti 50 torjuntaa.

Lopulta Aleksi Nikko iski b-pisteen kaarelta Hermeksen ottelusarjassa kahden voiton etumatkalle ajassa 81.48.

KeuPan päävalmentaja Niko Härkönen oli luonnollisesti pettynyt rohkaisevan esityksen päätteeksi.

– Totta kai kyrsii paljon. Hyvä peli meiltä, mutta se ei nyt vain riittänyt voittoon. Nyt ruvetaan ihan tosissaan mittaamaan pääkopan kestävyyttä, miten pelaajat kasaavat itsensä tällaisen matsin jälkeen.

Maalipaikkojen tuhlailu kostautui tänään KeuPalle, mikä olikin merkittävä tekijä lopputulokseen.

– Kyllä meillä oli ihan tarpeeksi paikkoja ratkaista tämä peli jo siinä ensimmäisen 60 minuutin aikana. Näytettiin kuitenkin, että pystytään Hermestä vastaan pelaamaan tasaväkisesti.

KeuPan puolustaja Anttoni Honka oli ehdottomasti kentän näkyvimpiä pelaajia vahvalla luistelullaan. Honka ei kuitenkaan jäänyt surkuttelemaan kitkerää häviötä.

– Huomattavasti parempaa meiltä kuin ensimmäisessä pelissä. Oltiin aika telineissä silloin eikä oltu valmiita pelaamaan. Tänään kuitenkin pelattiin hyvää jääkiekkoa ja tulos olisi hyvin voinut olla toinen. Jatkoajalla se oli pienestä kiinni.

Hongan mukaan lauantaina KeuPan täytyy Kokkolassa hyödyntää maalipaikat, mikäli joukkue mielii vielä jatkaa pelejään.

– Maalipaikoissa pitää olla tyly ja rohkea, jotta saadaan ne tarvittavat maalit.

Muokattu kello 23.10: Lisätty Härkösen ja Hongan kommentit ottelusta.

Hermes jätti KeuPan lähtötelineisiin pudotuspelien avausottelussa

Kokkolan Hermes otti unelmastartin puolivälierien avausottelussaan hallitsevaa mestaria KeuPaa vastaan. Keuruulaiset eivät päässeet peliin mukaan kunnolla missään vaiheessa jääden kokkolalaisten jalkoihin tylyin lukemin 5−0.

Kokkolalaisten ja keuruulaisten ottelusarja sai räjähtävän aloituksen, kun Hermeksen Oskari Uomala niittasi avausosuman 13 sekunnin pelin jälkeen. Heti avauskiekosta alkaen ensimmäinen erä oli pääosin kotijoukkueen hallintaa kokkolalaisten vyöryessä hyökkäysalueelle valtavalla energialla luoden jatkuvasti vaarallisia tilanteita.

Hiukan yli viiden minuutin pelin jälkeen kokkolalaiset johtivat ottelua jo 3−0 ajaen KeuPa-luotsi Niko Härkösen vaihtamaan Samuli Tervon torjuntatöihin Paavo Hölsän tilalle. Kolmannesta maalista ei voi Hölsää moittia Jussi Nättisen tarkan rannelaukauksen lähdettyä kahden pelaajan tekemän maskin takaa.

− Meiltä oli hyvä ja rento startti otteluun. Pyrittiin pelaamaan omilla vahvuuksilla eikä tehty pelistä liian suurta. Vaikka panokset ovatkin kovemmat kuin runkosarjassa, niin ei se sen kummempi peli ole kuin aiemmatkaan, tuumaili Hermeksen päävalmentaja Janne Tuunanen ottelun päätyttyä.

Toisen erän alkuun Hermes pääsi vielä aloittamaan viidellä kolmea vastaan eikä jättänyt rankaisematta vieraitaan tilanteessa. Toisen erän alkuminuuttien jälkeen ottelun kulku selkeästi rauhottui avauserästä palaten lähemmäs normaalia pelinopeutta. Pitkän edestakaisen kiekon kuljettelun jälkeen lopullisen niitin Tervon taakse pääsi tuikkaamaan Aleksi Nikko, jolloin taululla loisti jo 5−0.

KeuPalle ottelussa ei montaa todellista maalintekopaikkaa avautunut vaikka keuruulaiset saivat oivan tilaisuuden kaventaa toisen erän lopussa viidellä kolmea vastaan. Ajoittain KeuPa väläytelli hyökkäyksensä potentiaalia, kuitenkaan onnistumatta ulosmittamaan sitä. Hermeksen maalilla torjunut Samuel Jukuri viimeistään teki tyhjäksi kaikki keuruulaisten lähentely yritykset taaten kokkolalaisille selkeän voiton ja samalla henkisen niskalenkkiotteen seuraavaa kohtaamista silmällä pitäen.

− Kyllähän tuo 60 minuuttia kulminoitui meidän valmistautumiseen. Ei sillä ettemme olisi valmistautuneet vaan se meni yli, ja peli oli pelokasta ja arkaa. Kun valmistautuminen menee yli, niin pelistä tulee jähmettynyttä eikä tehdä niitä asioita joita on sovittu. Sitä ei saatu kuntoon pelin aikana oikeastaan ollenkaan. Nyt tämä pitää unohtaa mahdollisimman nopeasti, kun torstai tulee pian. Sarja on nyt avattu eikä kenenkään tarvitse enää jännittää, pettynyt Härkönen totesi.

Puolivälierät jatkuvat torstaina, jolloin joukkueet kohtaavat Keuruulla. Hermes johtaa nyt ottelusarjaa voitoin 1−0. Välieriin etenee neljällä voitolla.