TUTO-vahti Pohjanoksalle painajaismainen iltapuhde − Ketterä voiton päässä finaalipaikasta

MESTIS / Raportti
Ketterä tiukensi otettaan välierissä TUTOa vastaan.
Kuva © Topi Lainio
Imatran Ketterä meni jo 3−0-johtoon Mestiksen välieräsarjassa, kun TUTO kaatui Imatralla lukemin 5−2. Turkulaisten henkilökohtaiset virheet vesittivät mahdollisuudet ensimmäisseen kiinnitykseen.

Toisessa erässä oli ottelun puhuttavin torikokous, kun ajassa 34.50 jaettiin jäähyjä yhteensä 43 minuuttia. Tilanne lähti liikkeelle, kun TUTO-puolustaja Henry Mäntylä kampitti Ketterän Aku Kestilän, joka liukui maata pitkin laitaan. Turkulaisten Mikke Levo ajoi päin maassa ollutta Kestilää ja sai pitkän pohdinnan jälkeen 5+20-minuutin rangaistuksen selästä taklaamisesta.

Myös Ketterän Valtteri Niemelle tuomittiin 2+10-minuutin rangaistus niin ikään selästä taklaamisesta. Tilanteessa paini lähti liikkeelle TUTOn maalin takana Levon ja Niemen taklauksista, joten väkivaltaisuus rangaistuksia jaettiin myös molemmille yksi. Levo ja TUTO-käskijä Miika Elomo eivät sulattaneet tuomioita.

Imatralaisten ruuti oli kuitenkin märkää viiden minuutin ylivoimalla.

Päätöserän alkuun TUTO kavensi ottelun 3−2:een ja sai useita vaarallisia maalipaikkoja kavennuksen jälkeen.

Viisi minuuttia ennen ottelun loppua turkulaisten huippuvahti Julius Pohjanoksalle sattui dramaattinen lapsus. 22-vuotias koppari sutaisi osittain kiekosta ohi maalinsa edessä, ja Ketterän Sebastian Sjöholm iski kiekon tyhjiin.

− Pelin viihdearvo oli korkealla. Kaksi hyvää joukkuetta kohtasi, ja olimme onnekkaampia maalinteossa tänään. TUTO ei ollut yhtä tehokas, Ketterän päävalmentaja Matias Lehtonen avasi rehellisesti.

Vähän maalipaikkoja, yksi maali

TUTO aloitti ottelun välierien parhaalla erällä. Turkulaiset karvasivat aktiivisesti, ja Ketterä ei onnistunut avauspelissään niin hyvin paineen alla kuin aiemmissa otteluissa. TUTO sai hyökkäyspäässä riistoja, jonka kautta myös pitkiä pyörityksiä.

Hyvästä erästä huolimatta vieraiden laukaukset tulivat laidoista, joten Ketterä-vahti Karolus Kaarlehdolla ei ollut suurta hätää maalillaan. Imatralaiset pitivät hyvin keskustan tiiviinä.

− Tämä oli paras peli meiltä. Kaarlehto oli tänään kurko tarvittaessa, ja annoimme helpot maalit vastustajalle, Elomo summasi ottelun.

TUTO pääsi erässä kaksi kertaa ylivoimalle, mutta pakkopeli ei tuonut vaarallisia paikkoja. Imatralaiset puolestaan hyödynsivät ainoan ylivoimansa erän lopulla, kun Jesse Juntheikin toimitus kimpoili maaliin vain yhdeksän sekuntia ennen erän loppua.

Ketterälle tarvittavat maalit

Ketterä aloitti toisen erän vahvasti, kun Joona Jääskeläinen sutaisi erän avausminuutilla kiekon helposti maaliin TUTO-vahti Pohjanoksan patjojen välistä. Kotijoukkue lisäsi johtoaan ylivoimalla, kun vieraiden Matt Nickersonin purkukiekko päätyi suoraan Juntheikille, joka pyssytti kiekon alakulmaan.

Nickerson paikkasi toilailunsa, kun hän ja Juho Virtanen tarjoilivat Niko Ahoniemelle tyhjän maalin. Ahoniemi kavensi paikasta tasavajaalla taukolukemiksi 3−1.

Päätöserän loppuhetkillä Konsta Mesikämmen roikutti omasta päädystä alivoimalla tyhjään maaliin loppulukemat 5−2. Sarja on katkolla maanantaina Turussa.

− Laitetaan humppa soimaan ja maanantaina Turkua kohti, Lehtonen virnisti.

» Lähetä palautetta toimitukselle