Ketterän ylivoima oli murhaavaa − RoKi sai kylmää kyytiä välieräavauksessa

MESTIS / Raportti
Tämä oli tuttu näky Imatran keskiviikkoillassa.
Kuva © Topi Lainio
Kotijoukkueen viisi ylivoimamaalia ja maalivahti Santeri Lipiäisen nollapeli tyrmäsivät RoKin. Vaikka 7−0-numerot olivat tylyt, ne olivat oikeutetut.

RoKi tuli ennakkosuosikki Ketterän kotikaukaloon päättäväisesti Mestiksen välieräavauksessa. Lääkkeet olivat samat kuin viime ottelusarjassakin JoKP:a vastaan: kovaa luistelua ja vahvaa fyysistä peliä. Peli alkoi rovaniemeläisittäin hyvin ja muutama paikkakin oli tehdä maali tai kaksi.

Ketterä pystyi kuitenkin vastaamaan vieraiden kovaan luisteluun ja tuli koko ajan otteluun paremmin mukaan. Kotijoukkue todisti sen todeksi, että jos vastustaja ei paikoistaa maalia tee, he kyllä tekevät.

Ensin maalin edestä rokotti Arttu Rämö 1−0, ylivoimalla alle nollakulmasta Henry Karjalainen 2−0 ja sitten vielä joukkueen kultakypärä Jesse Viskari 3−0.

RoKi sai heti ensimmäisessä erässä tylyn oppitunnin maalinteon tehokkuudesta.

Ketterä ei laskenut jalkaa kaasulta, vaikka sillä oli ensimmäisen erän jälkeen turvallisen tuntuinen johto. RoKi yritti fyysisellä pelillä ottaa pelinhallintaa, mutta se ei tällä kertaa riittänyt. Ketterä oli vieraitaan jalkavampi ja taitavampi.

Ketterä oli saanut ylivoimansa kuntoon, kun Arttu Rämön mailasta lähti joukkueen toinen ylivoimaonnistuminen. Imatralaiset pelasivat myös todella uhrautuvaa alivoimaa, joten joukkue voi olla tyytyväinen erikoistilannepelaamiseensa.

Kun ylivoimapelin ketsuppipurkki oli saatu auki, kotijoukkue iski ylivoimamaaleja vielä kolme lisää. Jere Vertanen osui kahdesti ja Jesse Liuksiala iski loppunumeroiksi 7−0.

Lopputulos ei jätä mitään jossiteltavaa, mutta lopulta se on vasta yksi kiinnitys. Kun kiekko tippuu Rovaniemellä jäähän perjantaina, numerot ovat taas 0−0.

» Lähetä palautetta toimitukselle