Tasainen taisto jatkui imatralaiskomennossa − Ketterä kiristi hentoa niskalenkkiotettaan Jokipojista

MESTIS / Raportti
Henry Karjalainen villitsi kotiyleisöä ottelun ratkaisumaaliksi jääneellä osumallaan.
Kuva © Topi Lainio
Imatralla yli 1000-päinen yleisö sai todistaa kotijoukkueensa olevan tällä kertaa valmis taistelemaan pudotuspeleissä joensuulaisia vastaan. Tasainen vääntö oli läpi ottelun hienoisesti imatralaisten hallintaa ja joukkue onnistuikin puristamaan kamppailusta 2−1-voiton siirtyen samalla ottelusarjan johtoon.

Jälleen joukkueiden kohtaaminen oli lähes hengästyttävän vauhdikasta päästä päähän peliä kotijoukkueen painostaessa vieraitaan ja vieraiden iskiessä tilaisuuden tullen nopeasti vastaan. Ja jälleen kerran maalivahdit olivat paljon vartijana molemmissa päädyissä. 

Erikoista ensimmäisessä erässä oli Ketterän kaksi joukkuerangaistusta liian monesta pelaajasta jäällä, niin erän alkuminuuteilla kuin aivan erän loppussa. Muita rangaistuksia erässä ei nähty. Jokipojat kilauttikin rimaa jo ensimmäisen ylivoiman aikana, mutta ei onnistunut ohittamaan Karolus Kaarlehtoa.

— Tasaista on puolin toisin ja hyviä myllyjä. Me saatiin yksi rimaan ja yksi tyhjä paikka, mutta ei mennyt sisään, joensuulaishyökkääjä Janne Väyrynen kertasi.

Ottelun avausmaalista vastasi Ketterä. Joensuulaisten pitkän hyökkäyspään pyörityksen jälkeen kotijoukkue iski nopealla vastahyökkäyksellä Jesse Juntheikin kilauttaessa kiekon tolpan kautta Valtteri Lipiäisen lapaan, joka puolestaan ei erehtynyt vapaasta paikasta.

Jokipoikien kiri ei riittänyt

Ensimmäisen erän raudan kilauttamisen ja tyhjän maalin hukkaamisen jälkeen Jokipojat tulivat toiseen erään vauhdilla ja löivät 14 sekunnin pelin jälkeen taululle 1−1-lukemat Väyrysen ylivoimamaalilla.

— Hyvin tultiin peliin ja siitä jatkettiin mihin Joensuussa jäätiin. Toisessa erässä maailman luokan maali, mutta sen jälkeen loppui työnteko, Jokipoikien päävalmentaja Jouni Varis harmitteli.

Vajaa kaksi minuuttia vieraiden tasoitusmaalista isäntien kova painostus avasi paikan Henry Karjalaiselle maalinedustalla, joka tuikkasi kiekon ohi Niilo Halosen venytetyn kilpikäden vierestä. Hetkeä myöhemmin Jokipoikien maalissa helähti jälleen, mutta videotarkastuksen jälkeen maali hylättiin maalivahdin häirinnän vuoksi.

Hetkellisen rauhoittumisen jälkeen toinen erä kulki jälleen kovalla vauhdilla, mutta lisämaaleja ei enää ottelun aikana nähty kovasta yrityksestä huolimatta. Kolmas erä oli muiden erien tapaan tasaista kamppailua molemmissa hyökkäyspäissä. Edelleenkään keskialueelle ei jääty pyörimään vaan hyökkäykset liikkuivat kovalla vauhdilla päästä toiseen kotijoukkueen hallitessa hienoisesti pelinkulkua.

Jokipojat lähtivä hakemaan tasoitusta aivan viimeisellä minuutilla. Kova pyöritys ja maalinedusmylläkät eivät kuitenkaan tuonut tarvittavaa tasoitusmaalia, joten Ketterä siirtyi puolivälieräsarjassa johtoon voitoin 2−1. Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran maanantaina Joensuussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle