Ketterä vei avausvoiton TUTOn keskittyessä rikkomiseen ja jälkipeliin

MESTIS / Raportti
Jesse Juntheikillä ja Ketterällä oli syytä hymyyn välieräavauksessa.
Kuva © Topi Lainio
Imatran Ketterän ja TUTOn ensimmäinen välieräkohtaaminen oli odotetunlainen imatralaisten painaessa tehokkaasti neljällä kentällä ja turkulaisten pyrkiessä pysäyttämään eteneminen. Rikkonainen toinen erä koitui lopulta vieraiden kohtaloksi.

Imatralla välieräottelu oli saanut väen liikkeelle, kun ensimmäista kohtaamista oli todistamassa täysi 1200-päinen katsomo. Imatralaisyleisön silmätikuksi joutui Matt Nickerson, joka toisessa erässä täysin turhaan pelitilanteen jälkeen runnoi Valtteri Lipiäistä päähän saaden kympin epäurheilijamaisesta käytöksestä.

Ottelu oli kokonaisuutena fyysistä taistelua kiekosta ja tilasta eikä taklauksissa säästelty vaikkakin niitä oli vähemmän kuin olisi voinut odottaa. Kotijoukkue hallitsi kiekkoa, kun vieraat puolestaan tuntuivat turhankin usein keskittyvän enemmän pelaamisen sijaan rikkomiseen ja jälkipeleihin.

Illan ottelu lähti liikkeelle hiukan tunnustellen, kunnes moottorit todenteolla käynnistyi Ketterän saatua ensimmäisen hyökkäyspään pyörityksen käyntiin. Muutama maalipaikka tilanteesta aukesi, mutta kiekkoa ei Julius Pohjanoksan taakse saatu. TUTO puolestaan teki tämän jälkeen muutaman hyvän vastahyökkäyksen. Molempien peli jatkui samalla tyylilllä kuin puolivälierissä Ketterän liikkuessa liukkaasti ja TUTOn pyrkiessä tukkimaan keskialuetta.

Ottelun ensimmäinen ylivoima ei tuonut kotijoukkueelle avausmaalia, mutta vain hetki TUTOn täysilukuiseksi tulon jälkeen Ketterän Valtteri Lipiäinen onnistui ohittamaan Pohjanoksan. Erän toisella ylivoimalla kotijoukkue törmäsi jälleen vieraiden vahvaan puolustukseen eikä päässyt lisäämään johtoaan. Vastaavasti TUTOn ensimmäinen ylivoima tyssäsi Ketterän aktiiviseen puolustuspelaamiseen.

Toinen erä ratkaisi ottelun

Toisen erän ensimmäinen kymmenminuuttinen oli todellinen vuoristoratakyyti. Turkulaisten kuuluisa jäähyherkkyys nosti ilkeää päätään ja TUTOn pelaajat istuivat tiheään rangaistusaitiossa. Viidellä kolmea vastaan kotijoukkueella ei kauan nokka tuhissut, kun Jesse Juntheikki löi taululle 2−0. Myöhemmin TUTOn päästyä toisen kerran ylivoimalle Joona Jääskeläinen ryösti pelivälineen Niko Ahoniemeltä ja spurttasi Pohjanoksaa kohti iskien tilanteeksi jo 3−0.

Juuri ottelun puolen välin tultua täyteen vierasjoukkue muistutti vaarallisuudestaan, kun se sai hyvän hyökkäyksen päätteeksi kavennettua Sami Salmisen kovalla kudilla P-pisteen yläkaarelta 3−1:een. Kavennusmaalista ei kuitenkaan pitkään ollut lohtua, kun isännät jatkoivat maalitehtailuaan ensin Aku Alhon maalilla ja muutama minuutti myöhemmin, jälleen ylivoimalla, Sami Ventelän vedon upottua maalin perälle.

Viimeinen erä aloitettiin Ketterän ylivoimalla, kun toisen erän lopussa vieraiden Eetu Salmela huitoi 5+20 arvoisesti itsensä isoista ovista ulos. Erän ensimmäinen puolisko oli muita eriä huomattavasti rauhallisempaa peliä. Ketterän liika löysääminen johtoasemassa johti kuitenkin TUTOn mahdollisuuten vaania kavennuspaikkaa, jonka se löysikin Timi Lahtisen päästyä maalinkulmalta vapaasti tuikkaamaan kiekon Karolus Kaarlehdon taakse.

Vieraiden kavennus oli kuin elvyttävä sähköisku pelille, erityisesti TUTO sai lisävauhtia maalistaan. Turkulaisten keskittyminen itse peliin tuli liian myöhään, vaikka kavensivatkin Lahtisen illan toisella loppulukemiksi 5−3 ilman maalivahtia. Näin Ketterä otti itselleen sarjan ensimmäisen voiton. Seuraava ottelu pelataan torstaina Turussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle