TAP - KAL
VGK - MIN 1.00
FLA - SJS 2.00

"Äärimmäisen tasokas" Mestis-kamppailu päättyi TUTOn voittoon - "Kaikki mitä jääkiekkoon kuuluu oli pelissä"

MESTIS / Raportti
Torikokous oli tuttu näky syyskauden viimeisessä Kupittaan ottelussa.
Kuva © Timo Savela
TUTO otti 1−0-voiton Ketterästä voittolaukauskilpailussa. Vähämaalisuudesta huolimatta ottelu oli erittäin viihdyttävä, mikä sisälsi muun muassa tappelun, kovia niittejä ja upeita tojuntoja.

Avauserän 17 ensimmäistä minuuttia oli Mestis-kiekkoa parhaimmillaan. Peli aaltoili päästä päätyyn, oli paljon maalipaikkoja, puhtaita sekä kovia taklauksia, komeita yksilösuorituksia ja näyttäviä torjuntoja. Maaleja erässä ei kuitenkaan syntynyt.

− Yhdeksäs peli 18 päivään, ja silti pystyimme erinomaisen taisteluesitys tekemään. En voi olla kuin tyytyväinen ja ylpeä pelaajista, Ketterän päävalmentaja Matias Lehtonen myhäili.

− Pelin tasoa ei pysty yksin tekemään, ja oli äärimmäisen tasokas peli. Kamppailua, rehti tappelu ja kaikki mitä jääkiekkoon kuuluu oli pelissä, TUTO-luotsi Miika Elomo hehkutti.

17 peliminuutin kohdalla Niko Ahoniemi sai keskialueella kovan taklauksen Ketterän Konsta Mesikämmeneltä. Kotiyleisö ja -joukkue protestoivat taklausta. TUTOn yhdysvaltalaispuolustaja Matt Nickerson kimpaantui asiasta, ja haastoi Mesikämmenen tappeluun.

Nickerson hakkasi Mesikämmentä, kunnes imatralaispuolustaja kaatoi TUTO-puolustajan maahan. Tässä vaiheessa tuomarit irroittivat pelaajat toisistaan. Lähtiessä pukusuojiin Nickerson näytti nyrkkiä Ketterän miehistölle vaihtopenkillä. Kummatkin saivat tilanteesta 5+20-minuutin rangaistuksen, ja Nickerson lisäksi vielä kahden minuutin väkivaltaisuusrangaistuksen.

− Siinä oli puhdas taklaus, ja sitten käytiin päälle. Mesikämmen lähti mukaan ja spontaaneja tunteita pitää olla. Olen ylpeä Mesikämmenestä, Lehtonen muotoili.

Ketterät jalat paremmin liikkeellä

Toiseen erään vieraat tulivat tuoreemmalla jalalla, voittivat kaksinkamppailuja ja painostivat TUTOa suurimman osan erästä. Näin imatralaiset pääsivät kuormittamaan turkulaisten viisihenkistä puolustusta.

Erän alussa pleksit paukkuivat avauserääkin enemmän, ja tuntui, että pelaajat hakivat tarkoituksellisesti kovia niittejä. Kovimman laitapommin esitti TUTO-kapteeni Jere Karlsson heti erän ensisekunneilla.

Erän loppupuolella myös kotijoukkue kykeni yksittäisiin hyökkäysmyllyihin sekä luomaan pari huippumaalipaikkaa. Viimeistely ontui TUTOlla imatralaisten tapaan, ja laukaukset paukkuivat päätyplekseihin.

− Pelasimme äärimmäisen sitoutuneesti niin kuin Ketteräkin. Lisäksi molemmat pelasimme joukkueena viisaasti, Elomo kehaisi vastustajaakin.

Ketterä-miehistössä oli nähtävissä turhautumisen merkkejä peräkkäisten jäähyjen muodossa, mutta TUTO ei onnistunut hyödyntämään ylivoimia, ja erätauolle mentiin tilanteessa 0−0.

Ratkaisijaa ei löytynyt

Päätöserä jatkui vauhdikkaana, ja molemmissa päädyissä oli maalipaikkoja. Ketterän maalipaikat olivat kuitenkin laadukkaampia ja niitä oli enemmän. Ainoastaan TUTO-vahti Julius Pohjanoksa piti turkulaisten maalin tyhjänä. Toisessa päässä viime kauden toinen TUTO-koppari Karolus Kaarlehto esitti yhtä varmoja torjuntoja.

Erän edetessä Ketterä otti tiukemmin kiinni pelinhallinnasta, mutta taisteleva turkulaispuolustus ei antautunut vaan peitti pahimmat maalipaikat.

− Olisimme voineet ratkaista pelin varsinaisella peliajalla, mutta Pohjanoksa pelasi erinomaisesti. 

Ylivoiman myötä myös TUTO pääsi maalipaikoille, mutta ratkaisijaa ei turkulaislaumastakaan löytynyt.

Ratkaisu venyi voittolaukauskilpailuun asti, jossa TUTO oli ylivoimainen. Kurtis McLean, Sami Salminen ja Aaro Löyttymäki iskivät kiekon reppuun, ja Ketterän soturit eivät onnistuneet ohittamaan Pohjanoksaa. Lopulta TUTO-kassari söi 41 kiekkoa ottelussa.

− Tänään oli maalin marginaali, ja me olimme kärsivällisempiä. Rankkareissa oli tylyä jälkeä meidän pelaajilta, Elomo tiivisti.

Mestis jää lauantai-illan kierroksen myötä joulutauolle. Seuraava kierros pelataan 28. joulukuuta.

Korjaus 15.12. klo 20.36: Korjattu Konsta Mesikämmenen pelipaikka hyökkääjästä puolustajaksi ja Mestiksen seuraavan kierroksen ajankohta.

» Lähetä palautetta toimitukselle