Hermes osoitti olevansa Mestiksen tämän hetken paras joukkue - KeuPan Niko Härkösellä riittää luottoa pudotuspeleihin

MESTIS / Raportti
Samu Markkula oli vaikea pideltävä KeuPan pelaajille.
KeuPa ja Hermes kohtasivat viimeksi lauantaina ja nyt samat joukkueet lähtivät parantelemaan asemiaan Keuruulla. Hermes näytti vahvan hyökkäyspelinsä myötä olevansa ansaitusti sarjan kärkipaikalla.

Ottelun avauserä ei tarjonnut pulssin kohoamista paikallaolijoiden keskuudessa. KeuPan Sakari Turtiainen hukkasi avopaikan aivan ottelun alussa, mutta kyseinen tilanne jäi kotijoukkueen selvästi parhaaksi. Kokkolan Hermes oli hallitsevampi osapuoli, mutta todelliset maalipaikat jäivät sillä syntymättä.

KeuPaa puolestaan vaivasi koko kauden perisynti, eli maalinteon tehokkuus. Hermeksen maalilla Samuel Jukuri nollasi kotijoukkueen lähentelyt. Toisen erän alun pahojen vaikeuksien jälkeen KeuPa löysi hyvän rytmin hyökkäämiseensä. Hermes kuitenkin teki ottelun avausmaalin kesken kotijoukkueen painostuksen, kun Oskari Uomala rankaisi KeuPan keskialueen virheestä.

Mestiksen pistepörssin kakkospaikalla oleva Hermeksen kultakypärä Samu Markkula nautti kovasta kamppailusta pudotuspelien kynnyksellä.

− Oli pudotuspelimäistä vääntöä. Tosi hyvä kamppailu.

– Molemmat joukkueet olivat tänään tuoreilla jaloilla liikkeellä. Nähtiin hyvin vauhtia ja kamppailuita, Markkula totesi pelin jälkeen.

Päätöserässä Hermes pelasi erinomaista johtoaseman jääkiekkoa, eikä KeuPa saanut todellista mahdollisuutta nousta voittoon. Illan hahmo Jukuri tarvitsi nollapeliin 20 torjuntaa.

Voiton myötä Mestiksen runkosarjavoitto on tukevasti Hermeksen käsissä. Markkulan mukaan pudotuspeleissä sarjasijoituksella ei kuitenkaan ole suurta merkitystä.

– Pudotuspelit on oma maailmansa. Se on siitä kiinni, kumpi haluaa enemmän mennä jatkoon. En näe eroa, jos olet sarjakärki tai kahdeksas. Se on tahdosta kiinni ja pienet asiat ratkaisevat.

"Kehitytään ja mennään eteenpäin"

KeuPan päävalmentajan Niko Härkösen mielestä debyyttikausi päävastuussa olisi voinut olla tulosten valossa parempi, mutta kevätkauden hyvät otteet luovat uskoa tulevaan.

– Olisihan runkosarja paremmin voinut mennä, en voi olla tyytyväinen. Minimisaavutus, eli pudotuspelipaikka kuitenkin saavutettiin. Runkosarjan loppupuolella on kuitenkin ollut paljon enemmän positiivista kuin negatiivista. Suunta on siten hyvä. 

Rohkaisevia merkkejä KeuPan kevään kannalta antavat tasaiset ottelut parhaimpia joukkueita vastaan.

– Ollaan kärkijoukkueita vastaan pystytty pelaamaan tasaisia otteluita. Mahdollisuudet on mihin vaan, kun saadaan tiettyjä pieniä juttuja parannettua.

Härkönen joutui heti ensimmäisellä päävalmentajakaudellaan hallitsevan mestarijoukkueen peräsimeen, mutta turkulaislähtöinen valmentaja kesti paineet.

– Odotinkin, että tulee vaikea kausi. Kerran yksi opettaja sanoi minulle, ettei ikinä saisi mennä sellaiseen joukkueeseen valmentajaksi, mikä on voittanut mestaruuden. Jos et voita runkosarjaa ja voita koko roskaa niin olet epäonnistunut, vaikka kylänmiesten puheita nämä ovatkin. Kehitytään ja mennään eteenpäin.

Puolivälierissä KeuPa saa vastaansa joko Hermeksen tai LeKin. Härkönen ei lähtenyt arvottamaan mahdollisia vastustajia.

– Aika tasan menee. Molempien kanssa ollaan pelattu tasaisesti ja pystytty panemaan hanttiin. LeKikin tulee samaan vahvistuksia kokoonpanoon. Ei sieltä helppoa vastusta tule vastaan, oli se sitten Hermes tai LeKi.

» Lähetä palautetta toimitukselle