Ketterä lähetti RoKin taas pronssiotteluun

Ketterän Henry Karjalainen laittoi viimeisen pisteen RoKin finaalihaaveille..
Kuva © Topi Lainio
RoKi saapui Imatralle selkä seinää vasten ja vain voitolla sarja saisi jatkoa Rovaniemellä. Ketterän hyökkäyspeli ja tehokkuus olivat liikaa pohjoisen miehille ja loppunumeroin 6–2 seurauksena kotijoukkue marssi neljättä kertaa peräkkäin finaaleihin.

Ketterä sai ensimmäisen erän alkuun pitkän pyörityksen ja oli muutenkin kiekolla hallitsevampi ja rohkeampi. Ylivoima ei tuottanut vielä tulosta, mutta sitten kotijoukkueen Janne Kettunen iski kahdesti ja Ketterä johti 2–0. Ketterä teki kolmannen maalinkin, mutta se hylättiin videotarkistuksen jälkeen.

Ensimmäisen erän viimeisellä minuutilla nähtiin vielä kaksi maalia, kun ensin RoKin Tom Grönblom laukoi numerot 2–1 ja sitten Ketterän Jesse Viskari teki vielä todellisen pukukoppimaalin huikealla yksilösuorituksella.

Toisessa erässä RoKi oli kaatua jäähyihin, kun ensin Santeri Peltola sai korkeasta mailasta 2+2-minuuttia ja sitten vielä Lauri Heino otti kakkosen estämisestä. RoKi tappoi jäähyt taistellen todella suurella sydämellä ja sen sijaan, että Ketterä olisi ratkaissut ottelun tässä vaiheessa ylivoimamaalilla, niin erän ainoan maalin teki RoKin Heino. Näin Ketterä lähti maalin johdossa toiselle erätauolle.

Kaatuiko RoKi silti lopulta jäähyyn? Heinon 2+10 minuuttia oli kohtalokas ja tällä kertaa kotijoukkue käytti sen hyödyksi ja Jarkko Harjulan maalilla ratkaisi ottelun. Ketterä maalasi vielä kahdesti ensin Mikko Haaparanta numeroiksi 5–2 ja vielä tyhjään maaliin Henry Karjalainen loppunumeroiksi 6–2.

Ketterä ansaitsi tänään voittonsa ja ansaitsi myös koko sarjan voiton sekä sen seurauksena finaalipaikkansa. 4–1 otteluvoitot eivät jätä sijaa selittelyille eikä jossitteluille. Näin Ketterä matkaa viime kauden tavoin finaaleihin Kiekko-Espoota vastaan ja RoKi saa tällä kertaa pronssiottelussa kotikaukalossaan vastaan Kiekko-Pojat.